Δουλειά του είναι να «ανοίγει», όχι να «κλείνει»

Κυριάκος Μητσοτάκης

Είμαι υπέρ των ποινών. Βεβαίως. Όλων των ποινών. Τον εγκληματία κορονοϊό, σαφώς και δεν τον αφήνεις ατιμώρητο. Ποτέ. Θα τον ρίξεις φυλακή, θα του απαγορεύσεις την είσοδο στο οποιοδήποτε γήπεδο, θα τον αποκλείσεις από κάθε εκδήλωση.

Μια στιγμή. Η ποινή έχει στόχο. Με την ποινή, η κοινωνία μέσω της κρατικής εξουσίας, πολιτικής, δικαστικής, αστυνομικής, λέει στον αντικοινωνικό τύπο κορονοϊό ότι δεν σε γουστάρουμε. Και, βέβαια, οι ποινές επιβάλλονται για να προστατευθεί το κοινωνικό σύνολο από τον μεγαλοκακοποιό αυτόν, από την παραβατική του συμπεριφορά.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρωθυπουργό της χώρας, τι έργο παίζεται. Δουλειά του είναι να «ανοίγει», όχι να «κλείνει». Κλείνει εστίαση, ψυχαγωγία, άθληση σε Αττική και Βόρεια Ελλάδα, βάζει νυχτερινό lockdown σε όλη τη χώρα, λέει μάσκα παντού, φέρνει την τηλε-εργασία κατά 50% στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ενώ στα πανεπιστήμια κάνει πλήρης την τηλε-εκπαίδευση, απαγορέψει τις συναθροίσεις. Και όλα αυτά, θα ξεκινήσουν από την Τρίτη το πρωί και θα έχουν διάρκεια ένα μήνα.

Βγαίνει κάτι; Σαφώς, όχι. Άρα, τζάμπα βάζει τα λουκέτα ο … νεοδημοκράτης! Αν θεωρούνται τα 534 ευρώ αποζημίωση για τους εργαζόμενους και τα ψίχουλα στις επιχειρήσεις εστίασης ποσό για να αντέξουν μετά από τις αλλεπάλληλες απώλειες που έχουν υποστεί, καλύτερα να βάλετε τους λοιμωξιολόγους να προτείνουν ανώδυνες μεθόδους αυτοκτονίας.

Από την άλλη, ναι, να δεχτώ πως το Κράτος ορθώς και παίρνει εγκαίρως μέτρα για την μείωση της διασποράς του ιού. Το Κράτος ορθώς και βάζει λουκέτο σε όσους τομείς θεωρούνται εστίες υπερμεταδοσης του ιού. Το Κράτος, όμως, ξεχνα ότι αυτό ευθύνεται για την πρόχειρη αντιμετώπιση στην διαδικασία ανοίγματος του τουρισμού. Το Κράτος όμως ξεχνά ότι αυτό ευθύνεται για την αύξηση της πληρότητας σε πλοία και αεροπλάνα το καλοκαίρι. Το Κράτος όμως ξεχνά ότι αυτό ευθύνεται για τις εικόνες συνωστισμού στα Μ.Μ.Μ, για τις άθλιες εικόνες στις δημόσιες υπηρεσίες κ.ο.κ.

Ας βάλει, λοιπόν, πρώτα λουκέτο στον εαυτό του και μετά βλέπουμε….Aν έχει στοιχειώδη αυτοσεβασμό στο εαυτό του. Δεν ξαναμιλάω. Φτάνει, πια! Κουράστηκα!

Διαβάστε επίσης : Το 2ο lockdown, θα φέρει το τέλος και τον θάνατο

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.