Γ. Τράγκας: Οι πολιτικές επιλογές ανείπωτης φτώχειας και εθνικών κινδύνων που εφάρμοσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη εν καιρώ πανδημίας, δεν ήταν τυχαίες

Γιώργος Τράγκας

Αν αληθεύουν αυτά που ακούγονται, αν αληθεύουν και επιβεβαιωθούν πλήρως όσα διαρρέουν από την Εκκλησία της Ελλάδος, το Υπουργείο των Εξωτερικών και το Πεντάγωνο, τότε η Καγκελαρία του Βερολίνου καθοδηγώντας πραγματικούς Γενίτσαρους, ως επί το πλείστον εγγόνια δωσίλογων της κατοχής, οδηγούν την Ελλάδα σε εθνική συμφορά. Ήταν πραγματικά ξαφνική και περίεργη η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου ότι η Εκκλησία επιθυμεί την ανεξαρτησία της. Ήταν πραγματικά εφιαλτική η σύμπτωση της δήλωσης του Αρχιεπισκόπου με την ανακοίνωση από την Τουρκική κυβέρνηση του Νέου Χάρτη του Αιγαίου, το οποίο μοιράζεται περίπου στη μέση, όπως επιθυμεί η Άγκυρα και η Γερμανία.

Σύμφωνα με μια δέσμη πληροφοριών που βγαίνει στο φως από διάφορες πηγές μέσα στην Εκκλησία και στην κυβέρνηση, το Βερολίνο πιέζει και διατάσσει τον γερμανόφιλο γιό Μητσοτάκη να επιχειρήσει αντικατάσταση του Ιερωνύμου στην Αρχιεπισκοπή από πλέον γερμανόφιλο Μητροπολίτη. Ζητάει από την «μαριονέτα» του στην Αθήνα να εγγυηθεί με το 50% της εκκλησιαστικής περιουσίας ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Δηλαδή περνώντας το 50% της Εκκλησίας στο υπερταμείο ένα χρέος ύψους 120δισεκατομμυρίων ευρώ.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ζητάει, όπως αναφέρουν διάφορες πηγές από το πιόνι του τον γιό Μητσοτάκη, να συναινέσει στον διαχωρισμό Εκκλησίας-κράτους, και να παραχωρήσει στην Τουρκία την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο πέραν του 28ου Μεσημβρινού κατά 50% και στα νησιά Λέσβου, Χίου, Σάμου και Λέρου κατά 40%. Επίσης ζητά τη δημιουργία «Γκρίζων Ζωνών» και Αναχωμάτων υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων. Οι πληροφορίες, εφόσον αληθεύουν, είναι όντως εφιαλτικές. Οι Γερμανοί επιθυμούν να δοθούν ελληνικά διαβατήρια σε 25.000 μετανάστες, που αν και ζουν στη Γερμανία, θα επιστρέψουν στην Ελλάδα λόγω υψηλής παραβατικότητας. Η Καγκελαρία επιμένει να υπάρξει α) Ομοσπονδία δύο κοινοτήτων στην Κύπρο, β) λειτουργία 18 νέων κλειστών δομών υποδοχής μεταναστών χωρητικότητας 220.000 θέσεων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη, καθώς και γ) υποστήριξη άνευ όρων της ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωζώνη. Επίσης, οι Γερμανοί θέλουν άμεση υλοποίηση του προγράμματος «Ήλιος», κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, και παραίτηση της Ελλάδος υπέρ της Γερμανίας για τις πιστώσεις- πριμ που θα παρέχονται από το 2021 στα ενεργειακά πάρκα που δεν εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα (CO2).

Σύμφωνα με πηγές μέσα στην κυβέρνηση, οι πολιτικές επιλογές ανείπωτης φτώχειας και εθνικών κινδύνων που εφήρμοσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη εν καιρώ πανδημίας, δεν ήταν τυχαίες. Δηλαδή να κρατά τη χώρα σε κατ’ οίκον περιορισμό λόγω πανδημίας και να μην βλέπει ο κόσμος ότι διαπράττονται εγκλήματα κατά της πατρίδος μας και χάριν των συμφερόντων της Γερμανίας. Μετέφερε εν το μέσω της νυκτός χιλιάδες μετανάστες στην ενδοχώρα. Έκλεισε τις Εκκλησίες και απαγόρευσε μόνο στους Ορθόδοξους τη Θεία Λατρεία.

Κατέφυγε στη μυστική διπλωματία και υπέγραψε πρωτόκολλα ντροπής στην Τριμερή του Βερολίνου για να διχοτομηθεί το Αιγαίο. Αποδέχθηκε μπλάνκο εν λευκώ τις συμφωνίες που διαπραγματεύτηκε η Γερμανία μόνη της και ερήμην της Ελλάδος με Ιταλία και Αίγυπτο για την ΑΟΖ. Σύμφωνα με όσα λένε πηγές του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, αυτό έγινε από τον Γερμανό Υφυπουργό Εξωτερικών Michael Roth και τη γραμματέα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Antje Leendertse, στην πρεσβεία της Γερμανίας στο Βατικανό, 00197 Roma, Via di VillaSacchetti 4-6, Roma. Εκεί ο Γερμανός για λογαριασμό μας συμφώνησε ότι τα ελληνικά νησιά έχουν μειωμένη έως μηδενική επήρεια στη χάραξη ΑΟΖ. Οι Γερμανοί επέβαλαν στον Μητσοτάκη να αγωνιστεί για την ανεμπόδιστη ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Διέταξαν τον Έλληνα πρωθυπουργό να κλείσει τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ και να στείλει 35.000 Έλληνες στην ανεργία. Η Καγκελαρία πίεσε τον Έλληνα σύγχρονο Τσολάκογλου να μην καταγγείλει το σύμφωνο Τουρκίας-Λιβύης για την ΑΟΖ, με συνέπεια να ανατραπεί το status quo που ίσχυε στο Αιγαίο. Ο γιός Μητσοτάκης δεν αντέδρασε όσο έπρεπε στις έρευνες της Τουρκίας εντός των χωρικών υδάτων μας, και αρνήθηκε να χαράξει ΑΟΖ με την Κύπρο και να επεκτείνει τα ελληνικά χωρικά ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια.

Στις 14 Αυγούστου του 2015 ψηφίστηκε στη Βουλή ο νόμος 4336 (τρίτο μνημόνιο σελίδα 1014) που ομολογεί ότι η Ελλάς είναι υπό κατοχή deeure. Ουδέν δικαιούνται να εκφράζει πολιτική βούληση ή να αποφασίζει για οτιδήποτε εάν δεν έχει την έγκριση των δυνάμεων κατοχής. Η σημερινή κυβέρνηση, συνεχιστής του ύψιστου ρατσισμού κατά των Ελλήνων, της πείνας, της τυραννίας, της διαφθοράς, της λογοκρισίας και της ανασφάλειας, οδηγεί την Ελλάδα σε εθνικό ακρωτηριασμό. Ήδη διαρρέουν πληροφορίες, εφιαλτικές πληροφορίες από διάφορα υπουργεία που αποδεικνύουν ότι στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21, πιθανότατα θα τα γιορτάσουμε με μικρότερα σύνορα. Με συρρικνωμένα κυριαρχικά δικαιώματα. Το χρέος είναι αέναο όπως και η φτώχεια. Το Κυπριακό διαδέχτηκε το Μακεδονικό. Και τώρα έρχεται η σειρά του Αιγαίου. Είναι ασύλληπτη η στάση του πολιτικού κόσμου της χώρας. Ελλιποβαρής και δωσιλογική. Μαξίμου και κεντρική διοίκηση ελέγχονται πλήρως από τις ξένες πρεσβείες. Από την Καγκελαρία.

Στα ερείπια της κυπριακής συμφοράς έρχονται να προστεθούν οι ταπεινώσεις και οι παραχωρήσεις στο Αιγαίο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι το κερασάκι στη μεγάλη ντροπή των τελευταίων πενήντα ετών, από την Απριλιανή Χούντα έως σήμερα. Οφείλω να ευχαριστήσω αρκετούς φίλους μέσα στα Υπουργεία αλλά και τη νέα φιλική εταιρεία που ανεβάζει στον ιστότοπό της ενδιαφέροντα κείμενα και πληροφορίες. Ευχαριστώ όλους τους φίλους αναγνώστες αλλά και εκείνες τις πηγές μέσα στο υπουργείο εξωτερικών και στο Πεντάγωνο που ενδιαφέρονται περισσότερο για την ακεραιότητα της πατρίδας μας παρά για την καρέκλα τους.

Όταν τα τακτικά Δικαστήρια μετατρέπονται σε Λαϊκά Δικαστήρια, όταν βγαίνουν αποφάσεις υπό την πολιορκία χιλιάδων ανθρώπων, τότε δεν υπάρχει Δημοκρατία.

Ο φασισμός δεν αντιμετωπίζεται με φασισμό. Όσο αποκρουστική και αν είναι η θέα της Χρυσής Αυγής, όσο απωθητική και αν είναι η βιτρίνα των μελών της οργάνωσης άλλο τόσο αποκρουστική είναι η επίθεση που δέχθηκε η εισαγγελέας της ιστορικής αυτής Δίκης μιας οργάνωσης ενός κόμματος που έφθασε να υποστηρίζεται για διάφορους λόγους από 500.000 Έλληνες ψηφοφόρους. Ομολογώ ότι ένιωσα αηδία από τις εμετικές και χυδαίες επιθέσεις συναδέλφων μου εναντίον της εισαγγελέως κυρίας Οικονόμου που μετά από 5,5 έτη, χιλιάδες ημέρες ακροαματικής διαδικασίας, εισηγήθηκε να κηρυχθούν αθώοι οι κατηγορούμενο για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, και χθες πρότεινε να ανασταλούν υπό όρους οι ποινές τους μέχρι το Εφετείο, διότι έχουν τηρήσει όλους περιοριστικούς όρους και δεν είναι ύποπτοι διαφυγής στο εξωτερικό.

Η κυρία Αδαμαντία Οικονόμου δέθηκε έναν πρωτοφανή οχετό ύβρεων και χαρακτηρισμών, έναν καταρράκτη υπονοούμενων, αρνητικών σχολίων και τηλεοπτικών πιέσεων ως να ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής και μετέχουσα στην εγκληματική οργάνωση. Είναι ντροπή για μια δήθεν δημοκρατική χώρα. Είναι ντροπή για τα μέσα ενημέρωσης να καταργούν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, να καταργούν τον ρόλο του εισαγγελέως και να τοποθετούνται εκείνα στη θέση του. Είναι πρωτοφανές ένα μέλος του εισαγγελικού κόσμου, που έζησε 5,5 χρόνια μια πυρετώδη και βασανιστική δικαστική διαδικασία, που εξέφρασε ελευθέρως την άποψή του, να δέχεται τέτοιους φραστικούς προπηλακισμούς και τέτοια υπονοούμενα. Τα μέσα ενημέρωσης είχαν χθες την ίδια μαυρίλα ψυχής της χρυσής Αυγής. Τα τηλεοπτικά κανάλια και οι παρουσιαστές των ειδήσεων είχαν χθες την ίδια ολοκληρωτική νοοτροπία των στελεχών της Χρυσής Αυγής. Αυτή η χώρα δεν μπορεί να έχει μέλλον. Δεν μπορεί να έχει Δημοκρατία. Δεν μπορεί να είναι ευνομούμενη όταν εξευτελίζονται οι εισαγγελείς που θέλουν να πουν ελεύθερα την άποψή τους και να κάνουν το καθήκον τους. Όταν τα τακτικά Δικαστήρια μετατρέπονται σε Λαϊκά Δικαστήρια, όταν βγαίνουν αποφάσεις υπό την πολιορκία χιλιάδων ανθρώπων, τότε δεν υπάρχει Δημοκρατία, δεν υπάρχει Δικαιοσύνη. Τότε αυτοί που καταδικάζουν τους Νεοναζί γίνονται είδωλα στον καθρέφτη τους. Ούτε ένα κόμμα δεν εψέλισε κάτι για τον διασυρμό της εισαγγελέως. Ούτε είδα πουθενά ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων για το τηλεοπτικό λιντσάρισμα της κυρίας Οικονόμου. Ούτε είδα και άκουσα τον νομικό κόσμο της χώρας να διεγείρεται και να διαχωρίζει τον ρόλο της εισαγγελέως από εκείνο του Δικαστηρίου και εκείνο των συνηγόρων της υπεράσπισης και της πολιτικής αγωγής.

Η κυρία Οικονόμου φαίνεται ότι είναι πολύ θαρραλέα και πρέπει να είναι πολύ έντιμος άνθρωπος. Και τηρεί, φαίνεται, πολύ δυνατά τον όρκο της. Οι επιθέσεις που δέχτηκε αποδεικνύουν ότι υπάρχει νομικό θέμα. Σεβαστή η κρίση του Δικαστηρίου αλλά σεβαστή και η πρόταση της εισαγγελέως η οποία τεκμηριώνει ή όχι τα υπάρχοντα στοιχεία της δίωξης. Αν οι δικαστικές αποφάσεις βγαίνουν σύμφωνα με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα και τον όχλο που πολιορκεί τα Δικαστήρια τότε σίγουρα κάτι δεν πάει καλά. Αποκρουστική πολιτικά η Χρυσή Αυγή αλλά για την τεκμηρίωση ενοχής ποινικών αδικημάτων ο εισαγγελέας έχει κυρίαρχο λόγο.

Ένα κράτος έτοιμο να παραδοθεί χάνει πρώτα το αίσθημα δικαίου προς τους πολίτες του.

Ένα κράτος ή μια πόλη αλώνεται πρώτα από μέσα. Η άμυνά της πέφτει μετά από παρατεταμένη διαφθορά, πολιτική σήψη πείνα, και παθητικοποίηση των πολιτών, δηλαδή αδιαφορία, για αυτά που συμβαίνουν ή αυτά που πρόκειται να έρθουν. Ένα κράτος έτοιμο να παραδοθεί χάνει πρώτα το αίσθημα δικαίου προς τους πολίτες του. Δεν θέλει ελεύθερους και υπερήφανους πολίτες, γιατί αυτοί αντιδρούν στη διαφθορά, στη σήψη, στις ανισότητες και στην ιδέα της Κατοχής. Ένα κράτος έτοιμο να παραδοθεί, έτοιμο για εθνικές υποχωρήσεις χρησιμοποιεί το φόβο για να πείσει τους πολίτες του ότι η υποχώρηση, η εθνική ταπείνωση είναι κάτι σωστό, κάτι αναμενόμενο. Κάτι που πρέπει να συμβεί για να συντηρηθεί η υπάρχουσα κατάσταση, τα κεκτημένα, η ζωή των πολιτών.

Ο φόβος μουδιάζει την ψυχή και μπλοκάρει όλα εκείνα τα συναισθήματα που ενισχύουν τη δύναμη αντίστασης απέναντι στον εξωτερικό εχθρό και τον αγώνα για τη διατήρηση της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Εδώ και δέκα χρόνια, εδώ στην Ελλάδα γεννώνται και κτίζονται όλες οι προϋποθέσεις για την άλωση της πόλης. Οι μνημονιακές συνθήκες διαβίωσης παρουσιάστηκαν ως δίκαιες και επιβεβλημένες. Η σφαγή των Ελλήνων νομιμοποιήθηκε γιατί ο σημερινός αντιπρόεδρος της ΝΔ έκρινε ότι το μνημόνιο είναι νόμιμο, γιατί οι συνθήκες ζωής στην πατρίδα μας προσομοιάζουν εκείνες του πολέμου. Καταργήθηκαν η Δικαιοσύνη και η εθνική ανεξαρτησία από τις αφίξεις των Τροϊκανών και των θεσμών, που αντικατέστησαν την πολιτική βούληση και την κρατική διοίκηση. Τα μέσα ενημέρωσης έδρασαν και δρουν εναντίον των συμφερόντων του λαού ως εργαλεία προπαγάνδας ξένων δυνάμεων. Επί δέκα χρόνια το μνημόνιο όξυνε τις δημογραφικές συνθήκες του τόπου. Οι θάνατοι έγιναν περισσότεροι από τις γεννήσεις. Η ανεργία έδιωξε τους νέους στο εξωτερικό. Τα πλεονάσματα φόρων συρρίκνωσαν τις δαπάνες σε όλους τους στρατηγικούς τομείς όπως η υγεία, η παιδεία και η άμυνα. Τώρα η πόλη είναι έτοιμη να παραδοθεί. Η πρώτη γραμμή άμυνας, τα Ακριτικά νησιά μας, γέμισαν με μετανάστες. Ουσιαστικά με εποίκους οι οποίοι δεν μπορούν να μετακινηθούν ούτε προς το εσωτερικό της χώρας ούτε προς την Ευρώπη. Όσοι μεταφέρονται στην Ηπειρωτική Ελλάδα αντικαθίστανται αμέσως από άλλους που στέλνει ο Ερντογάν.

Σε φούρνο της Siemens, στα Γερμανικά μαγειρεία, με την πλήρη ανοχή ενός γερμανόφιλου πρωθυπουργού, γιού γερμανόφιλου πολιτικού από την εποχή της Κατοχής, και μέλους μιας γερμανόφιλης οικογένειας ψήνεται η παράδοση του μισού Αιγαίου. Defacto τώρα, και deeure αύριο. Ένα ωραίο πρωί θα ξυπνήσουμε και οι Τούρκοι θα έχουν στήσει γεωτρύπανα στις παραλίες του Καστελόριζου. Όχι για να βρουν πετρέλαιο και φυσικό αέριο, αλλά για να δείξουν στα πέρατα της γης ότι η Ελλάδα δεν αντιδρά, γιατί αναγνωρίζει τα ζωτικά συμφέροντα και τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο. Ήδη αμήχανοι οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν μπορούν να ερμηνεύσουν την παθητική στάση αυτής της κυβέρνησης, και το γεγονός ότι ο Ερντογάν προωθεί άνευ ελληνικής ή ευρωπαϊκής αντίστασης σημαίες του στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Όλοι αυτοί οι περίφημοι μνημονιακοί, και εξόχως δημοκρατικοί ευρωπαϊστές του ΣΚΑΪ, και των άλλων καναλιών, δεν έχουν επιχειρήματα για να καλύψουν την αδυναμία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, και περιορίζονται σε επιφωνήματα εκπλήξεως για την θρασύτητα του Ερντογάν ή επιδιώκουν να αποσπάσουν την προσοχή πότε με τον κίνδυνο του covid19 και πότε με την μαυρίλα μιας Χρυσής Αυγής, της οποίας εδώ και καιρό δεν λειτουργούν ούτε τα γραφεία.

Αυτοί οι εθνοτερμίτες δούλεψαν καλά για να παραλύσει η κρατική μηχανή στην Ελλάδα, να εμπεδώσουν την κυριαρχία τους οι ξένες δυνάμεις και να φθάσει ο Ερντογάν στο Καστελόριζο. Κάθε βράδυ σε δημόσια θέα δείχνουν την ενοχή τους και τη συνεργασία τους με την κυβέρνηση της απόλυτης εθνικής ταπείνωσης. Επιτίθενται βλακωδώς εναντίον του Τραμπ πιστεύοντας ότι ο Μπάιντεν θα υποστηρίξει την υπεράσπιση των ελληνικών Ακριτικών νησιών. Σιωπούν για την ανθελληνική δράση της Γερμανίας και προσπαθούν να τονώσουν οποιαδήποτε δήλωση του Βερολίνου. Μαλώνει την τουρκική προκλητικότητα. Είναι συνυπεύθυνοι για όσα έρχονται και για όσα θα συμβούν. Αυτά τα κανάλια δούλεψαν γερά για να δημιουργηθούν οι συνθήκες παράδοσης του μισού Αιγαίου στην Τουρκία. Δούλεψαν πολύ για να τεθούμε κάτω από πλήρη γερμανικό έλεγχο. Είναι τα κανάλια που προσπάθησαν να κρύψουν το πρώτο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη. Είναι οι παρουσιαστές που χαρακτήριζαν γραφικούς και ακροδεξιούς όσους συγκεντρώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, και στο Σύνταγμα. Είναι αυτοί που λοιδορούσαν τον Μίκη Θεοδωράκη ενώ τα αφεντικά τους οργάνωναν συναυλίες προς τιμήν του. Είναι όλοι εκείνοι που ήθελαν τον κόσμο μακριά από πλατείες για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών. Και τώρα τα πήραν χονδρά για να μένει ο κόσμος στο σπίτι. Να μην έχει δουλειά, να μην έχει ψωμί, να μην έχει μέλλον έτσι ώστε να αποδεχθεί καλύτερα την παράδοση του μισού Αιγαίου.

-από crashonline.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.