Μόνο αλήθειες

Μόνο αλήθειες

Από το facebook του Σωτήρη Γεωργίου :

Εγώ δεν θα πω το κλασικό που ακούω ότι αυτή η χώρα δεν πάει πουθενά. Αλλά ότι το μεγάλο κλάμα για ένα μεγάλο ποσοστό έρχεται στα επόμενα χρόνια. Σε μια Ελλάδα που ένα μεγάλο ποσοστό αντρών μεγάλωσε χωρίς να δουλεύει περιμένοντας να πάρει την πρόικα του μπαμπα, την επιχείρηση ή μαγαζάκι του μπαμπά που πουλαγε το πουκαμισο των 10 ευρω 50 και παει λεγοντας. Δεν λεω καν για τον καφε. Οι αλλοι μισοι θα εμπαιναν στο Δημοσιο και σε καμια τραπεζα που ειχαμε φτασει να εχουμε περισσοτερες τραπεζες απο φαγαδικα σε καθε συνοικια λες και ειμαστε το Χονγκ Κονγκ και το Λονδινο που και εκει λιγοτερες εχουν!

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Φυσικα ολα αυτα τα παιδια δεν δουλεψαν ποτε μεχρι να σπουδασουν στο ελληνικό ..προγραμμα σπουδων που τελειωνει στα 35 για να περνανε καλα οι ..κανακαρηδες οταν στο εξωτερικο πληρωνει ο καθε φοιτητης τα διδακτρα του δουλευοντας οταν δεν ειναι στην σχολη του.


Μεσα σε ολα εγιναν ολοι και Ptτζηδες οποτε αυτοματα νομισαν οτι εχουν και 3 ντοκτορα και διδακτορικα και άρα είναι έτοιμοι για τον Λευκό Οικο. Βεβαίως οι γονείς τους αντι να τους πεταξουν με κλωτσιες στον δρομο τους εκαναν ολους αυτους συνταξιουχους σαν αυτους ουσιαστικά όταν απο την συνταξη των 2χιλ εδιναν στον κανακαρη ενα 1000ρικο για να περνα! Δηλαδη πιο πολλα απ οσα εβγαζε ενας εργαζομενος εργενης! Και οσοι μπηκαν σε δουλειες ειτε το Δημοσιο ειτε απο μεσο και αναφερομαι σε ολο αυτο το μεγαλο ποσοστο , δεν ξερουν να γραψουν το ονομα τους ! Και πηραν και δωρακι φυσικα ενα καμπριο για να μην εχουν ψυχολογικα και μεινουν χωρις καλη γκομενα!

Οι ελληνιδες εχουν πολλες ταξεις.. Μεγαλωσαν αναφερόμενος παλι σε ενα μεγαλο ποσοστο, πολυ μεγαλο ομως και πρωτοφανες για μια χώρα, σαν πριγκηπισσες . Μεγαλωσαν μεσα στην …λακια να τους λενε μονο ναι και να τους κανουν τα χατηρια γι αυτο και σημερα δεν προκειται να βρουν φυσιολογικο γκομενο να τις ανεχτει. Μεγαλωσαν για να βρουν τον πλουσιο γαμπρο που θα του πιουν το αιμα για να εξασφαλισουν το μελλον τους. Μεγαλωσαν στα πουπουλα με το αμαξακι τους και χωρις δουλεια αφου σαν κοριτσια δεν χρειαζεται να ζουν και μονες και το εριξαν και αυτες στο PRλικι που θα τους φερει και τον καλο χορηγο. Οσες ειναι απλα εμφανισιμες κονομανε το 150ρικακι την εβδομαδα, εχουν το σπιτακι τους, τζαμπα εξοδο με τους χορηγους και ταξιδια, λεφτακια εστω λίγα στην ακρη, αιωνιες φοιτητριες και παει λεγοντας. Ανεπρόκοπες σαφως παντως.

Το ερωτημα είναι ολοι αυτοι και αυτες τι θα κανουν στα επομενα χρονια όταν δεν εχουν κανει τιποτα στην ζωη τους και ζουν παρασιτικα; Και οταν οι συνταξιουχοι γονεις απο τα 2χιλ πηγαν στα 800 και 1000 και δεν περισσευει 1000ρικο και χρημα για να τους ανοιξουν μαγαζι; Και οταν κλεινουν τα κλαμπακια, τα μπουζουκια και τα καφε ή δινουν ενα 20ρικο απο τα 100αρια και τα σχετικα; Οι χορηγοι και τα θυματα και οι πλουσιοι γαμπροι εξαφανιζονται και οσοι μεινουν εχουν γνωθι σ αυτον και δεν θα ταισουν τις αγραμματες, αμορφωτες αμεσες η εμεσες βιζιτες.

Οποτε οι περισσοτερες(μια στις 10 αντε 2 θα καπαρωθει οκονομικα αλλα θα εχει τα λεξοτανιλ της οταν την απατα ο γκομενος των 3-5χιλ που βρηκε) θα πανε για βιζιτες με 50 ευρω, θα πανε στα ναρκωτικα, στην καταθλιψη και στην καταντια αφου δεν θα ξερουν να κανουν και τιποτα και δεν θα εχουν και διαθεση να κάνουν τιποτα εχοντας απαξιωσει την πραγματικη ζωη οταν μεγάλωναν στα πουπουλα-

Οι αντρες θα γυρνανε σαν την αδικη καταρα με ιδια συμπτωματα και ψαχνοντας και καμια 50αρα χηρα ή χωρισμενη που της εμεινε μια καλη συνταξη ή διατροφη. Για δουλεια δεν θα πηγαινουν καν αφου και να τους παρουν με μεσο κάπου δεν εχουν μαθει να κάνουν τιποτα ζωντας παρασητικά ή χαριστικά λόγω γονιών τους;

Συνεπώς έρχεται πολυ κλαμα για πολλούς και πολλές που δεν έχουν πάρει χαμπαρι τι έρχεται και τι γίνεται και ζουν στον κόσμο τους ακόμα…. Καποιοι αλλοι θα επιβιωσουν εχοντας μαθει να επιβιωνουν έχοντας άλλες πραγματικές αρχές ακόμα και αν έκαναν την ζωή των βολεμένων σε ένα βαθμό έχοντας όμως τα λεφτά τους. Και για όλα δεν φταίει εδω καμία κυβέρνηση και κανείς αλλά η νοοτροπία της περασμένης γεννιάς και πολλών οικογενειών που έκαναν τέχνη την αλητεια, την κλεψιά, την λαμογιά και το βόλεμα. Και έτσι έμαθαν τα παιδιά τους.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.