Δημιούργησε από το μηδέν ο πετρελαιάς Δήμου

Αυτοδημιούργητος. Είμαι (!), λένε πολλοί, και μας πιάνουν τα γέλια. Τους ακούμε να το λένε και οι γνωρίζοντες ξεκαρδίζονται στα γέλια. Το πράμα είναι αστείο. Λες και πάμε στην επιθεώρηση. Λες και βλέπουμε την πιο ξεκαρδιστική εκπομπή της τηλεόρασης.

Τι θα πει αυτοδημιούργητος; Αυτός που ξεκίνησε από το μηδέν και στηριζόμενος μόνο στον εαυτό του κατάφερε, τουλάχιστον, να περάσει τη βάση. Με άριστα το δέκα να πάει στο 6, όχι απαραίτητα στο δέκα. Ο Σπύρος Δήμου, για παράδειγμα, είναι αυτοδημιούργητος.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο συγκεκριμένος Δήμου (φώτο), είναι ο απόλυτα επιτυχημένος στον τομέα που σπούδασε. Στα πετρέλαια. Αισθητή καριέρα. Μόνος του τα δημιούργησε όλα. Ένας από τους πιο σοβαρούς συμπαίκτες, σε πανελλαδικό επίπεδο, των ΕΛΠΕ, του μεγιστάνα Λάτση. Ένας από τους πιο σοβαρούς πατρινούς επιχειρηματίες.

Η περιγραφή μου γίνεται πιο λεπτομερέστατη. Διανύοντας το 2023, ο όμιλος επιχειρήσεων Westenergy-ΑΒΕΠ, με τις εταιρίες Jeta Marine, Triton και Αmarillo, αριθμεί 7 πρατήρια υγρών καυσίμων, με τα σήματα της ΕΚΟ και της BP. Να μη ξεχάσουμε και το καινούργιο πρατήριο στον…Αλισσό, που είναι θέμα λίγων ημερών, για να ξεκινήσει τη ζωή του.

Παράλληλά, διατηρεί καταστήματα coffe, πλυντήρια φορτηγών και IX, μεταφορική εταιρία υγρών καυσίμων κ.α.

Τα πρατήρια. Με 3 ιδιόκτητα φορτηγά δημόσιας χρήσης, τελευταίας τεχνολογίας, η εταιρία παραδίδει καύσιμά από τα διυλιστήρια προς τα πρατήρια και πρατήρια της εταιρίας ΕΚΟ, ως μεταφορέας, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο ποιοτικής και ποσοτικής παράδοσης. Ελεγχόμενα από τα διαλυστήρια και Westenergy-ΑΒΕΠ, με συστήματα GPS.

Περισσότερα, θα μάθετε ΕΔΩ

Και όποιος τον γνωρίζει προσωπικά, πραγματικά καλά, ξέρει πως δεν λέει σαχλαμάρες. Αστειάκια. Καλαμπουράκια. Όπως ο πολιτικός, που κάθε λίγο και λιγάκι θα σε σώσει. Πως θα κάνει καλύτερη τη ζωή σου. Ο Δήμου, ότι βοήθεια προσφέρει στην πιάτσα, δεν είναι παροδική, εμφανίζεται για λίγο και μετά χάνεται. Καμία σχέση. Και το άλλο σημαντικό, δεν θέλει να το μάθει κανείς. Το κάνει για την πάρτυ του, όχι να βγει στα δημοσιεύματα, γατί μετά, θα είναι σαν μην το έχει κάνει.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.