Ναι, αλλά αυτό το πιστόλι ήταν του Αλ Καπόνε

Αλφόνσο -Αλ- Καπόνε. Θρύλος στην Αμερική. Γκάγκστερ, αδιάφορο αυτό. Σημασία έχει ότι είναι όνομα αξέχαστο και μοναδικό στον τομέα του, είτε στη ροκ μουσική και στο σινεμά, είτε μαφιόζος και πρόεδρος των ΗΠΑ.

Δημοπρασία προσωπικών αντικειμένων του αρχιεγκληματία Αλ Καπόνε, ιταλικής καταγωγής βέβαια, ο οποίος γεννήθηκε Ιανουάριο του 1899 και πέθανε Ιανουάριο του 1947. Το όνομα του, δηλαδή ο θρύλος του πουλάει ακόμα, σχεδόν όσο η Μαίρυλιν Μονρώ και ο Έλβις Πρίσλεϋ.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η περιουσία του Αλ Καπόνε είναι κληρονομιά στη νεαρώτερη εγγονή του, η οποία χοντροκονόμησε. Πόσα; Τόσα όσα αν αφαιρέσεις από το ποσό των τριών εκατομμυρίων δολαρίων (!!!) λεμονάδες, πορτοκαλάδες, λοιπά έξοδα και τα κερατιάτικα που νόμιμα πήραν οι διοργανωτές της δημοπρασίας. Συνολικά εκτέθηκαν 174 πράγματα και πραγματάκια του μεγάλου Άλ.Ένα πιστόλι πουλήθηκε 860.000 δολάρια. Πόσο να κάνει καινούργιο; Ναι, αλλά αυτός που το απέκτησε έχει να λέει πως δεν είναι όποιο και όποιο σιδερικό… Του Αλ Καπόνε ήτανε. Και που ξέρεις; Ίσως το χτύπησε στη δημοπρασία, το χρυσοπλήρωσε για να κονομήσει. Δηλαδή; Να το μεταπουλήσει. Στη φώτο το πιστόλι του Αλ Καπόνε που αποκτήθηκε με 860 χιλιάρικα ντόλαρς.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.