Μπέρδεμα με τα κέντρα διασκέδασης- Να την πάρουν στα σοβαρά την κυβέρνηση ή στην πλάκα;

Η ανακοίνωση του κόμματος. Ποιανού κόμματος; Ένα είναι το κόμμα. Και για ποιο λόγο έγινε η ανακοίνωση; Για την καθοδήγηση στην νέα εποχή, κοινού και επιχειρήσεων, σε αυτά και τα κέντρα διασκέδασης, βασικά αυτά είχαν μείνει μόνο, τα οποία, βρήκαν ακόμη ένα μπελά μπροστά τους. Το πιο μεγάλο. Να ανοίξουν, από 1η Ιουλίου, με πληρότητά στο 60%, άρα καλούτσικα, αλλά μόνο με αποδεδειγμένα εμβολιασμένους και νοσήσαντες, ή να μην ανοίξουν καθόλου. Γιατί αυτό σημαίνει το η “πληρότητα στο 25%, αν επιλέξεις πελάτες μιξαρισμένους”. Δηλαδή, εμβολισμένους και μη, αλλά οι δεύτεροι, με την προϋπόθεση ότι είναι κομπλέ.

Άντε και επιλέγεις το πρώτο δρόμο. Αναγκαστικά και είσαι ο Βέρτης. Στους πελάτες, τους πολλούς και τους καλούς, που έχουν κλείσει ήδη τραπέζι για την Παρασκευή, θα τους πάρεις πίσω το βράδυ, δύο μέρες πριν, και θα τους ρωτήσεις αν έχουν εμβολιαστεί. Και αν όχι, τους αποκλείεις.. ?

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η συνεχίζεις όπως είσαι, στη ζούλα και στην προσευχή, να βγει η πρεμιέρα και από την άλλη βδομάδα, βλέπουμε για το πως θα το πάμε… ?

Μπέρδεμα !!!

Λέμε ανέκδοτα;  Λέμε, σκέτα παπαγαλάκια ό,τι λέει το κόμμα. Ο καθοδηγητής του λαού, και δεν λέμε ό,τι θέλουμε. Μήπως λέμε παραμύθια; Ούτε ανέκδοτα, ούτε παραμύθια. Δεν είναι φανταστικά αυτά, είναι πραγματικά.

Αναλυτικά, οι σημερινές υποδείξεις της κυβέρνησης :

Α. Αμιγείς χώροι
Χώροι συνάθροισης στους οποίους έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες.

Β. Μικτοί χώροι
Χώροι συνάθροισης στους οποίους έχουν πρόσβαση όσοι έχουν αποκτήσει ανοσία, δηλαδή έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι (6) μήνες ή έχουν υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης της νόσου COVID-19 (PCR test ή rapid test) με αρνητικό αποτέλεσμα κατά τις τελευταίες 48 ώρες.

Όλοι οι χώροι συναθροίσεων που μπορούν να υποδέχονται κοινό θα δηλώνονται, κατ’ επιλογή, ως αμιγείς (από τις 15 Ιουλίου και εντεύθεν) ή ως μικτοί, σε ειδική πλατφόρμα, και θα φέρουν ειδική σήμανση στην είσοδό τους.
Οι τέσσερις κατηγορίες χώρων συναθροίσεων:

Κλειστοί χώροι πλην κέντρων διασκέδασης (κινηματογραφικές αίθουσες, θέατρα, εστιατόρια, καφέ).
Υπαίθριοι χώροι ψυχαγωγίας καθημένων πλην γηπέδων (ζωντανά θεάματα και ακροάματα).
Υπαίθρια και κλειστά κέντρα διασκέδασης (μουσικά κέντρα, κλαμπ).
Ανοικτά και κλειστά γήπεδα

Πώς θα λειτουργήσουν τα κέντρα διασκέδασης

Τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης (μουσικά κέντρα, κλαμπ) θα αρχίσουν την λειτουργία τους την 1η Ιουλίου ενώ οι κλειστοί χώροι κέντρων διασκέδασης στις 15 Ιουλίου. Για τους αμιγείς χώρους με εμβολιασμένους και νοσήσαντες η πληρότητα θα ανέρχεται στο 60%. Στους μικτούς χώρους η πληρότητα θα ανέρχεται μόλις στο 25% ενώ θα είναι υποχρεωτικό προηγούμενο αρνητικό rapid τεστ για τους μη εμβολιασμένους.

Επισημαίνεται ότι για τους εμβολιασμένους πολίτες που επιθυμούν να επισκεφθούν τους αμιγείς χώρους κέντρων διασκέδασης θα πρέπει να έχουν παρέλθει 14 ημέρες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ενώ οι νοσήσαντες θα πρέπει να έχουν περάσει κορωνοϊό το τελευταίο εξάμηνο.

Μόνο εμβολιασμένοι στα γήπεδα από 15 Ιουλίου

Τόσο τα ανοικτά όσο και τα κλειστά γήπεδα, θα λειτουργούν -πλέον- με μέγιστη κάλυψη του 85% της χωρητικότητάς τους μόνο με εμβολιασμένους και με υποχρεωτική χρήση μάσκας. Πρόσβαση θα έχουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί με δύο δόσεις εμβολίου ή με μονοδοσικό εμβόλιο, και έχουν μεσολαβήσει 14 ημέρες από τον τελικό εμβολιασμό τους, ή έχουν αποδεδειγμένα νοσήσει τους τελευταίους έξι  μήνες.

Την ίδια στιγμή, οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test από τους γονείς τους.

Διαβάστε επίσης : Μαντάρα τα έκανε η Κυβέρνηση με την Νύχτα

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.