Στο εδώλιο υπάλληλος του δήμου για δωροδοκία! Ο εισαγγελέας πρωτοδικών έβαλε την υπόθεση στο αρχείο αλλά διαφώνησε ο εισαγγελέας εφετών! Την μήνυση κατέθεσε ο Μπέος σε βάρος του ύστερα από καταγγελίες πολιτών ότι ζητούσε “λάδι για να τρέξει” τις υποθέσεις τους

Ποινική δίωξη εναντίον υπαλλήλου του Δήμου Βόλου για δωροληψία άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, με βάση μήνυση που είχε καταθέσει πέρυσι ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Η μήνυση είχε τεθεί στο αρχείο, μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης που είχε παραγγείλει πέρυσι η Εισαγγελία Πρωτοδικών, καθώς από τις καταθέσεις που είχαν ληφθεί, είχε καταδειχθεί ότι ο επιχειρηματίας που φερόταν να εμπλέκεται στην δωροληψία, είχε αρνηθεί κάτι τέτοιο.

Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αρχειοθέτησή της, ωστόσο, ο εισαγγελέας Εφετών αφού τη μελέτησε, αποφάσισε να την αναπέμψει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, με την παραγγελία να ασκηθεί δίωξη κατά του δημοτικού υπαλλήλου για δωροληψία. Ο συγκεκριμένος υπάλληλος αναμένεται τώρα να καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, ενώ ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος που είχε κάνει τη σχετική μήνυση, θα κληθεί να καταθέσει σχετικά. Στη μήνυση του δημάρχου αναφερόταν μεταξύ άλλων ότι του είχαν γίνει προφορικές καταγγελίες τριών επιχειρηματιών, πως συγκεκριμένος υπάλληλος υπηρεσίας του Δήμου Βόλου, ζήτησε χρήματα, για να «ξεκολλήσουν» υποθέσεις τους και μάλιστα οι καταγγελίες είχαν γίνει παρουσία τρίτου.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση είχε δει το φως της δημοσιότητας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που είχε παραχωρήσει ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος στις 8 Απριλίου 2021, λέγοντας χαρακτηριστικά «είχα πει στο παρελθόν ότι πριμοδοτώ 2.000 ευρώ σε κάθε πολίτη, που θα καταγγείλει διαπλοκή, εκβιασμό ή χρηματικές δοσοληψίες με υπηρεσιακούς ή πολιτικούς παράγοντες. Αυτή η πρόταση ισχύει, γιατί αρχή μου είναι ότι οι παράγοντες αυτοί έχουν υποχρέωση να εξυπηρετούν τους πολίτες και όχι να κάνουν χρήση του αξιώματός τους, για να αποκομίζουν προσωπικά οφέλη» και είχε προαναγγείλει ότι ο υπάλληλος θα λογοδοτούσε στη δικαιοσύνη και θα απομακρυνόταν από τη θέση του σε περίπτωση που οι καταγγελίες αποδεικνύονταν βάσιμες και πραγματικές. «Για έναν από τους επιχειρηματίες υπήρχε μάρτυρας που ήταν μπροστά στη συζήτηση, ενώ είναι και καταγεγραμμένη η καταγγελία του σε κάμερα. Η Δημοτική Αρχή είναι κόντρα σε ένα μαύρο παρελθόν, που ήταν σύνηθες φαινόμενο, να γίνονται συναλλαγές, δοσοληψίες και ύποπτες κινήσεις. Ένα μεγάλο ποσοστό των υπαλλήλων του Δήμου Βόλου είναι φιλότιμοι, τίμιοι και συνεργάσιμοι. Υπάρχουν, όμως, και ορισμένοι, που έχουν μείνει στο παρελθόν με κακές συνήθειες. Αυτές τις συνήθειες προσπαθούμε να κόψουμε», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Μπέος. Επιπλέον είχε αναφέρει ότι καταγγελίες είχαν γίνει από τους επιχειρηματίες της εστίασης και ο υπάλληλος φέρεται να ζήτησε χρήματα, για να τους εξυπηρετήσει και να «προωθήσει» δικά τους αιτήματα, με την τελευταία καταγγελία να αφορά απαίτηση του υπαλλήλου γύρω στα τέλη Μαρτίου. «Εάν και εφόσον αυτά αποδειχθούν, θα γίνει ό,τι προβλέπει ο νόμος. Ο υπάλληλος το αρνήθηκε, αλλά μόνο από τον τρόπο της συζήτησης που κάναμε, εγώ πιστεύω ότι το έχει κάνει», είχε τονίσει ο δήμαρχος Βόλου.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

πηγή

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.