Η καφετέρια “Εργοστάσιο” της Πάτρας

Η καφετέρια "Εργοστάσιο" της Πάτρας

Το TsipasBlog δεν γράφει στο blog ποια είναι τα καλύτερα μαγαζιά. Γιατί δεν το χρειάζονται, να τα μάθει ο κόσμος. Αν ήταν δυνατόν να χρειάζονται εμάς, να συνεχίσουν να υπάρχουν στην πλάση, όταν δεν είναι κρυφά και άγνωστα από τους απαιτητικούς πελάτες. Το Yayaz • The Place To Be, η καφετέρια στην Πάτρα, αν και δεν είναι εργοστάσιο, θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστει εργοστάσιο στην εστίαση της πόλης και γιατί όχι, και των γύρω περιοχών.

Σχεδόν καθημερινά, πολλοί, κυρίως νέοι ανθρώπων, 20-30 χρονών, βρίσκονται σ’ αυτό, που είναι all day όαση και το ζητάνε όλοι, όχι συστημένοι, όχι από τύχη, όχι από σπόντα, αλλά μόνοι τους. Από επιλογή. Και βλέπουν και άλλους πολλούς τριγύρω τους. Και δεν μπορούν να διαλέξουν την ώρα που θα το επισκεφθούν, ποια είναι η κατάλληλη στιγμή, να πιουν τον καφέ, να δοκιμάσουν συγκεκριμένα είδη φαγητών και γλυκών και να δροσιστούν με τα πιο δροσερά και ψαγμένα coctail και ποτά. Λέω, δεν μπορούν να διαλέξουν ώρα, καθώς προτιμούν να βρίσκονται στο Yayaz όλη μέρα, ξαλαφρώνοντας έτσι, από τα χοντρά και τα ψιλά προβλήματα της καθημερινότητας.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Είναι τόσο δυνατή η συνεχόμενη ροή κόσμου στο Yayaz, που- χωρίς να είσαι κολλητός με τους ιδιοκτήτες- σκέπτεσαι πως αυτή η καφετέρια είναι πραγματικό “Εργοστάσιό”.

Το 2017, στις 2 Σεπτεμβρίου, το Yayaz της πολυμετοχικής ομάδας, προσαρτήθηκε και επίσημα στον χάρτη της εστίασης της Πάτρας και βρίσκεται στην Ηρώων Πολυτεχνείου 58. 

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.