Μεγάλες επιστροφές ενόψει, σε ΣΚΑΪ και Mega, και το «φιάσκο» που φέρνει… λουκέτα

Μεγάλες επιστροφές ενόψει, σε ΣΚΑΪ και Mega, και το «φιάσκο» που φέρνει… λουκέτα

Κυβερνητικό φιάσκο ή σωστή απόφαση; Δεδομένα όμως, η επιδότηση του Τύπου πήγε στις… καλένδες και τα 6,7 εκατομμύρια ευρώ, που προορίζονταν για τις εφημερίδες, θα δοθούν στο… επίδομα θέρμανσης.

* Η κυβέρνηση έκανε πίσω, αλλά όχι μόνο για το «Μακελειό». Εμφανίστηκαν επιδοτούμενες στοιχηματικές, εβδομαδιαίες εφημερίδες (!) που έχουν το μεγαλύτερο μέρος της διαφημιστικής πίτας του betting, αλλά και εφημερίδες με ελάχιστους εργαζόμενους.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

* Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις συναντήσεις του και, λίγο μετά, η κυβέρνηση έκανε πίσω. Δεν απαντήθηκε όμως: τρεις υπουργοί υπέγραψαν την ΚΥΑ, ουδείς είδε τον… Στέφανο Χίο στη λίστα; Εκτός κι αν τον είδαν και υπέγραψαν εν συνειδήσει.

* Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Την Παρασκευή 20/12 θα συναντηθεί η ΕΙΗΕΑ με την ΕΣΗΕΑ και κατόπιν θα συνεδριάσει. Η ΕΙΗΕΑ που συνομίλησε, επί της επιδότησης, με τον Πέτσα. Ως σωστά ανέφερε o Media Insider, οι «αξιόπιστοι συνομιλητές» καθώς οι επικεφαλής του Δ.Σ. της Ενωσης είναι πρώτοι… στα φέσια.

* Και ήταν, αναμενόμενο το φιάσκο εντέλει. Από τις 30 Οκτωβρίου έγραφε η στήλη ότι η αλλαγή του νόμου αφενός ήταν «φωτογραφική», αφετέρου ότι οι εικονικές ρυθμίσεις οφειλών των εκδοτών ήταν «φούσκα». Ε, ορίστε τώρα.

* Η στήλη θα κάνει μια δυσάρεστη μαντεψιά. Έρχονται λουκέτα στον Τύπο τον Ιανουάριο και όχι μόνο ένα ή δύο. Τουλάχιστον δύο αθλητικές εφημερίδες είναι στα όρια οικονομικώς, μερικές εβδομαδιαίες (όπως το «Καρφί») και ορισμένες καθημερινές. Μακάρι να διαψευστούμε.

* Ειρήσθω εν παρόδω ο Πέτσας, κι αυτό είναι υπέρ του, καθιερώνει μηνιαία ενημέρωση και στους μιντιακούς συντάκτες, πλην της εβδομαδιαίας στους πολιτικούς.

* Μετράει η ενημέρωση προς τους ρεπόρτερ. Όχι σαν το άφαντο, εδώ και μήνες, ΕΣΡ που κινήθηκε, αργά τα… ζα, και στην περίπτωση του Γιώργου Λιάγκα. Και σιγά την τιμωρία, τα 150 χιλιάρικα και οι πέντε ημέρες χωρίς εκπομπή. Από την τσέπη του θα τα βάλουν οι πανελίστες και ο παρουσιαστής; Ο Αλαφούζος θα βάλει γερά το χέρι στην τσέπη.

* Παρεμπιπτόντως, η θέση της επικεφαλής επικοινωνίας και μάρκετινγκ στον ΣΚΑΪ παραμένει κενή μετά την αποχώρηση της Αμαλίας Κυπαρίσση. Και μια πηγή μου… σφύριξε ότι το ενδεχόμενο επανόδου στο κανάλι, αλλά στο εν λόγω πόστο, της Αλκηστις Μαραγκουδάκη είναι, πλέον, πιθανότατο. Ξαναζεσταμένο φαγητό, όμως.

* Στον οποίο ΣΚΑΪ προσπαθούν να μειώσουν τον προϋπολογισμό του κόστους του «Big Brother» φτάνοντας κοντά στα 2,6 εκατ. αν και η αρχική πρόβλεψη ήταν στα… 6.

* Σας έχω και δεύτερη «μπομπίτσα» σήμερα, πείτε το… δώρο επειδή είχα καιρό να γράψω. Απλώς συνέλλεγα και φίλτραρα πληροφορίες. Στο νέο Mega δεν θα είναι κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου η (γλυκύτατη και σοβαρή στη δουλειά της) Δώρα Αναγνωστοπούλου. Τουλάχιστον, όχι… μετά, αλλά στην αρχή. Μεγάλος στόχος της πλευράς Μαρινάκη είναι α) άνδρας και, β) που παρουσιάζει ήδη δελτίο ειδήσεων σε άλλο κανάλι. Και γιορτάζει Δεκέμβριο…

* Ο Θανάσης Φουσκίδης, η Τζίνα Μοσχολιού και ο Ντίνος Σιωμόπουλος θα είναι τελικά η τριάδα παρουσίασης της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής του νέου Mega ενώ σίγουρα δεν θα είναι η Μάγδα Τσέγκου στου Σαββατοκύριακου! Εκπληξη; Ναι. Θα είναι η Αμαλία Κάτζου με δύο παρουσιαστές. Οσο για τη Μάγδα; Σε επόμενη στήλη…

* Στο δε Ραδιομέγαρο, συνεχίζεται η τακτική των «ημετέρων». Υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία στην Κέρκυρα ήταν η Ινα Ταράντου, να μην πάρει και… εκπομπούλα; Αυτή που με επιτυχία είχε παρουσιάσει, και κυρίως με σοβαρότητα, ο Χρήστος Ιερείδης.

* Με σεβασμό στον Στέφανο Τσιτσιπά. Αλλά: όταν έχεις βγει MVP στο ΝΒΑ είναι δυνατόν να μην αναδεικνύεσαι ως ο καλύτερος Ελληνας αθλητής στη σεζόν; Ή ο (νταμπλούχος) Ραζβάν Λουτσέσκου καλύτερος προπονητής; Ας το δουν πάλι όλο το κόνσεπτ των βραβείων εκεί στον ΠΣΑΤ.

* Ισως τελικά καλύτερο να είναι να βραβεύεται ο καλύτερος αθλητής ανά σπορ, να τελειώνουμε και με αυτή τη γραφικότητα.

* Από τα μέσα Ιανουαρίου, τελικά, αναμένεται να ξεκινήσει η εβδομαδιαία εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ο δρόμος για το Euro 2020» με παρουσιαστή τον Δημοσθένη Γεωργακόπουλο. Και όχι αργότερα.

Τσάτρα πάτρα έλαβε χώρα η εκδήλωση της Super League για τα 60 χρόνια της Α’ Εθνικής, με λίγο κόσμο στο «Νιάρχος», όχι ότι δεν γέμισε η αίθουσα αλλά θα έπρεπε να ήταν πιο εντυπωσιακή. Συν ότι δεν κλήθηκαν τα παιδιά της Εθνικής του 2004: γιατί άραγε; Όπως και αρκετοί δημοσιογράφοι δεν έλαβαν πρόσκληση…

* Το δε συλλεκτικό λεύκωμα, αφιερωμένο στην ιστορία του ποδοσφαίρου, «60 χρόνια Α’ Εθνική» γράφτηκε από τον «γκουρού» του ελληνικού ποδοσφαίρου Δημήτρη Τσακίρη αλλά κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό. Κρίμα!

Ορθώς έκανε η ΕΡΤ και τίμησε Γιάννη Διακογιάννη, Αλέξη Κωστάλα και Γιάννη Πετρίδη στο Μέγαρο Μουσικής αλλά σε βραδιά των Μουσικών Συνόλων. Ειδικά ο πρώτος όμως, πρέπει να εμφανιστεί σε επετειακή «Αθλητική Κυριακή», μη σας πω μονοθεματική.

* Και επειδή ο Γιώργος Λυκουρόπουλος (που επάνελθε, τύποις έλειπε όμως, στο πόστο του προϊσταμένου του αθλητικού, σε μία ακόμη αποκάλυψη του Dailymedia.gr) ξέρει να εκτιμά την ιστορία, και μας διαβάζει (όπως αρκετοί) ως το δει το θέμα με τον «σερ» του αθλητικού ρεπορτάζ.

* Αντε, και μια τελευταία αποκάλυψη. Τα τελευταία 24ωρα ακουγόταν πολύ στο Ραδιομέγαρο το όνομα του Δημοσθένη Καρμοίρη. Μη σας πω… παραπάνω από πολύ. Για την ίδια θέση, του προϊσταμένου. Αλλά, εξ όσων γνωρίζω, δεν έπαιζε ποτέ σοβαρά ως υποψηφιότητα.

-από dailymedia.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.