Κάτι ξέρουν αυτοί! Το Ιταλικό Fund Helikon που αγόρασε τις μετοχές της Μαριάννας Λάτση από το “έργο” του Ελληνικού τις ξεφορτώθηκε σε μια νύχτα! Την ίδια ώρα κατέχει το 5% της EuroBank γεγονός που του δίνει το δικαίωμα εσωτερικής πληροφόρησης για… την επένδυση που έχει βαλτώσει!

Όποιος παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου στο Ελληνικό αντιλαμβάνεται ότι το φιάσκο δεν έχει προηγούμενο. Οφείλω να ομολογήσω ότι βλέποντας τις κινήσεις και την τακτική του ιταλικού fund Helikon που δραστηριοποιείται εντόνως στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά (εκτός των άλλων κατέχει και πακέτο 5% στην Eurobank) είναι σίγουρος πέρα για πέρα.

Αφού αποκόμισαν πολύ μεγάλες υπεραξίες από τις μετοχές της Lamda που είχαν αγοράσει από την Μαριάννα Λάτση, τις οποίες πούλησαν στο σύνολο τους, δεν κράτησαν ούτε μία για δείγμα, μπήκαν πρώτα απ’ όλα στην ΔΕΗ, ενώ στη συνέχεια απέκτησαν πακέτο μετοχών του ΟΛΠ!

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Δύο κινήσεις προσανατολισμένες στο μέλλον, στις προοπτικές και τις προσδοκίες, επί τη βάσει πραγματικών οικονομικών στοιχείων και νέων δεδομένων της αγοράς!

Βεβαίως το γεγονός ότι αποχώρησαν ολοσχερώς από την Lamda σε μια χρονική στιγμή μάλιστα που υποτίθεται πως το έργο προχωράει με ταχείς ρυθμούς, μου προκάλεσε εντύπωση και προβληματισμό για να είναι ειλικρινής, δείχνοντας για το τι πρόκειται να συμβεί με το έργο.

edolio5

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.