Γιατί ενοχλεί το “Πάμε κι όπου βγει” στη χώρα που οι βουλευτές ψήφιζαν Μνημόνια που δεν είχαν διαβάσει;

Το «Πάμε κι όπου βγει» που άκουσε να λέγεται μέσα από τον ασύρματο, λίγο πριν τη σύγκρουση των τρένων, ένας επιβάτης της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, έχει σοκάρει πολλούς Έλληνες αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί τους έχει σοκάρει.

Δεν ήξεραν οι βουλευτές που ψήφισαν τα Μνημόνια τι σήμαιναν τα Μνημόνια για τις υποδομές της χώρας και την ασφάλεια των πολιτών; Ήξεραν.

Ξέρετε, τα Μνημόνια, που οι εφαρμοστικοί τους νόμοι είναι ακόμα σε ισχύ, έχουν να κάνουν με όλες τις περικοπές που έχουν γίνει τα τελευταία 12 χρόνια σε Υγεία, Παιδεία, Πολιτική Προστασία, δρόμους και ναι, σιδηρόδρομους.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Μετά την τραγωδία στο Μάτι, ακόμα και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είπαν ανοιχτά πως τα Μνημόνια προβλέπουν περικοπές στα κονδύλια για την Πολιτική Προστασία της Ελλάδας.

Τώρα, μετά την τραγωδία στα Τέμπη, πολλοί Έλληνες ανακαλύπτουν πως η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ήταν μια μνημονιακή δέσμευση. Το γεγονός πως ο σιδηρόδρομος είναι λιγότερο ασφαλής στην Ελλάδα του 2023 από ό,τι ήταν την δεκαετία του ’90, οφείλεται στα Μνημόνια. Στα Μνημόνια οφείλεται και η τεράστια έλλειψη προσωπικού στους σιδηρόδρομους.

Δηλαδή, πριν την τραγωδία και το “Πάμε κι όπου βγει” στα Τέμπη, έχουν προηγηθεί τα “Πάμε κι όπου βγει” των Μνημονίων.

Άπειρα τα “Πάμε κι όπου βγει” των Ελλήνων πολιτών.

Δεν είναι “Πάμε κι όπου βγει” να ψηφίζεις αυτούς που χρεοκόπησαν και διέλυσαν τη χώρα για να την …φτιάξουν ξανά;

Δεν είναι “Πάμε κι όπου βγει” να ψηφίζεις επί δεκαετίες ανθρώπους που ξέρεις πως δεν θα πατήσουν ποτέ το πόδι τους σε δημόσιο νοσοκομείο, γιατί θα πάνε σε ιδιωτικό;

Δεν είναι “Πάμε κι όπου βγει” να ψηφίζεις επί δεκαετίες ανθρώπους που ξέρεις πως τα παιδιά τους πάνε σε ιδιωτικά σχολεία και μετά σε πανεπιστήμια του εξωτερικού;

Πόσο πιο “Πάμε κι όπου βγει” είναι να ψηφίζεις ανθρώπους για να φτιάξουν την δημόσια Υγεία και την δημόσια Παιδεία, ενώ ξέρεις πως οι ίδιοι και οι οικογένειές τους πάνε σε ιδιωτικά νοσοκομεία και τα παιδιά τους πάνε σε ιδιωτικά σχολεία;

Πόσο πιο “Πάμε κι όπου βγει” είναι να ψηφίζεις ζάπλουτους -που θα γίνουν ακόμα πιο ζάπλουτοι- για να φτιάξουν τις υποδομές της χώρας;

Γιατί να τα φτιάξουν; Για σένα, φτωχέ μ@λάκα; Αφού οι ίδιοι δεν θα πάνε ποτέ. Σιγά μην πάρουν και το τρένο. Το τρένο είναι για εσένα και για εμένα.

“Ναι, αλλά στο σιδηρόδρομο πέθαναν άνθρωποι”

Γιατί, στα διαλυμένα νοσοκομεία δεν πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι που θα ζούσαν τώρα;

Απλά, στα νοσοκομεία, από τις αναμονές, τις ελλείψεις σε προσωπικό και την εγκατάλειψη πεθαίνουν ένας-ένας και δεν γίνεται θέμα στις ειδήσεις. Το ζει ο άτυχος άνθρωπος και η οικογένειά του μόνοι τους.

Κυρίες και κύριοι, μην σοκάρεστε με το “Πάμε κι όπου βγει” που ακούστηκε από τον ασύρματο στα Τέμπη.

Αυτό το “Πάμε κι όπου βγει” το λέτε κάθε μέρα. Για μια ζωή. Μια ζωή που θα μπορούσε -και θα έπρεπε- να είναι καλύτερη.

Το “Πάμε κι όπου βγει” στα Τέμπη, το είπαμε εμείς.

Εμείς ματώσαμε τα χέρια μας και τώρα κάνουμε τους οργισμένους με το …Κράτος που δολοφονεί.

Ας πάρουμε την ευθύνη.

(“Για ιδές καιρό που διάλεξε ο Χάρος να με πάρει, τώρα που ανθίζουν τα κλαδιά και βγάζει η γης χορτάρι”. Συγγνώμη, αδέρφια. Ήμουν στους δρόμους και την ημέρα που ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο και όλες τις άλλες μέρες. Για χρόνια. Έκανα ό,τι μπορούσα. Φώναξα, ούρλιαξα, πλακώθηκα, έφαγα τα χημικά μαζί με χιλιάδες άλλους ανθρώπους. Και δεν ψήφισα ποτέ τα κόμματα που ψήφισαν τα Μνημόνια. Και ψήφισα ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, κι ας ήξερα πως θα μας πουλήσουν για μια ακόμα φορά μετά. Αδέρφια, τα δικά μου χέρια δεν έχουν το δικό σας αίμα. Ή τουλάχιστον αυτό θέλω να πιστεύω για να μην πνιγώ.)

-pitsirikos.net

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.