Γελάγανε και οι άδειες καρέκλες! Ο Χρυσοχοΐδης έκανε ειδική τελετή για να τιμήσει (!) όσους συνέβαλαν στην εξιχνίαση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά- Ξέχασαν ότι ο πιλότος του “δούλευε” 30 μέρες, ότι σάπισαν στο ξύλο τον Γεωργιανό για να ομολογήσει το έγκλημα και έψαχναν όλες τις φυλακές για τους δολοφόνους τάζοντας 300.000 ευρώ σε πληροφοριοδότες

Το είδαμε και αυτό και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Αντί να λουφάξει η πολιτική και αστυνομική ηγεσία εξαιτίας των δεκάδων ανεξιχνίαστων υποθέσεων, αποφάσισε να προκαλέσει για μια ακόμα φορά με την βράβευση (!) όσων πήραν μέρος στην εξιχνίαση της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά. Μαζεύτηκαν λοιπόν καμία 30αρια νοματαίοι με μπροστάρη τον Χρυσοχοΐδη και αντάλλαξαν μεταξύ τους φιλοφρονήσεις. Τουλάχιστον προκλητικό και υποκριτικό. Μια υπόθεση που από την πρώτη στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. έψαχνε στον ουρανό για να βρει τους δολοφόνους. Δεν είχε ιδέα για το τι είχε συμβεί. Επειδή όμως το ρεπορτάζ πρέπει να απαντάτε με στοιχεία παραθέτουμε τους 9 Βασικούς λόγους που αποδεικνύουν το λόγο του αληθές. 

ΠΡΩΤΟΝ: Ότι υπήρξε επικήρυξη των «δραστών» με 300.000 ευρώ ενώ ακολούθησαν και δηλώσεις πολιτικών στην Βουλή σχετικά με ζητήματα ανασφάλειας ή μη που προκαλεί το έγκλημα ενώ υπήρξαν γενικότερες αναφορές για αλλοδαπούς ποινικούς που απελευθερώθηκαν με ευνοϊκούς νόμους κλπ. Κι αυτό παρ’ ότι αστυνομικοί που έφθασαν πρώτοι επί τόπου δήλωναν αμφιβολίες για το αν πρόκειται για ληστεία και τον ρόλο του πιλότου

…διά χειρός Hλία Τσίπα

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Οι ερευνητές του φονικού στα Γλυκά Νερά παρότι είχαν προχωρήσει σε πλήρη αυτοψία στο σπίτι κι είχαν ήδη εξετάσει τον 32χρονο πιλότο, ζητούσαν με διαρκή σήματα τους σε αστυνομικές υπηρεσίες τους φακέλους πολλών παρόμοιων εγκληματικών ενεργειών. Επιπλέον είναι ήδη γνωστό ότι συνέλαβαν με ειδική επιχείρηση στον Έβρο και μετέφεραν στην Αθήνα Γεωργιανό σεσημασμένο διαρρήκτη που θεώρησαν ύποπτο για την δολοφονία

ΤΡΙΤΟΝ: Είχαν αποστείλει σε σωφρονιστικά καταστήματα αιτήματα για τις λίστες αποφυλακισθέντων, προκειμένου να εντοπίσουν σε αυτές τους «αδίστακτους ληστές», όπως πίστευαν.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Παρ’ ότι μεγάλο τμήμα της κοινής γνώμης εξέφραζε απορίες για τις δηλώσεις, την επομένη της δολοφονίας, του πιλότου στα ΜΜΕ όπου εντόπιζε σημεία υποκρισίας, ψυχρότητας κλπ., αρμόδιοι παράγοντες δήλωναν «ότι με τον Μπάμπη δεν υπάρχει κανένα θέμα, πιστεύουμε την κατάθεση του, δεν υπάρχει σκηνοθεσία και ψάχνουμε να βρούμε τους κακοποιούς».

Υποστηρίζοντας ακόμη ότι «υπάρχει πολυετής εμπειρία σε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που θα εντόπιζαν αμέσως αν ο πιλότος έλεγε ψέματα. Κι αφού αυτοί έρχονταν σε επαφή μαζί του για πολλές ώρες». Συμπληρώνοντας ότι «ο Μπάμπης δεν παραπλανεί. Μπορεί απλώς να ένοιωθε αμήχανα στα ΜΜΕ ή μπορεί να νιώθει…τύψεις επειδή δεν βοήθησε όσο θα ήθελε την σύζυγο του».

ΠΕΜΠΤΟΝ: Δείγμα αυτής της εικόνας που είχε δημιουργηθεί ήταν ότι ο πιλότος σε δημόσιες δηλώσεις του δήλωνε ότι «έχει εμπιστοσύνη στα παιδιά της ΕΛ.ΑΣ που συνεργαζόμαστε», ότι «μου λένε από την ΕΛ.ΑΣ να μην ακούω όσα γράφουν στα ΜΜΕ για υπόνοιες εμπλοκής μου» Κι ίσως πιο ενδεικτικό είναι ότι στην απολογία του φέρεται να …ζήτησε συγγνώμη από τους αστυνομικούς που τον εμπιστεύτηκαν»!

ΕΚΤΟΝ:
Ενδεικτική αυτής της «πίστης» στελεχών της ΕΛ.ΑΣ στην εκδοχή της «ληστείας» είναι οι συνεχείς διαρροές σχεδόν σε όλα τα ΜΜΕ για σκίτσα, αναγνωρίσεις υπόπτων κατά 80%, για Αλβανούς και Έλληνες κακοποιούς, λίστες υπόπτων, παρόμοιες ληστείες κλπ. Κι όταν ετίθετο ερώτημα περί τυχόν εμπλοκής του πιλότου, η απάντηση ήταν σχεδόν πλήρως αρνητική.

ΕΒΔΟΜΟΝ: Παρότι είχε διαπιστωθεί από τις πρώτες ημέρες ότι οι αναζητήσεις για DNA , αποτυπώματα, βίντεο με κινήσεις «δραστών, σαρώσεις για κινητά δεν οδηγούσαν πουθενά υπήρχε επιμονή και πάλι για … «πανέξυπνους ληστές» . Ακόμη κι όταν ετίθεντο περίπου 20 ερωτήματα για την …μακρόχρονη, δυσεξήγητη «λιποθυμία» του πιλότου, την επιλεκτική έρευνα στο σπίτι, τα κινητά των θυμάτων που αφέθηκαν κλπ, κρίνονταν «άνευ σημασίας» κι υπήρχε σύσταση για «επιμονή στην έρευνα για τους ληστές».

ΟΓΔΟΟΝ: Υπήρχε επιμονή στην εκδοχή της ληστείας παρότι από το ημερολόγιο της Καρολάιν προέκυπτε ότι υπήρχαν ολοένα κι εντεινόμενες συγκρούσεις ανάμεσα σε εκείνην και τον πιλότο και μάλιστα είχε αναφέρει ότι από το καλοκαίρι του 2020 του είχε ζητήσει διαζύγιο. Σχετικά προβλήματα -όχι εκρηκτικών διαστάσεων- είχε προσδιορίσει κι η αναφερόμενη σύμβουλος του ζευγαριού που είχε κληθεί να καταθέσει από την αρχή.

ΕΝΑΤΟΝ: Τα πρώην και νυν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, σημείωναν ότι «θα μπορούσαν σε πολλές φάσεις της έρευνας , οι αρμόδιοι αστυνομικοί που έχουν μεγάλη εμπειρία να πιέσουν τον πιλότο να ομολογήσει τον φόνο. Αποδείχθηκε από την ομολογία του προ μερικών ημερών ότι αυτό δεν ήταν δυσχερές και η …υποχώρησή του στις πιέσεις των αστυνομικών ήταν σχετικά εύκολη.

Edolio5

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.