Fake υποσχέσεις από τους κορυφαίους

Βγάζουμε κόκκινη κάρτα στις φρούδες ελπίδες. Στις υποσχέσεις του καφενείου. Τις ανεύθυνες. Δεν γίνεται διαφορετικά, όταν άλλα περιμέναμε και άλλα μας ήρθαν. Για τον λουκέτο στην εστίαση, λέω, που η κίνδυνος μας χτύπησε την πόρτα και αποτελεί ισοβαρής και ισοδύναμη απειλή στην δημόσια υγεία με τον κορονοϊό. Κλειστά έως τις 7 Ιανουαρίου και δεν προέκυψε μόνη της, το αποφάσισε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και το ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου.

Συγκεκριμένα, μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6 το πρωί, παραμένουν κλειστά:
– Τα σχολεία,
– η εστίαση,
– η ψυχαγωγία,
– τα δικαστήρια,
– οι αθλητικές δραστηριότητες, εκτός από εκείνες που έχουν εγκριθεί από την υγειονομική επιτροπή (όπως για παράδειγμα τα επαγγελματικά πρωταθλήματα της Superleague στο ποδόσφαιρο και της Basket League στο μπάσκετ),
– τα χιονοδρομικά κέντρα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Επίσης, παρατείνεται, μέχρι την ίδια ημέρα και ώρα, η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων στη χώρα, ενώ εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση συναθροίσεων και κυκλοφορίας τη νύχτα. Όπως εξακολουθούν να ισχύουν οι υφιστάμενες ρυθμίσεις για την τηλε-εργασία και την ατομική άθληση, έως τρία άτομα, σε ατομικά σπορ.

Αλλά ξεκίνησα με τις φρούδες ελπίδες, του καφενείου. Θα αναφέρω ονόματα, για να τους ξέρει ο κόσμος. Αυτούς, που τις είπαν και είναι οι κορυφαίοι στο είδος τους. Και σε πόστα, τα πιο κορυφαία στον πλανήτη Ελλάδα.

05/112020 – Κ. Μητσοτάκης: Καθολικό lockdown έως 30/11 σε όλη τη χώρα.

26/11/2020 – Στ. Πέτσας: Παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου.

7/12/2020- Πέτσας: Κλειστά έως τις 7 Ιανουαρίου η εστίαση.

16/11/2020 – Παπαθανάσης σε ΣΚΑΪ: Σχέδιο για άνοιγμα εστίασης – λιανεμπορίου από 1 Δεκεμβρίου

7/12/2020– Παπαθανάσης: Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή συζήτηση για την εστίαση

Βγάζω από το λογαριασμό την θέση των εμπειρογνωμόνων και ειδικών λοιμωξιολόγων στην Ελλάδα, που ήταν οι μόνοι που μίλησαν ξεκάθαρα. Lockdown και τα Χριστούγεννα και για όσο ακόμη χρειαστεί. Lockdown μέχρι να δύσει ο ήλιος. Τι λέω εγώ; Ποτέ δεν μάσησα ότι το Lockdown ήρθε για να φύγει γρήγορα. Σε λίγες μέρες. Σε λίγες εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης : Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, με την εστίαση

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.