«Κέντρο Αθηνών»: Βγαίνει και πάλι στο σφυρί το 33,3% του κτηρίου που στεγάζει το δημοφιλές κέντρο διασκέδασης με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει υποχωρήσει στις 419.900 ευρώ

Δημοσίευμα του οικονομικού ειδησεογραφικού πόρταλ Newmoney.gr ισχυρίζεται για μια ακόμη φορά κάνει την εμφάνισή του στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών το «Κέντρο Αθηνών», καθώς έχει δρομολογηθεί νέα προσπάθεια να βγει στο σφυρί τμήμα του ακινήτου όπου στεγάζεται το γνωστό νυχτερινό κέντρο.

Διαβάζουμε παρέα. Πρόκειται ασφαλώς για δύσκολο εγχείρημα αφού η διαδικασία αφορά περίπου το…1/3 του οικοπέδου και του ακινήτου που είναι χτισμένο πάνω σε αυτό. Για αυτό άλλωστε και όλοι οι πλειστηριασμοί που έγιναν μέχρι τώρα κατέληξαν άγονοι, με αποτέλεσμα η τιμή πρώτης προσφοράς να έχει μειωθεί κατά 226.100 ευρώ, καθώς η αρχική ήταν στις 646.000 ευρώ και η τωρινή στις 419.900 ευρώ.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Πώς οδηγήθηκε στο σφυρί

Για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά, ο αρχικός πλειστηριασμός έγινε στις 25 Ιανουαρίου 2023 και αφορούσε το 33,33% του ακινήτου στο οποίο στεγάζεται το νυχτερινό κέντρο, με την τιμή πρώτης προσφοράς για το συγκεκριμένο ποσοστό να έχει οριστεί στις 646.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός κατέληξε άγονος ελλείψει πλειοδοτών.

Ακολούθησαν κι άλλες προσπάθειες πέρυσι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, που επίσης δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Έτσι για τις 8 Μαΐου 2024, δηλαδή κοντά ενάμιση χρόνο από τότε που ξεκίνησε η περιπέτεια του δημοφιλούς νυχτερινού κέντρου, η τιμή εκκίνησης έχει υποχωρήσει κατά 35% (στο 65% της αρχικής τιμής) και συγκεκριμένα στις 419.900 ευρώ.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Η αναγκαστική κατάσχεση και η όλη διαδικασία γίνεται σε βάρος της εταιρείας Villa Επιχειρήσεις Εστίασης και Ψυχαγωγίας και επισπεύδουσα είναι η διαφημιστική εταιρεία Politis Out of Home.

Η Villa Ε.Ε. συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2015 με σκοπό την ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση κέντρων διασκέδασης, καφετεριών, αναψυκτηρίων, κυλικείων, επιχειρήσεων θεαμάτων και άλλων βοηθητικών χώρων, αναγομένων στη λειτουργία τους (ενδεικτικά, χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων κλπ).
Βασικοί μέτοχοι της Villa εμφανίζονται η Salem Management με ποσοστό συμμετοχής 40% (η οποία φέρεται και ως διαχειρίστρια) και η Aron Service Company με ποσοστό συμμετοχής 60%.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απαίτηση για την οποία κινήθηκε η όλη διαδικασία ανερχόταν σε 69.890 ευρώ.


Τι βγαίνει στο σφυρί

Τόσο στους προηγούμενους όσο και στον επικείμενο πλειστηριασμό θα βγει η κατά ποσοστό 33,33% εξ’ αδιαιρέτου κυριότητα ενός οικοπέδου άρτιου και οικοδομήσιμου με το ακίνητο που υπάρχει σ’ αυτό. Το οικόπεδο αυτό βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα Αθηνών στο οικοδομικό τετράγωνο το οποίο περιβάλλεται από τις οδούς Πειραιώς- Πέτρου Ράλλη- Ανδρονίκου και Τζαφέρη και στη διασταύρωση των οδών Πειραιώς 144 και Πέτρου Ράλλη, με την οικοδομή που υπάρχει σ’ αυτό, η οποία χρησιμοποιείται ως κέντρο διασκέδασης. Το οικόπεδο έχει έκταση 271,52 τ.μ.

Όσον αφορά το κτήριο που στεγάζεται το Κέντρο Αθηνών, αποτελείται από ισόγειο επιφάνειας 213,60 τ.μ. , πρώτο όροφο, επιφάνειας 191,65 τ.μ., και δεύτερο όροφο επιφάνειας 131,75 τ.μ.

Το ακίνητο φέρει, πέραν της κατάσχεσης που οδηγεί στον προγραμματισμένο πλειστηριασμό, προσημείωση υποθήκης για ποσό 82.300 ευρώ, εγγραφείσα την 14/10/2021.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η όλη διαδικασία του πλειστηριασμού δεν έχει επηρεάσει μέχρι τώρα τη λειτουργία του εν λόγω νυχτερινού κέντρου, το οποίο μάλιστα τους προηγούμενους μήνες ανακαινίστηκε τουλάχιστον εξωτερικά.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.