Λιγνάδης, Μητσοτάκης & Μενδώνη- Το Trio Guitara

Του Νίκου Μουρατίδη

Προσπαθώντας να ανακαλύψουμε ως άλλοι Sherlock Holmes τι έχει συμβεί, να ανακαλύψουμε την αλήθεια, κάνουμε και λίγο χιούμορ για να μην τρελαθούμε κιόλας. Αλλά δεν φταίμε εμείς. Αυτοί μας έχουν κάνει καχύποπτους.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

“Πολιτισμός και Παιδεία εκχωρήθηκαν, χρόνια τώρα, σε ψευδοαριστερές συνειδήσεις” Δημήτρης Λιγνάδης

Να, κάτι τέτοια πιστεύει και λέει ο Λιγνάδης και αυτόματα έγινε ο αγαπημένος του πρωθυπουργού. Άνθρωποι που έχουν συνεργαστεί μαζί του, λένε πως ο Λιγνάδης είναι υπέρμετρα φιλόδοξος, εγωκεντρικός, νάρκισσος και “ψοφάει” για καρέκλα χλιδάτη και ισχυρή.

Ο Λιγνάδης ανέλαβε να κάνει μαθήματα ορθοφωνίας και ρητορικής στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ένας ψευδός να κάνει ορθοφωνία σε ένα άλλο ψευδό. Το θέατρο του παραλόγου! Όσο για ρητορική, την βλέπουμε κάθε φορά που ο πρωθυπουργός μιλάει χωρίς κείμενο και χωρίς autocue.

Γελάνε και τα πόμολα σου λέω.

Κύριε Λιγνάδη, ακούγεται το όνομά σας για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Συμμετέχετε στον διαγωνισμό; “Ναι, με ενδιαφέρει η θέση, αλλά με προβληματίζει το πλαίσιο αυτής της διαδικασίας. Η άποψή μου είναι ότι οι καλλιτεχνικές θέσεις ευθύνης δεν πρέπει να γίνονται μέσω διαγωνισμών αλλά με ανάθεση. Δέκα-είκοσι άνθρωποι είμαστε όλοι κι όλοι, ένα χωριό είναι η Αθήνα. Γνωρίζουμε όχι μόνο τη δουλειά αλλά και τον βίο του άλλου.” (26.6.2019)

Λέγεται πως η υπουργός πολιτισμού Στυλιανή Μενδώνη δέχτηκε τηλεφώνημα από του Μαξίμου. Ήταν ο πρωθυπουργός που της είπε τι έπρεπε να κάνει… κι’ εκείνη κάλεσε στο γραφείο της τον Λιγνάδη. Ήταν εκεί και η ειδική σύμβουλος της, η Άννα Παναγιωταρέα, ήπιαν καφέ, τα είπαν, κουτσομπόλεψαν, γέλασαν, αγκαλιάστηκαν, φιλήθηκαν και ο Λιγνάδης έφυγε με την…

Η ΣΥΝΈΧΕΙΑ εδώ: NikosOnline.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.