Η μεγάλη περιοχή, στο μάτι του πετρέλαιά Δήμου

Ο σωστός άνθρωπος είπε την σωστή κουβέντα. Το πράμα μιλάει μόνο του. Από τώρα οργανώνονται οι μπίζνες. Ισχύει ο άγραφος νόμος από την εποχή που βρέθηκε το χρήμα, ο πλούτος. Η ζωή δεν σταματά επειδή παίζει η ύφεση. Οι πιο καπάτσοι, τότε τα καταφέρνουν, όταν αλλάζουν οι ισορροπίες της αγοράς. Εκμεταλλεύονται τη νέα κατάσταση πραγμάτων.

Aυτό είπε ο σωστός άνθρωπος. Και εξήγησε σχετικώς…Αυτός που έχει στο παντελόνι ένα δις π.χ., είναι πιο εύκολο να το κάνει ενάμισυ δις, από εκείνον που έχει πακέτο 100.000 και προσπαθεί να τις φτάσει στις 150.000. Κατανοητό; Αν δεν έχεις μία είναι σχεδόν απίθανο να κονομήσεις από το τίποτα. Απεναντίας, το χαρτί γεννάει χαρτί. Γιατί; Επειδή αντί να κτυπάς πόρτα, κτυπάνε την πόρτα σου. Έχεις λεφτά στην άκρη κι ακριβώς επειδή έχεις ρευστό, προκύπτουν οι προτάσεις. Αυτό κι εκείνο. Κι εσύ ζυγίζεις τα κόζα και αποφασίζεις.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Να το πούμε κι αυτό. Με την κατάσταση, να είναι πλέον στα πολύ ζόρικά και καθόλου εκεί που την ξέραμε, ένας Πατρινός επιχειρηματίας, και μια πατρινή εταιρεία πετρελαιοειδών, λιπαντικών, εκμετάλλευσης πρατηρίων υγρών καυσίμων και πρατηρίων υγραερίου Autogas, ενδιαφέρεται να μεγαλώσουν. Τούτη τη φορά, όμως, όχι έξω από τη μεγάλη περιοχή, που εκεί είναι ήδη και το πρώτο μπόι. Το πλάνο ..μιλάει για εντός της μεγάλης περιοχής.

Κάνω μετάφραση.

-Επιχειρηματίας = Σπύρος Δήμου

-Σπύρος Δήμου = Ο σημαντικότερος συμπαίκτης των Ελληνικών πετρελαίων στην Δυτική Ελλάδα

-Εταιρεία = Westenergy-ΕΚΟ

-Εξω από τη μεγάλη περιοχή = Πρατήρια, σε σημεία περιφερειακά της Πάτρας.

-Μέσα στην μεγάλη περιοχή = Μέσα στην Πάτρα

Βενζινάδικο εντός της πόλης έχει βάλει στο μάτι ο Δήμου. Δεν ξαφνιάζομαι. Έχει βάλει στο μάτι είπα. Ακόμη δεν το πήρε. Ότι καινούργιο πιάσουν οι κεραίες μου, θα σας ενημερώσω.

Διαβάστε επίσης : Πρώτα στον Δήμου, μετά το πετρελαϊκό site

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.