Το 2ο lockdown, θα φέρει το τέλος και τον θάνατο

Πάολα

Ένα νέο lockdown στην Ελλάδα, θα σημάνει θάνατο. Ότι η οικονομία της Ελλάδας, που τώρα είναι πιο άρρωστη από ποτέ, απ’ όσο νομίζετε, και επίσημα θα κηδευτεί. Και πάλι, πάλι, η ψυχολογία μας θα πέσει στα πατώματα και θα κλαίει. Όλοι θα γίνουν σαν ζόμπι. Εθνική κατάθλιψη. Τα όποια σχέδια και αν έχετε για το μέλλον, το δικό σας και των παιδιών μας, θα πάνε περίπατο. Ακούγεται κινηματογραφικό, αλλά έτσι θα γίνει, αυτά θα ζήσουμε στο πετσί μας σε λίγες μέρες από τώρα, σε λίγες μέρες μετά το ”ΟΧΙ” της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Άνθρωποι, που θα αναγκαστούν να κλειστούν και πάλι στο σπίτι, θα νομίζουν ότι βρίσκονται στην κατοχή, θα πουν το “ψωμί–ψωμάκι’. Και οι πιτσιρικάδες, τα ανήλικα αγόρια, όλοι. Και εδώ, στα δύσκολα, αλλά, κυρίως, στα πολύ πιο δύσκολα που δεν έχουν έρθει, αλλά σίγουρα θα έρθουν, μου έρχονται στο νου, μερικοί στοίχοι από το νέο τραγούδι της Πάολα. Το “Αμετανόητη”, που αποδεικνύεται δραματικά προφητικό. Δυστυχώς.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Φοβάμαι αυτόν τον άγνωστο που ψάχνει στα σκουπίδια,
τόση ντροπή να την αντέξω δεν μπορώ,
γιατί το ξέρω είναι πλέον θέμα χρόνου,
αυτή που ψάχνει στα σκουπίδια να ‘μαι εγώ.

Τα ζόρικα είναι μπροστά μας. Και μην περιμένετε καμία αδελφική ενότητα, καμία εθνική ένωση κατά του 2ου καταστροφικού lockdown. Που με σιγουριά έρχεται ολοταχώς, για να φέρει τον θάνατο. Γιατί;

Επειδή δεν θα έχουμε δουλειά. Και επειδή δεν θα μας φτάνουν τα λεφτά, δεν θα συνεχιστεί το νήμα της ζωής, για πολλούς από εμάς.

Αυτό ακούγεται τρομακτικό, σχεδόν εφιαλτικό, σήμερα. Έτσι θα είναι, όμως. Όλα αυτά θα γίνουν πραγματικότητά, σε λίγες μέρες. Μετά ”ΟΧΙ” στην Ιταλία του Μουσολίνι, που ένωσε όλους τους Έλληνες. Φοβερό. Οι Έλληνες δεν είχαν κανένα φόβο για τον πόλεμο. Τώρα έχουν τον μεγαλύτερο.

Διαβάστε επίσης : Εφιάλτης να πέσουμε στο τοπικό, μετά τα μαύρα χάλια με τον..Covid!

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.