Αυτός είναι ο 33χρονος αστυφύλακας που συνελήφθη ως εγκέφαλος ομάδας διακίνησης ναρκωτικών! Διατηρούσε ξενοδοχείο στην Αλεξανδρούπολη – Συνελήφθησαν 4 άτομα- “Τα ναρκωτικά τα είχαμε για δική μας χρήση” ισχυρίστηκε στους συναδέλφους του

Ένας χαμηλόβαθμος αστυνομικός, που φέρει τον βαθμό του αστυφύλακα, είναι σύμφωνα με πληροφορίες του edolio5, ο «εγκέφαλος» της εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορείται ότι διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών στα νότια προάστια. Ο 33χρονος υπηρετεί σε θέση γραφείου υπηρεσίας ασφαλείας των νοτίων προαστίων και, σύμφωνα με συναδέλφους του, δεν είχε δημιουργήσει ποτέ κάποιο πρόβλημα με την συμπεριφορά του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλοί που τον γνώριζαν λένε στο edolio5 ότι «διατηρούσε ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης και κάποιες φορές έκανε καλύτερες τιμές αν ο πελάτης ήταν αστυνομικός, λόγω συναδελφικότητας». Ο 33χρονος στο παρελθόν είχε ασχοληθεί και με συνδικαλιστικά θέματα του Σωματείου Ειδικών Φρουρών. Κανείς όμως ποτέ δεν είχε να του προσάψει «περίεργη» συμπεριφορά.

Οι ποσότητες των ναρκωτικών που εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων θεωρούνται μικρές και θα μπορούσαν να επικαλεστούν οι κατηγορούμενοι ότι «ήταν για προσωπική τους χρήση» με τον νομό να τους αντιμετωπίζει διαφορετικά. Ωστόσο, οι δικαστικοί λειτουργοί μένει να αξιολογήσουν και το υπόλοιπο προανακριτικό υλικό της υπόθεσης και να αποφασίσουν αν πρόκειται για εμπόριο ναρκωτικών ή για προσωπική χρήση.

Πάντως, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση οι συλληφθέντες, «πραγματοποίησαν τουλάχιστον (162) περιπτώσεις διακίνησης κοκαΐνης, αποκομίζοντας οφέλη ύψους τουλάχιστον 5.340 ευρώ». Γνωστός ποινικολόγος έλεγε ότι «ο αριθμός της διακίνησης σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αριθμός για προσωπική χρήση. Πρέπει να εξεταστεί το σύνολο της δικογραφίας και των αποδεικτικών στοιχείων που περιλαμβάνονται». Για τον εντοπισμό των ναρκωτικών στις κατ’ οίκον έρευνες χρησιμοποιήθηκε ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος. Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθούν και μέχρι τότε κρατούνται.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

πηγή

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.