Η έκθεση της ΕΥΠ για τον «Αντριάνο», τον «Περικλή» και τα άλλα πρωτοπαλίκαρα της Βάγκνερ του Πριγκόζιν που έφερναν στην Ελλάδα πλάκες χρυσού και διαμάντια! Οι 2 «μικροί» εφοπλιστές που τους παρείχαν «εσωτερική προστασία», οι εννιά επιχειρηματίες με τις εταιρείες Καρουζέλ και το τραπεζικό στέλεχος με την βίλα στο Καβούρι που «ξέπλενε» τα κιβώτια

Πάμε σήμερα να ξεφυλίσουμε μια 4σελιδη έκθεση που έφτασε στα χέρια μας και περιγράφει τα ταξίδια της παρέας του Πριγκόζιν στην Ελλάδα. Βέβαια, δεν ερχόταν ο ίδιος αλλά τα πέντε πρωτοπαλίκαρα του. Πρόκειται για τον Αντριάνο τον Περικλή και 3 ακόμα που ήταν τα αγαπημένα παιδιά του Γιεβγκένι Πριγκόζιν και είχαν αναλάβει εργολαβικά τις δουλειές της παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ στην Ελλάδα. Στην έκθεση περιγράφονται και οι σχέσεις που είχαν με 2 εφοπλιστές Έλληνες που δεν είναι ιδιαίτερα προβεβλημένοι αλλά αν ψάξει κανείς τον κύκλο συμφερόντων τους θα διαπιστώσει ότι και οι 2 αυτοί μικροί πλοιοκτήτες ακουμπούν σε αυτόν που έχει προκόψει ιδιαίτερα στο λαθραίο πετρέλαιο..

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ΕΥΠ σύμφωνα με την έκθεση βρίσκεται ο Αντριάνο, γιατί εκτιμούν ότι διακινούσε τεράστια ποσά της Βάγκνερ, κυρίως από το λαθρεμπόριο χρυσού και διαμαντιών.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ένα μεγάλο μέρος από το μαύρο χρήμα που διαχειρίζονταν ο Αντριάνο επέστρεψε στο Ροστόφ και επενδύονταν σε διάφορες επιχειρήσεις.

Τα υπόλοιπα ξεπλένονταν μέσω εταιρειών που έστηναν Έλληνες επιχειρηματίες που του σύστηναν οι 2 εφοπλιστές. Η έκθεση αναφέρει τα ονόματα 9 επιχειρηματιών που συμμετείχαν σε αυτό το κόλπο.

Γι΄ αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Υπερασπιστής του Αντριάνο ήταν ο περιβόητος Περικλής, που στρατολογούσε μισθοφόρους για την Βάγκνερ. Σύμφωνα πάντα με την ίδια έκθεση υπήρχαν και 19 Έλληνες που είχαν στρατολογηθεί.

Ο Περικλής ήταν τακτικός επισκέπτης Ιερών Μονών στο Άγιον Όρος. Μπορεί προς το παρόν να μην μπορούμε να πούμε ονόματα αλλά σας υποσχόμαστε λεπτομέρειες για την υπόθεση λίαν προσεχώς.
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

πηγή

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.