Γιατί δεν κουνιέται φύλλο;

Ήθελα να μοιραστώ μαζί σου μια “απορία” για την στάση των επαγγελματιών στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, και μπαίνουν σε ισχύ από σήμερα.

Σήμερα τα σπουδαία, και έπεται και συνέχεια…

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Και εδώ είναι να απορεί κανείς. Πώς μια κοινωνία μένει άπραγη; Πώς δεν αντιδρά σε ό,τι συμβαίνει; Πώς οδηγούνται στον μαρασμό κλάδοι, επιχειρήσεις κλείνουν, κόσμος μένει στο δρόμο και δεν ανοίγει ρουθούνι;

Όταν παίρνονται τόσο οριζόντια μέτρα -δίχως πρόβλεψη, δίχως σχεδιασμό, δίχως επαφή με την πραγματική οικονομία- από μια κυβέρνηση που δεν έχει επαφή με την καθημερινότητα, την βιοπάλη, ούτε καν με το ένσημο οι περισσότεροι εκ των υπουργών και βουλευτών, πώς γίνεται να μην υπάρχει αντίλογος;

Με πρόφαση την πανδημία, δίχως να ενισχύεται η υγεία, δίχως πρόβλεψη για τα ΜΜΜ, δίχως ενίσχυση των σχολείων, δίχως πρόσβαση σε τεστ, παρά μόνο ιδιωτικά ή στις ουρές των κλιμακίων -εκεί επιτρέπεται ο συνωστισμός, είναι για καλό!- πλήττονται κλάδοι, επιχειρήσεις, επαγγελματίες χωρίς αντικειμενική ενίσχυση παρά μόνο παράταση αποπληρωμής χρεών και φόρων!

Και δεν κουνιέται φύλλο!!! Απίστευτο!

Όχι να βγει κόσμος στους δρόμους -δεν βγήκε σε άλλες καταστάσεις- αλλά τουλάχιστον να υπάρχουν προτάσεις, κινητοποίηση, να υπάρξει αντίδραση στις συστάσεις των “ειδικών” -που είναι καθαρά πολιτικά υποκινούμενες- να δώσει κάθε κλάδος τα δικά του αντίμετρα, πιο κοντά στις ανάγκες λειτουργίας τους, να υπάρξει διάλογος και σχετική πίεση στους κυβερνώντες.

Τι στο καλό, η ψήφος τους τους τοποθέτησε, και αν θεωρείται ως κίνηση δίχως αντίκρυσμα, πιστέψτε με στην επαρχία παραέχει αντίκρυσμα.

Λυπάμαι για τους αγαπητούς επαγγελματίες, η εικόνα που ποστάρω στην αρχή του κειμένου δεν απέχει από την πραγματικότητα· όσο βολεύονται στα μέτρα των κυβερνώντων και στις αθρόες, άηχες κραυγές διαμαρτυρίας τους, καλύτερα ας ανοίξουν μόνοι τους το λάκκο που θα μπουν, πριν τους χώσουν μέσα με το έτσι θέλω. Είναι ίσως η μόνη τους επιλογή!!!

Αυτό εννοούσε ο Μωυσής με το “ψεκασμένους” που ανέφερε; Ίσως τελικά να είναι χαϊβανόσκονη η αιτία· ίσως, λέω.

Πηγή : pitsirikos.net


Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.