Η έκρηξη στο Λίβανο ανάμεσα σε τσόφλια και σκουπίδια

Η έκρηξη στο Λίβανο ανάμεσα σε τσόφλια και σκουπίδια

Πρώτο θέμα παγκόσμια χθες η έκρηξη στη Βυρητό, όπου με την πρώτη- πρώτη καταμέτρηση οι νεκροί έφτασαν τους 50 και κάποιες χιλιάδες οι τραυματίες. Από τα αμέσως επόμενα λεπτά οι αριθμοί ξεύφεγαν. Δεν χρειάζονται λεπτομέρειες. Μεγάλο το κακό κι όλοι εκτός Λιβάνου δήλωσαν συμπαράσταση.

Νιτρικό αμμώνιο είναι αυτό, υλικό εκρηκτικό που σκοτώνει ανθρώπους και κτίρια. Στο παρελθόν έχει δείξει τα φονικά του δόντια, σε παρόμοιες περιπτώσεις. Αυτή τη φορά, η έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού ταρακούνησε τη γη με 2.750 τόνους. Πολύ χειρότερα σε σύγκριση με την καταστροφή της πόλεως από αεροπορικό βομβαρδισμό. Με τη μία ξεσπιτώνονται μέχρι και 300.000 άνθρωπο. Νιτρικό αμμώνιο, που χρησιμοποιείται για λίπασμα, μισό κιλό το αγοράζεις κοντά στα 20 ευρώ.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Είπαμε να αποφύγουμε τις λεπτομέρειες. Λεπτομέρεια, όμως, δεν είναι η ενημέρωση όπως γίνεται από τους ιστότοπους της… δημοσιογράφιας. Εκείνα τα σουπερμάρκετ του διαδικτύου που ενεργούν σα μηχανή του κυμά. Διαφόρων ειδών κρέας, όλα μέσα και κατ΄ ευθείαν στο χασαπόχαρτο να τυλίξουν το πράμα για τον πελάτη.

Πέτυχα το γεγονός της απίστευτης έκρηξης σε αποθήκη της Βυρητού στη ροή ειδήσεων μεγάλου σάιτ. Ανάμεσα σε δυο άλλες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

– Η Δούκισσα Νομικού επέλεξε την πιο hot απόχρωση του καλοκαιριού στα μαγιώ.
– Ξέρεις το κόλπο για να ”ψαρεύεις” εύκολα τα τσόφλια;

Όπως το διαβάζεις. Σάντουϊτς έγινε η πολύνεκρη έκρηξη, κάτω από την πίεση που δέχθηκε από μαγιώ και τσόφλια.

Η τεχνολογική πρόοδος στον τρόπο μετάδοσης των νέων της ημέρας κατάργησε την ιεραρχία και την αξιολόγηση της είδησης. Στην πλαστική σακούλα απορριμάτων τα ρίχνεις όλα μαζί.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.