Γιάννης Γκουρβέλος στο Tsipas Radio για Vandom, νέες ευκαιρίες, στροφή, Voodoo, Lohan

Γιάννης Γκουρβέλος

Όπως έχετε καταλάβει, είμαι ένας τύπος που πλήττω εύκολα. Για αυτό και αναζητώ συνεχώς, ακόμη και στο δύσκολο και πολύ ζόρικο σήμερα, να εμπλουτίσω τον σκληρό δίσκο μου, με νέες εικόνες, νέες παραστάσεις και νέα story. Ένα τέτοιο story και μάλιστα επιτυχημένο, που φαίνεται στο ξεκίνημα του, είναι το Vandom.

Τι είναι, όμως, το Vandom ; Φιλοξένησα στο Tsipas Radio (14-10-2020) τον “ειδικό”, που ακούει στο όνομα Γιάννης Γκουρβέλος, να μας μιλήσει για αυτό, και πολλά άλλα ακόμα, άκρως ενδιαφέροντα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

«Καλησπέρα Ηλία. Ωραία τα είπες, νέα story, όπως λες. Και έχουμε πολλά νέα story. Όσον αφορά το Vandom, έχει δύο έννοιες. Η πρώτη λέει για μια πλατεία στην Γαλλία, στο Παρίσι πιο συγκεκριμένα, και εμείς είμαστε σε πλατεία στο Θησείο. Η δεύτερη έννοια είναι ότι, όπως, λογικά, έχεις παρατηρήσει, θέλουμε τα περισσότερα μαγαζιά μας να αρχίζουν από V. Όπως το Voodοo, το Voe, το έχουμε γούρι. Οπότε, μπορείς να σκεφτείς, στο Fandom, βάλαμε V και έγινε Vandom. Μπορείς να το δεις και έτσι. Αλλά το πιο κοντινό, είναι η πλατεία στο Παρίσι».

– Η ιδέα για το Vandom, υπήρχε πιο πριν ή γεννήθηκε όταν προέκυψαν τα ζόρικα λόγω κορωνοϊού και, κατ’ επέκταση, κυβερνητικών περιορισμών ;

«Επειδή έχουμε κάνει κάποια ταξίδια στο εξωτερικό με τους συνέταιρους μου, ήταν μια ιδέα που πάντα υπήρχε. Απλά τώρα ήταν πιο έυκολο υλοποιήσιμο. Γιατί ήμασταν του βραδινού, οπότε είπαμε να αλλάξουμε τα πράματα. Λίγο πιο εστιατόριο, λίγο πιο ποτό, λίγο πιο χαλαρό, λίγο πιο all day. Οπότε ήρθε και της κατάστασης, πιο γρήγορα».

-Όσοι το είδαν και πέρασαν την πόρτα του, και είναι πολλοί πάρα πολλοί αυτοί, παρότι έχει λίγες μέρες που άνοιξε τις πύλες του, συμφωνούν στο ότι είναι καθηλωτικό και μοναδικό στην Ελλάδα-θα πω εγώ- στο είδος του. Αλλά, ταυτοχρόνως, συμφωνούν και ότι είναι και πολύ κοστοβορο. Τελικά, μέσα από τις μεγάλες κρίσεις, αναδύονται οι μεγάλες ευκαιρίες ;

«Καλή ερώτηση. Εσύ, Ηλία, ήρθες κιόλας στο opening. Είδες τα πράγματα πως είναι. Δεν ξέρω αν θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Σίγουρα είναι ένα μαγαζί που έχουμε κάνει με μεράκι και θέλαμε να δώσουμε κάτι καινούργιο στην Αθήνα, στην Ελλάδα θα έλεγα ακόμα. Αυτός ο τρόπος διασκέδασης είναι κάτι πρωτόγνωρο για τους Έλληνες. Το να τρως, να πίνεις το ποτό σου, να έχεις ένα show. Έχουμε 5-6 διαφορετικά show, κάθε μέρα και άλλο, και θα το εμπλουτίσουμε και άλλο. Δηλαδή, ο σκοπός μας είναι να ανοίξει το μαγαζί και Δευτέρα και Τρίτη, να είναι επτά στα επτά. Σιγά, σιγά μπορεί να το πάμε και στο all day».

-Για κάποιον που διάβασε στα πόρταλ, είδε στα κανάλια πως το opening του Vandom ήταν φαντασμαγορικό, με την παρουσία πλήθος επωνύμων, με τι μπάτζετ μπορεί να το επισκεφθεί ;

«Δεν είναι κάτι ακριβό, δεν πρέπει να φοβάται ο κόσμος. Γιατί μπορεί να αρθεί να πιεί απλά ένα ποτό. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση, καμία υποχρεωτική κατανάλωση. Μπορεί να έρθει κάποιος, μαζί με την κοπέλα του, να πιούν 2 κρασιά και με 12 ευρώ να είναι μια χαρά. Δεν είναι κοστοβόρο. Υπάρχει και η επιλογή της κουζίνας, όπου είναι νορμάλ οι τιμές για το show και όλα τα άλλα».

-Έκτος του Vandom, ανοίγεται και κάποια αλλά μαγαζιά. Όλα all day. Η στροφή αυτή, γίνεται μήπως γιατί δεν βλέπεται κοντινό φως στο φόντο νύχτα, που είναι το βασικό σας γήπεδο ;

«Κοίτα, όπως ξέρεις πολύ καλά, και το Voe δεν ήταν να γίνει all day μαγαζί. Λόγω της κατάστασης ήρθε. Στο μυαλό μας ήταν να γίνει το Mind The Gap εκεί. Αναγκαστικά έχουμε μπει σε αυτή τη διαδικασία, γιατί έχουμε πολύ προσωπικό από το Voodoo, το Mind, οι οποίοι πρέπει να δουλέψουν σε κάποιο μαγαζί. Αλλά η στροφή είναι ίσως και επειδή ο κόσμος αρέσκεται στο all day. Συν ότι όταν ανοίξουν τα μαγαζιά τα χημερινά, έχουμε ήδη χώρους, τους οποίους μπορούμε να λειτουργήσουμε. Οπότε, δεν θα έλεγα ότι κάνουμε κάποια στροφή, απλά προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα και μεγαλώνουμε μαζί».

-Καλά τα all day, αλλά ξέρω ότι είσαι παιδί της νύχτας. Θέλω να βάλεις το χέρι στην καρδιά σου και να μου πεις, φίλε Γιάννη, αν σου λείπει η νύχτα;

«Κοίτα είμαι παιδί του Voodoo. Είναι λίγο διαφορετικό από την νύχτα. Το Voodoo είναι ένα μαγαζί το οποίο κάποια περίοδο μπορεί να έκλεινε και στις 11 το πρωί. Στη γωνία που λέμε, στο μικρό Voodoo. Όσο περνάνε τα χρόνια, δεν το αντέχω τόσο πολύ, γιατί το κάνω 10-12 χρόνια το τόσο αργά. Σίγουρα, είμαι παιδί της νύχτας, σίγουρα δεν κοιμάμαι 12 και 1 η ώρα. Με την παρούσα κατάσταση, θα κοιμηθώ 4 ή 5 η ώρα. Μου λείπει πολύ το Voodoο συγκεκριμένα. Όλο αυτό το κλίμα και το vibe».

– Και πάμε τώρα στα πιο δύσκολα. Όταν με το καλό τα πράματα καλυτερεύσουν, να περιμένουμε συνεργασία με Lohan, όπως έχει αποκαλύψει το Tsipas Blog ;

«Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο. Το Lohan θα ανοίξει το Σάββατο, από όσο ξέρω. Εμείς, το Voodoo εννοώ, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα ανοίξουμε σε δύο βδομάδες, 24 του μηνός με τα ωράρια που επικρατούνε. Σάββατο και Κυριακή, 8 με 12. Όχι, δεν υπάρχει κάτι αυτή τη στιγμή, όσον αφορά το Lohan. Είναι μια διαφορετική επιχείρηση, που δεν σχετιζόμαστε. Το Voodoo θα είναι στο χώρο του Gazzo, σίγουρα».

-Και τέλος…Μετά τις 12 πού τα μαγαζί κλείνουν. Πως σκοτώνεις τον χρόνο σου;

«Στην αρχή έβλεπα πάρα πολύ Netflix. Τώρα, κάνω γυμναστική, να σου πω την αλήθεια, μετά τις 12. Είμαι λίγο τρελός σε αυτό. Και προσπαθώ να βλέπω και κάποια προγράμματα από την τηλεόραση. Δεν έχω να κάνω κάτι άλλο. Παλιότερα, πάντως, είχα περάσει μια περίοδο που έβγαινα εκτός Αθηνών».

Ακούστε και το ηχητικό απόσπασμα της συνομιλίας μας :

Διαβάστε επίσης : Βασίλης Μπρούτζος στο Tsipas Radio «Όταν σπείρεις φόβο, ο κόσμος θέλει φόβο» (Ηχητικό)

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.