Κι όμως, δεν ήταν τρίτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές…

Σχεδόν ένας στους δύο εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους δεν πήγαν να ψηφίσουν στις εκλογές της Κυριακής, 25 Ιουνίου, με την αποχή να διαγράφει ιστορικό υψηλό ποσοστό.

Αυτή η αποχή έφερε μαζί της και δυσάρεστες εκπλήξεις αφού από τις κάλπες προέκυψε πως είναι ιδιαίτερα σκληρός ο ακροδεξιός πόλος.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Στα έδρανα της Ολομέλειας παίρνουν θέση οι «Σπαρτιάτες», ο κομματικός σχηματισμός που είχε την «ευχή» του καταδικασμένου χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη.

Δίπλα τους η «Νίκη», με επικεφαλής τον Δημήτρη Νατσιό, που μπαίνει και αυτή στη Βουλή. Αλλά και η «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου που παρά τις πιέσεις που δέχτηκε τελικά περνά ξανά τις πύλες του Κοινοβουλίου.

Το τρίτο κόμμα

Αξιοσημείωτο γεγονός ο «συνωστισμός» ακροδεξιών κομμάτων εντός της Βουλής. Μαζί τα τρία αυτά κόμματα που εκτείνονται στα δεξιότερα της ΝΔ, σύμφωνα με το εκλογικό αποτέλεσμα, καταγράφουν εκλογική δύναμη που αγγίζει το 13%.

Με άλλα λόγια ένα ιδιαίτερα «βαρύ» ποσοστό που βρίσκει θέση στα κοινοβουλευτικά έδρανα της νέας Βουλής. Άρα τρίτο κόμμα είναι η ακροδεξιά και όχι το ΠΑΣΟΚ.

-instanews.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.