Νέα ονόματα – κολοσσοί στη Μαρίνα Βουλιαγμένης: Τον Αύγουστο λειτουργεί το πρώτο κατάστημα

Το Cova, το καφέ που είναι brand του γαλλικού ομίλου Louis Vuitton είναι το πρώτο κατάστημα που θα ανοίξει τις πόρτες του στην ανακαινισμένη Μαρίνα Βουλιαγμένης – Οι εργασίες που σχετίζονται με τα λιμενικά έργα έχουν ολοκληρωθεί – Υπό εξέλιξη οι τελικές εργασίες που αφορούν στη διαμόρφωση του τοπίου και του περιβάλλοντος χώρου της Μαρίνας.

Τον Αύγουστο κάνει πρεμιέρα το διάσημο Cova Caffe στην Astir Marina Vouliagmenis, το οποίο θα είναι το πρώτο κατάστημα στη νέα εποχή της ανακαινισμένης Μαρίνας. Το Cova αποτελεί brand του γαλλικού ομίλου Louis Vuitton Moet Henessy (LVMH), του μεγαλύτερου ομίλου προϊόντων λιανικής στον κόσμο και είναι ένα από τα παλιότερα καφέ και ζαχαροπλαστεία της Ιταλίας, το οποίο ιδρύθηκε το 1817 από τον Antonio Cova, έναν από τους στρατιώτες του Ναπολέοντα. Για να ανοίξει τις πόρτες του το πρώτο κατάστημα της Μαρίνας, απαιτούνται ορισμένες τελικές παρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο. Τα υπόλοιπα καταστήματα που θα εγκατασταθούν στο χώρο της Μαρίνας, θα ξεκινήσουν να λειτουργούν τους μήνες Απρίλιο και Μάιο του 2024.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Κατά τις πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το NouPou, ήδη οι εργασίες που σχετίζονται με τα λιμενικά έργα στη Μαρίνα Βουλιαγμένης έχουν ολοκληρωθεί και αυτή την περίοδο βρίσκονται υπό εξέλιξη οι τελικές εργασίες που αφορούν στη διαμόρφωση του τοπίου και του περιβάλλοντος χώρου και θα ολοκληρωθούν το αργότερο έως τις αρχές Αυγούστου.

Kering: Μετά την LVMΗ και ο έτερος γαλλικός κολοσσός μόδας μπαίνει στη Μαρίνα

Μία από τις πρόσφατες συμφωνίες που υπεγράφη μεταξύ Αστέρα και μισθωτή, είναι αυτή με τον επίσης γαλλικό όμιλο Kering για τις μάρκες Bottega Veneta και Yves Saint Laurent. Να θυμίσουμε ότι ο όμιλος Kering διακινεί μερικές από τις διασημότερες μάρκες ειδών πολυτελούς ένδυσης στον κόσμο όπως Gucci, Balenciaga, Brioni και ο τζίρος του το 2022 έφτασε τα 20,4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επιπλέον, βρίσκεται σε διαδικασία τελικής διαπραγμάτευσης η μίσθωση καταστήματος και σε έναν από τους μεγαλύτερους οίκους πολυτελών ρολογιών στον κόσμο. Η επιφάνεια κάλυψης των καταστημάτων είναι από 200 έως και 300 τετραγωνικά μέτρα. Στόχος των μισθωτών ήταν να δημιουργήσουν καταστήματα – ναυαρχίδες για να προβάλλουν τις μάρκες τους, δεδομένου ότι η Μαρίνα Βουλιαγμένης θα εξελιχθεί σε έναν ισχυρό πόλο έλξης για διεθνείς jet setters μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η Louis Vuitton

Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα λιανικής η διοίκηση του Αστέρα προχωράει στη σύναψη μακροχρόνων συμβάσεων με τους ενδιαφερόμενους. Κυρίαρχη θέση θα έχει στους υφιστάμενους χώρους λιανικής πώλησης ο όμιλος LVMH με μάρκες όπως Louis Vuitton, Dior και αρκετές ακόμη. Να σημειωθεί ότι το 2022 ο όμιλος LVMH που διαχειρίζεται μερικές από τις πιο γνωστές μάρκες λιανικής και πολυτέλειας στον κόσμο, κατέγραψε κύκλο εργασιών 79,18 δισεκατομμυρίων ευρώ από 64,2 δισεκατομμύρια ευρώ που ήταν το 2021. Από τον τζίρο αυτό, τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ προήλθαν από οίνους και οινοπνευματώδη, τα 38,64 δισεκατομμύρια ευρώ από προϊόντα μόδας και δερμάτινα είδη, τα 7,7 δισ. από αρώματα και καλλυντικά, τα 10,58 δισ. ευρώ από ρολόγια και κοσμήματα, τα 14,85 δισ. από την επιλεκτική λιανική και 281 εκατ. ευρώ από άλλες δραστηριότητες.

Μισθωμένο το 55% των διαθέσιμων θέσεων ελλιμενισμού

Τα πρώτα σκάφη έχουν ήδη ξεκινήσει να ελλιμενίζονται, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έχουμε στη διάθεσή μας, έχει ήδη μισθωθεί το 55% των διαθέσιμων θέσεων ελλιμενισμού κυρίως από ιδιοκτήτες μεγαλύτερου μήκους σκαφών, τα οποία υπερβαίνουν τα 50 μέτρα. Η έναρξη των συζητήσεων για τη μίσθωση των θέσεων ελλιμενισμού ξεκίνησε με τους ιδιοκτήτες μεγαλύτερων σκαφών, δεδομένου ότι πρόκειται για θέσεις που μισθώνονται δυσκολότερα καθότι παρουσιάζουν εκ των πραγμάτων μικρότερη ζήτηση. Την ίδια στιγμή η διαθεσιμότητα για μεγαλύτερες θέσεις 50, 60 και 70 μέτρων είναι αρκετά περιορισμένη στην Ελλάδα και επομένως η Μαρίνα θα αποτελέσει προορισμό επιλογής για τα συγκεκριμένα σκάφη. Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη οι συζητήσεις και για τη μίσθωση των χώρων ελλιμενισμού για σκάφη μήκους περί τα 40 μέτρα και ήδη προχωράει η σύναψη των σχετικών συμβάσεων.

-noupou.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.