Γιάννης Τάσσιος στο Tsipas Radio «Έχω σκεφτεί να κάνω άλλη δουλειά, αλλά πως ξαφνικά να κάνω κάτι άλλο;»

Γιάννης Τάσσιος

Ο γνωστός και διαχρονικός τραγουδιστής Γιάννης Τάσσιος, είναι ένα πρόσωπο που έχει άποψη και κριτική για όλα αυτά τα πολλά και πολύ δύσκολα που συμβαίνουν σήμερα γύρω μας. Και δεν ξέρουμε για πόσο ακόμη θα συμβαίνουν. Κυρίως με αφορμή αυτό, με χαρά αποδέχθηκε την πρόταση του Ηλία Τσίπα, να μιλήσει στην ραδιοφωνική του εκπομπή, στο Tsipas Radio, όπου χωρίς φόβο και πάθος τοποθετήθηκε σε ότι ρωτήθηκε.

Στην αρχή της τηλεφωνικής επικοινωνίας, ακούγοντας πως τα μέτρα στην Πάτρα πήραν παράταση, είπε πως «Φοβάμαι την αντίδραση του κόσμου. Δεν νομίζω πως μπορεί να αντέξει για πολύ ακόμα αυτό το πράγμα. Πάλι τα ίδια, δηλαδή ένα περιορισμός μονίμως. Η δική μου άποψη είναι πως ναι πρέπει να προσέξουμε του μεγαλύτερους, αλλά το κράτος, η κυβέρνηση, αν θέλουν να κλείσουν τα μαγαζιά, να δώσουν επιδόματα σε αυτούς που έχουν πληγεί, ή σε αυτούς που δεν δουλεύουν καθόλου. Να μπορεί ο κόσμος να τα βγάλει πέρα».

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Στην ερώτηση «Πως περνάει την μέρα του, όλους αυτούς τους μήνες, που λόγω covid και κυβέρνησης αναγκάζεται να κάθεται» απάντησε» :

«Όπως όλων των ανθρώπων. Υπάρχουν ένα σορό άλλες δραστηριότητες. Το θέμα δεν είναι πως κυλάει ο χρόνος, το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να κάνει τίποτα. Παραγωγές, νέα τραγούδια, τα αφήσαμε όλα πίσω μας. Όταν δεν δουλεύεις, δεν μπορείς να στηρίξεις μια κατάσταση».

Στην ερώτηση «Αν βλέπει φως στο τούνελ» απάντησε :

«Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος και να φοβίζω αυτούς που μας ακούνε. Δεν ξέρω. Θεωρώ πως δεν έχει καμία σχέση η δική μας κυβέρνηση, δεν αποφασίζει αυτή. Όλα τα κανονίζουν από το εξωτερικό και την κατευθυντήρια γραμμή την δίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Δεν νομίζω ότι φταίει η κυβέρνηση. Η οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση να υπήρχε, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι άλλο. Απλά θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους που έχουν πληγεί».

Στην ερώτηση «Μπορεί εσύ και χιλιάδες άλλοι της συνομοταξίας σου να είστε εκτός παιχνιδιού, εκτός γηπέδου τελείως, γιατί απλά δεν υπάρχει πια σήμερα παιχνίδι νύχτα, αλλά τα έξοδα και οι υποχρεώσεις τρέχουν. Οπότε αναγκαστικά, πολλοί εσάς πρέπει να καταφύγουν και σε άλλες πηγές άντλησης πόρων; » απάντησε :

«Τα έξοδα τρέχουν κανονικά, όπως ήταν. Βέβαια. Οι περισσότεροι, αν συνεχιστεί αυτό το πράμα, πρέπει να αναζητήσουν άλλες δουλειές. Όσο χρήματα και να χεις τελειώνουν»

Στην ερώτηση «Αν αυτός έχει σκεφτεί να κάνει κάποια άλλη δουλειά» απάντησε :

«Ναι, το έχω σκεφτεί. Βέβαια, από την άλλη, για μένα θα μου είναι πολύ δύσκολο, γιατί τόσα χρόνια δεν έχω μάθει να κάνω κάτι άλλο. Μόνο να τραγουδάω. Όπως πολύ δύσκολο θα είναι και για όλους τους άλλους καλλιτέχνες, που έχουν δισκογραφία. Εγώ έχω κάνει 125 τραγούδια, έχω βγάλει 12 δίσκους, έχω συνεργαστεί, σχεδόν με όλους. Πως, λοιπόν, ξαφνικά να κάνω κάτι άλλο;»

Στην ερώτηση «Αν περίμενε πως θα φτάσουμε εδώ, ότι αυτό που βλέπαμε στις ταινίες θα γινόταν πραηματικότητα, εφιαλτική πραγματικότητα» απάντησε :

«Κανένας δεν περίμενε πως θα φτάσουμε εδώ που φτάσαμε. Ότι θα ξεσπάσει πανδημία και όλος ο πλανήτης θα είναι κλειδωμένος μέσα».

Στην ερώτηση «Αν υπάρχουν στιγμές που λέει πως αυτό που ζούμε δεν γίνεται να είναι πραγματικότητα, είναι μια ταινία, ένα όνειρο, θα ξυπνήσει και θα τελειώσει» απάντησε :

«Ναι βέβαια. Πως δεν το έχω σκεφτεί. Όνειρο ζω, μην με ξυπνάτε, κάπως έτσι. Τι να πω, δεν ξέρω, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Και δεν είναι για κάποιον συγκεκριμένα, είναι για όλους τους συνανθρώπους μας».

Στην ερώτηση «Αν συμφωνεί με την στάση της κυβέρνησης, που για πρώτη φορά στα χρονικά και για τόσους πολλούς συνεχόμενους μήνες, κρατάει την νύχτα σε τόσο βαθύ ύπνο» απάντησε :

«Έκανε κάποιες διακρίσεις και δεν έπρεπε να τις κάνει. Δηλαδή, πας σε ένα θέατρο ανοιχτό και ο ένας είναι πάνω στον άλλον. Σε μια άλλη συναυλία, πάλι το ίδιο. Αυτές οι διακρίσεις δεν είναι καλό να γίνονται, επειδή εμείς είμαστε λαϊκοί τραγουδιστές και οι άλλοι δεν είναι. Στην συγκέντρωση για την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, γιατί δεν πήγε η αστυνομία να τους διώξει ; ».

Στην ερώτηση «Μετά είναι και το ψυχολογικό κομμάτι. Όπως έχει γράψει και το Tsipas Blog, ο εφιάλτης αυτός θα αφήσει ανεπανόρθωτες ζημιές στη νύχτα και τα παιδιά της. Το βλέπεις αυτό εσύ στις συνομιλίες που έχεις με άλλους συναδέλφους σου ;» απάντησε :

«Έτσι ακριβώς, όπως το λες είναι. Αν συνεχιστεί αυτό το πράμα, που όλα δείχνουν πως θα συνεχιστεί, οι μισοί από τους καλλιτέχνες θα βγουν έξω από το παιχνίδι τελείως. Θα επιβιώσουν αυτοί που έχουν χρήματα αρκετά, που έχουν μαζέψει όλα αυτά τα χρόνια, έχουν λύσει το οικονομικό του πρόβλημα. Αυτοί θα επιβιώσουν και θα ξανά επανέρθουν και πάλι».

Στην ερώτηση «Αν θα γίνει το ίδιο και με τους επιχειρηματίες, η επόμενη, δηλαδή, μέρα στην νύχτα θα έχει τους ίδιους πρωταγωνιστές» απάντησε :

«Ναι. Αυτοί που ήταν από πριν μπροστά, θα είναι και πάλι. Γιατί για να είσαι μπροστά, πρέπει να έχεις και χρήματα. Το σίγουρο πάντως είναι πως θα είναι πιο λίγοι. Ήταν που ήταν λίγοι, θα είναι ακόμη πιο λίγοι. Εκεί που ήταν 10, έμειναν 5 και τώρα, πολύ φοβάμαι πως θα μείνουν 2, 3..Και εάν. Γιατί μια επιχείρηση δεν μπορεί να μπαίνει συνεχώς μέσα. Μια, δύο, τρεις, δέκα, όσα χρήματα και να έχεις, θα πεις το κλείνω. θα πεις γιατί να το κάνω. Με δύο λόγια, είναι δύσκολο να πιάσεις κορυφή, αλλά είναι πολύ εύκολο να πιάσεις πάτο ».

Στην ερώτηση «Σε όλο αυτό το πολεμικό κλίμα, πόσο δύσκολο είναι για έναν καλλιτέχνη να διατηρήσει την έμπνευση σου. Υπάρχει έμπνευση ή έχει χαθεί στο ωκεανό του covid-19 ;» απάντησε :

«Θεωρώ ότι όλα είναι θέμα ψυχολογίας. Όταν δεν υπάρχει ψυχολογία, γιατί δεν υπάρχει αύριο, γιατί δεν ξέρεις τι γίνεται, δεν νομίζω πως μπορείς να έχεις όρεξη για να δημιουργήσεις. Πλέον, σκέφτεσαι πως θα γλυτώσεις από αυτό και μετά να κάνεις κάτι άλλο».

Στην ερώτηση «Με το 8-12, αν βγαίνουν τα μαγαζιά» απάντησε :

«Πολύ δύσκολα. Δεν νομίζω ότι μπορούν να βγάλουν λεφτά, γιατί ο κόσμος έρχεται 9 μίση, δέκα. Πως θα πληρώσει ο άλλος ένα μπουκάλι ολόκληρο, όταν στις 10 και μισή ξεκινάει και στις 12 να τελειώσει;»

Στην ερώτηση «Αν μπορεί να γίνει μόδα και να μείνει και μετά» απάντησε :

«Εγώ, πολύ δυστυχώς το φοβάμαι αυτό. Ότι απλά ένας κορονοϊός είναι το έναυσμα για να το κάνουν αυτό. Να μην ξεχνάμε πως η μοναδική χώρα που έχει μπουζούκια, στον κόσμο ολόκληρο, είμαστε μόνο εμείς. Εγώ που έχω γυρίσει όλο τον κόσμο, δεν υπάρχει αυτό το πράγμα».

Ακούστε και το ηχητικό απόσπασμα της συνομιλίας μας :

Διαβάστε επίσης : Γιάννης Γκουρβέλος στο Tsipas Radio για Vandom, νέες ευκαιρίες, στροφή, Voodoo, Lohan

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.