Τελικά, στροφή 360 μοιρών, για την εστίαση, μετά το «κράξιμο»

Η εστίαση δεν έχει ξεχάσει την δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, που ήταν εκτός τόπου και χρόνου! «Όποιος θέλει να παραδώσει τα κλειδιά του, τα παίρνω εγώ». Είχε πει και ήταν αρκετά καλή αφορμή για να του κηρύξουν τον πόλεμο. Πόλεμο και συνολικά της κυβέρνησης, η οποίος ενώ είδε ότι τα έκανε μαντάρα, αλλά δεν κατάφερε να τον περιορίσει. Τα μάζεψε, βέβαια, μετά, από μόνος του. Και τώρα ακόμα πιο πολύ. Στροφή 360 μοιρών κάνει.

Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την εστίαση ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα θα αφορά μόνο την εστίαση και θα διατεθεί προκειμένου να στηριχθεί ο εν λόγω τομέας, καθώς υπέστη μεγάλες απώλειες από την πανδημία του κορονοϊού.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Παράλληλα, ο Υπουργός, εκτίμησε ότι στην Επιστρεπτέα 6, οι επιχειρήσεις της εστίασης που παρέμειναν όλο τον Ιανουάριο κλειστές θα έχουν πλεονέκτημα στη στήριξη έναντι εκείνων που λειτούργησαν έστω και με αυστηρά μέτρα, καθώς έχει σχεδιαστεί να είναι μηνιαία.

Αναγνωρίζοντας την κόπωση και τα προβλήματα που έχουν προκαλέσει σε πολλούς κλάδους, τα περιοριστικά μέτρα έναντι του κορωνοϊού, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση προέταξε την προστασία της ανθρώπινης ζωής, διαβεβαιώνοντας, ωστόσο, ότι άπαντες αγωνίζονται καθημερινά για την εξεύρεση των καλύτερων δυνατών λύσεων.

«Ζητώ συγγνώμη από όσες επιχειρήσεις έμειναν κλειστές. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ως Υπουργός θα έπρεπε να σχεδιάζω πως θα κλείνω επιχειρήσεις και πως θα μπαίνει λιγότερος κόσμος στα μαγαζιά. Θα πρέπει όμως και οι επιχειρηματίες να καταλάβουν ότι δεν ήταν μια απόφαση που την πήραμε ελαφρά τη καρδία. Επιλέξαμε όμως να χαθούν χρήματα για να μη χαθούν ζωές. Αυτή είναι η πραγματικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. 

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.