Η μεγάλη ευθύνη του κράτους , η μεγάλη ανευθυνότης του πολίτη

Βρέθηκε θετικός. Τον πήραν τηλέφωνο από την αρμόδια υπηρεσία του κράτους. Είστε ο κύριος Μπαλαμουτίδης; Μάλιστα, ο ίδιος. Ξέρετε, έχετε κορονοϊό, πως αισθάνεστε; Το και το. Οκέυ, να μείνετε σπίτι για δέκα μέρες, και τα ξαναλέμε.

Η συνέχεια. Ο άνθρωπος, εβολιασμένος μεν, αλλά θετικός, δεν τηρλάει την καραντίνα, όπως έχει υποχρέωση. Όπως επιβάλλεται, όπως του συνέστησε η αρμοδία κρατική υπηρεσία υγείας. Από την άλλη κιόλας μέρα έβαγαινε έξω. Ποιος φταίει; Όχι, βέβαια, ο πολίτης!

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Η ευθύνη είναι του κράτους. Είχε υποχρέωση το κράτος να στείλει φρουρό έξω από το σπίτι του πολίτη που νόσησε και να τον φυλάει μην και ξεμυτήσει. Τρεις να είναι οι φρουροί, ανά οκτάωρο, να καλύπτουν τη φύλαξη εικοστετράωρο.

Ο πολίτης δεν φτάιει καθόλου αν σπάσει την καραντίνα. Έχει, μάλιστα, κάθε δικαιολογία να κάνει διαδήλωση κατά της κυβέρνησης που τον άφησε απροστάτευτο. Που τον άφησε ανεξέλεγκτο καΙ έλεύθερο και ασύδοτο.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.