Δεν είναι απλώς ακόμη ένα καλοκαιρινό πανηγύρι. Για το Μαργαρίτι Θεσπρωτίας, λίγα χιλιόμετρα έξω από την Ηγουμενίτσα, η συγκεκριμένη μουσική βραδιά αποτελεί πλέον έναν θεσμό που κάθε χρόνο φέρνει ξανά κοντά ανθρώπους που ζουν μακριά από τον τόπο τους.
Το Μαργαρίτι έχει έντονο το στοιχείο της ομογένειας, με πολλούς κατοίκους και οικογένειες να ζουν και να εργάζονται στη Γερμανία. Κάθε Αύγουστο, όταν επιστρέφουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, δίνουν σταθερά το «παρών» στη συγκεκριμένη εκδήλωση, η οποία έχει εξελιχθεί σε σημείο συνάντησης ντόπιων, αποδήμων και φίλων της περιοχής.
Πρωταγωνιστής της βραδιάς είναι και φέτος ο Γιώργος Βελισσάρης, ένα από τα πιο αγαπημένα ονόματα του δημοτικού τραγουδιού, που αποτελεί διαχρονικά το μεγάλο σημείο αναφοράς της διοργάνωσης. Στο πλευρό του θα βρίσκεται η Έφη Θώδη, με τους δύο καλλιτέχνες να συνθέτουν ένα δίδυμο που υπόσχεται γνήσιο λαϊκό και δημοτικό γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Αυγούστου, στον αύλειο χώρο του σχολείου, με τους διοργανωτές να περιμένουν, όπως κάθε χρόνο, μεγάλη προσέλευση από ολόκληρη τη Θεσπρωτία αλλά και από τους εκατοντάδες απόδημους που επιστρέφουν αυτές τις ημέρες στις ρίζες τους.
Για πολλούς, η συγκεκριμένη βραδιά δεν είναι απλώς μια συναυλία. Είναι το ετήσιο αντάμωμα του Μαργαριτίου, εκεί όπου οι αναμνήσεις, η παράδοση και η μουσική γίνονται ένα.

