Αυτό, αγαπητά μου παιδιά, είναι το πρώην…ποτάμι

Μοιάζει απίστευτο, κι όμως είναι αληθινό. Όσο αληθινά είναι τα μάτια του, διότι το είδα ο ίδιος. Ξεκινάνε οι μεγάλες πυρκαγιές από τη Βαρυπόμπη, πριν από δυο μήνες και το κακό έφτασε μέχρι το Πολυδένδρι και την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Ξαφνικά, λες έγινε μια περίεργη παρέμβαση από τους ουρανούς και ένα δένδρο μετακινήθηκε από την άκρη στη μέση του δρόμου. Τι έγινε;

Το βλέπανε οι άνθρωποι που κάθε μέρα περνούσαν από το συγκεκριμένο δρόμο και έξυναν το κεφάλι τους. Απείρακτο το πεύκο, απείρακτο και το χώμα πάνω στις ρίζες του, έλα που βρέθηκε δυο μέτρα προς τη μέσα πλευρά του δρόμου. Η φωτιά! Τι άλλο; Το πέρασμα της φωτιάς έκαψε και ρήμαξε. Το συγκεκριμένο δένδρο δεν το τραυμάτισε αλλά με το χώμα και το τσιμέντο το… μετακίνησε.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Λεπτομέρεια, θα πεις. Καλύτερα να πεις ότι αλλάζει, και θα αλλάξει χίλια τα εκατό η ζωή μας. Θα μας ξεπατώσουν τα λεγόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα. Στην Κρήτη προχθές με τις πλημμύρες μετακινήθηκε ένα βουνό. Πήγε για καφέ. Θα δούμε κι άλλα τρελά, που μόνο τρελά δεν είναι.

Η δασκάλα στην Δ’ δημοτικού έχει καρφιτσώσει το χάρτη της περιοχής και λέει στα παιδιά: ”Αυτό είναι το ποτάμι τάδε”. Λάθος, κυρά δασκάλα! Μόνο στο χάρτη, που είναι φτιαγμένος πριν 50 χρόνια υπάρχει το τάδε ποτάμι. Άλλο έπρεπε να πει η δασκάλα στους ανήλικους μαθητές:

– Αυτό είναι το πρώην τάδε ποτάμι

-apodytiriakias

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.