H TeamViewer επεκτείνει το hub της στα Ιωάννινα

Όταν ένα χρόνο πριν η γερμανική TeamViewer εγκαινίαζε το νέο κέντρο έρευνας και τεχνολογίας στα Ιωάννινα, δεν γνώριζε τις σαρωτικές αλλαγές που θα έφερνε στη ζωή μας ο κορονοϊός.

Και όμως παρά τις δυσκολίες η εταιρεία εντός του 2020 διπλασίασε το προσωπικό, από το 20 άτομα που ξεκίνησε στα 40 και σχεδιάζει ακόμη 10 με 15 προσλήψεις.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μάλιστα, από το TeamViewer Ηub των Ιωαννίνων αναπτύσσεται σημαντικό κομμάτι της νέας εφαρμογής τηλεδιασκέψεων που λάνσαρε εν μέσω πανδημίας η εταιρεία, με την ονομασία Team Viewer Meeting.

“Η μια ομάδα μηχανικών μας δραστηριοποιείται στο Team Viewer Meeting και η άλλη με τα βασικά μας προϊόντα”, σημείωσε ο Phillip Deutscher, VP της TeamViewer και γενικός διευθυντής του ελληνικού τμήματος της εταιρείας, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι η TeamViewer αποφάσισε να ανοίξει το κέντρο έρευνας και καινοτομίας στην Ελλάδα και μάλιστα όχι σε κάποια μεγάλη πόλη όπως η Αθήνα, έχοντας ως στόχο να αντλήσει νέα ταλέντα από τα πανεπιστήμια της ευρύτερης περιοχής (Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Πατρών).

Πλέον, όπως είπε ο κ. Deutscher, η εταιρεία αναζητά και πιο έμπειρους μηχανικούς και προγραμματιστές, είτε ξένους που θα ήθελαν να δουλέψουν στην Ελλάδα, είτε Έλληνες που έχουν δουλέψει στο εξωτερικό και θέλουν να επιστρέψουν στην χώρα μας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της TeamViewer στη χώρα μας, υπάρχει ενδιαφέρον το οποίο αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο με τα πρόσφατα κίνητρα που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση, για όσους επιλέγουν τη χώρα μας για να δουλέψουν.

“Η μέχρι τώρα εμπειρία μας έχει αποδείξει ότι υπάρχουν Έλληνες του εξωτερικού που έχουν ρίζες στην περιοχή κι επιθυμούν να επιστρέψουν και να εργάζονται στα Ιωάννινα” σημείωσε ο κ. Deutscher.

O ίδιος που έχει μετακομίσει με την οικογένειά του και ζει μόνιμα στα Ιωάννινα δηλώνει ότι θα πρότεινε την πόλη σε οποιονδήποτε. “Η ζωή είναι πιο ήσυχη σε σχέση με πόλεις της Γερμανίας που έχω ζήσει, αλλά δεν χάνουμε κάτι”, σημείωσε o κ. Deutsche προσθέτοντας ότι οι τοπικές αρχές, τα πανεπιστήμια και η κοινωνία των Ιωαννίνων έχουν υποδεχτεί την επένδυση Πολύ θετικά.

Η TeamViewer, είναι περισσότερο γνωστή ως πάροχος ασφαλών λύσεων απομακρυσμένης σύνδεσης υπολογιστών. To 2019 εισήλθε στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης πραγματοποιώντας μια από τις μεγαλύτερες δημόσιες εγγραφές στην Ευρώπη εκείνη τη χρονιά. Σήμερα η κεφαλαιοποίηση της προσεγγίζει τα 8,7 δισ. ευρώ.

Σήμερα η βασική εφαρμογή της έχει εγκατασταθεί σε περισσότερες από 2,5 δισ. ηλεκτρονικές συσκευές, με περίπου 45 εκατομμύρια να βρίσκονται διασυνδεδεμένες ανά πάσα στιγμή. Πρόσφατα η εταιρεία ενσωμάτωσε την εφαρμογή Team Viewer Meeting στην βασική της εφαρμογή, λόγω και της μεγάλης ζήτησης που δημιουργήθηκε για online συναντήσεις και συσκέψεις, λόγω της πανδημίας.

“Το κομμάτι αγοράς που ελέγχουμε στις εφαρμογές τηλεδιάσκεψης είναι ακόμη πολύ μικρό, ειδικά σε σχέση με άλλους παίκτες όπως η Zoom, αλλά δουλεύουμε -και από τα Ιωάννινα- για να προσφέρουμε μια πολύ καλή εμπειρία, ειδικά για τους νέους χρήστες”, σημείωσε ο κ. Deutscher.  

-capital.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.