Χειροκροτούσαν όρθιοι !

Καυστική ομιλία του υποψηφίου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Ακράτα.

Ο υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας Θεμιστοκλής- Ανδρέας Μπάκας κέρδισε τις εντυπώσεις κατά την παρουσίαση, στην Ακράτα, των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με μια εμπεριστατωμένη και μεστή σε περιεχόμενο και επιχειρήματα ομιλία έθεσε επί τάπητος τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Αχαΐα, εστιάζοντας πρωτίστως στους νέους ανθρώπους.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ως ο νεότερος στο ψηφοδέλτιο θέλω να δώσω ιδιαίτερη έμφαση στους νέους» επεσήμανε, αναφέροντας τα εξής:   «Έχει πρόβλημα η Ακράτα με την άρδευση, έχει πρόβλημα με το επαρχιακό της οδικό δίκτυο, έχει πρόβλημα με την ερημοποίηση της γης. Όλοι οι νέοι φεύγουν για να βρουν ένα καλύτερο μέλλον, γιατί δεν υπάρχει καμία υποδομή γι’ αυτούς. Οι νέοι φεύγουν και πάνε στη Πάτρα και τι κάνουν; Βρίσκουν μια δουλειά με 250 έως 400 ευρώ σε διάφορα σούπερ μάρκετ, για την οποία θες και πολιτικό βύσμα. Φτάσαμε στο σημείο να χειροκροτούμε για μια τετράωρη θέση σε σούπερ μάρκετ. Πάει ο νέος, που έχει στο βιογραφικό του σημαντικές σπουδές, να σηκώνει τα κιβώτια και τα τυριά του κυρίου, για 400 ευρώ, όταν οι γονείς του έχουν ξοδέψει περιουσίες σε φροντιστήρια και στο Πανεπιστήμιο. Ε, αυτό λέγεται κατάντια. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν θέλει τους νέους, η Αχαΐα διώχνει τους νέους». Επιπλέον, σημείωσε: «Ζούμε σε μια χώρα που 7 στους 10 νέους ζουν με τους γονείς τους, στο παιδικό τους δωμάτιο. Και πώς να κάνουν οικογένεια όταν 800.000 νέοι αμείβονται με 398  ευρώ το μήνα;»

Δριμεία κριτική ο Θεμιστοκλής – Ανδρέας Μπάκας άσκησε στην απερχόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για το στεγαστικό πρόγραμμα «Σπίτι μου», που απευθύνεται στους νέους, τονίζοντας ότι αυτό περιλαμβάνει 5.000 δικαιούχους, όταν 400.000 νέοι χρειάζονται στέγη, υπογραμμίζοντας: «Ξέχασαν μόνο να πουν στους νέους και στους γονείς των παιδιών ότι πρέπει να έχουν 50.000 ευρώ δικά τους λεφτά. Για ποιο λόγο; Το πρόγραμμα λέει 200.000 για αγορά σπιτιού, με δάνειο 150.000. Τις άλλες 50.000, πού θα τις βρουν; Ποιος νέος έχει 50.000 ευρώ;»

Τονίζοντας ότι «με τη Νέα Δημοκρατία μάθαμε τι σημαίνει φτωχοποίηση» και χαρακτηρίζοντας «ξευτίλα» το γεγονός ότι 600.000 έσπευσαν να πάρουν τα 22 ευρώ του market pass, ο Θεμιστοκλής- Ανδρέας Μπάκας προχώρησε και σε μια κατάθεση ψυχής λέγοντας: «Η Αχαϊα είναι ξεχασμένη, είναι στην αφάνεια. Μάς αρέσει δεν μάς αρέσει. Ήμουν 18 χρονών, είμαι 39 και δεν έχει αλλάξει τίποτα. Φτιάχτηκε μόνο ο δρόμος από την Πάτρα στην Αθήνα, από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δεν έχει αλλάξει».

Καταλήγοντας, ο Θεμιστοκλής-Ανδρέας Μπάκας τόνισε ότι αυτή η κατάσταση δεν θα μεταβληθεί, αν δεν επέλθει μια προοδευτική διακυβέρνηση που θα έχει στο επίκεντρο τους πολλούς, όχι τους λίγους, με Δικαιοσύνη Παντού.  «Θέλουμε τα παιδιά μας να γυρίσουν σπίτια μας, θέλουμε να επιστρέψει η αξιοπρέπεια», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.