Από καναλάρχης, κομμωτής ο Αλαφούζος

”Αν δεν μπορείς, γίνε κομμωτής”. Μ’ αυτό το στιχουργικό διαμαντάκι ζητούσαν οι οργανωμένοι να φύγει από τον Παναθηναϊκό ο… ανοργάνωτος και άσχετος Τζίγγερ Βαρδινογιάννης. Και έφυγε ο διάδοχος του θρόνου και δεν ξαναγύρισε. Αποτέλεσμα, επιτέλους, να βρει το… δρόμο του ο άμοιρος Παναθηναϊκός.

Να φύγει και ο Αλαφούζος. Γιατί, όχι; Πάνω απ’ όλα είναι η ομάδα. Τα πρόσωπα, τούτο και το άλλο, έρχονται δεύτερα και τρίτα. Και ποιος να είναι ο επόμενος; Κάποιος. Έχει καμιά σημασία ποιος; Καμιά! Είπαμε. Δεν είπαμε; Μας είναι αδιάφορο το πρόσωπο. Η ομάδα μετράει.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Έλα, όμως, που άμα πέσεις σε απατεώνα την έβαψες. Και σε ανίκανο. Και σε αδιάφορο. Έλα που το πρόσωπο έχει σημασία ποιο είναι. Όπως έχει σημασία ποιος είναι ο κόσμος. Οι οπαδοί. Αυτοί που τους αποκαλούν φιλάθλους.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ψευτομαγκιά από τους οργισμένους της ποδοσφαιρικής εξέδρας. Τα ακουμπάει το αφεντικό; Δεκτός ο κύριος. Δεν τα σπρώχνει, και να τα βλέπουμε τα φράγκα του; Δεν μας κάνει η φάτσα του. Πάει καλά η ομάδα; Να μένει στο πόστο του ο πρόεδρος. Δεν τσουλάει η ομάδα; Αφού ακόμα δεν ξεκουμπίστηκε, γι’ αυτό τον κράζουμε.

Ο Αλαφούζος (στη φώτο με τον Τζίγγερ Βαρδινογιάννη). Ποια είναι η τελική απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής της Ολομέλειας του κόμματος των οργανωμένων. Να φύγει ο Αλαφούζος ή να μείνει κι άλλο. Κι αν η απόφαση είναι να συνεχίσει, μέχρι πόσο χρόνο παράτα του δίνει το ανώτατο κομματικό όργανο της Παναθηναϊκής Γερουσίας; Μετά από πόσο χρονικό διάστημα και για τον καραφλό Αλαφούζο θα ξανακουστεί το σλόγκαν  ”Αν δεν μπορείς, γίνε κομμωτής  

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.