Χαπέρης στο Tsipas Radio: «Αν κάποιος δεν γουστάρει, η πόρτα είναι ανοιχτή»

“Εφ όλης της ύλης” συνέντευξη στο Tsipas Radio και στον Ηλία Τσίπα, έδωσε ο Κύπριος μάνατζερ, παραγωγός και ιδιοκτήτης της δισκογραφικής εταιρίας GABI Music, Μάριος Χαπέρης.

Τα κυριότερα σημεία των ωραίων ξανά δηλώσεων του, έχουν ως εξής, σε απόδοση βέβαια του tsipasblog.gr :

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αν πιστεύει τον Αλέξη Πρεβενά, που στην προ ημερών συνέντευξή του στο Tsipas Radio, μεταξύ άλλων, είπε «δίπλα στον Χαπέρη, μέχρι να πεθάνω» :
“Τον Αλέξη, δεν τον γνώριζα. Η Σάσα Μπάστα μας έκανε την επαφή. Είναι ένα παιδί πολύ αυθόρμητο. Αυτό που θέλει να πει, θα το πει. Δεν θα σκεφτεί ούτε συνέπειες, ούτε τίποτα. Δεν θα σου πω αν πιστεύω στο 100% τα λόγια του. Θα σου πω όμως, πως δεν είναι κανένα παιδάκι. Αν δηλαδή το έλεγε ένας 20-25 χρονών, θα έλεγα εντάξει οκ. Το λέει πάνω στον ενθουσιασμό του. Τώρα, να τα πει ο Αλέξης, όμως, που τόσα χρόνια, παλεύει μόνο του, χωρίς να βρεθεί ένα χέρι να τον βοηθήσει, και έρχεται ξαφνικά, κάποιος από την Κύπρο και μέσα σε 9 μήνες, να έχουν φτιάξει 3 επιτυχίες, που τραγουδάει όλη η Ελλάδα, καταλαβαίνεται πως είναι πολύ σημαντικό. Χαίρομαι που τον ακούω να μιλάει έτσι, αλλά χαίρομαι πιο πολύ για τις πράξεις του. Γιατί μου έχει δείξει έμπρακτα την αγάπη του”.

Για τους επιχειρηματίες της νύχτας και αν έχει “δέσει” τον Πρεβενά:
“Είναι …δεμένος με συμβόλαιο, εννοείται! Απλά εγώ είμαι άλλης νοοτροπίας. Αν κάποιος δεν γουστάρει, δεν υπάρχει χημεία, έχει κάποιο παράπονο, η πόρτα είναι ανοιχτή. Μπορεί να φύγει, μπορεί να δοκιμάσει την τύχη του αλλού. Πάντα έτσι ήμουν. Για παράδειγμα με τον Γιώργο Τσαλίκη, του οποίου ήμουν παραγωγός 8 χρόνια, δεν είχα ποτέ συμβόλαιο”.

Αν θα άφηνε τον Πρεβενά, ή και κάποιον άλλον καλλιτέχνη της εταιρίας του, να επέλεγε αυτός, τον χ-ψ επιχειρηματικό παίκτη, προκειμένου να συνεργαστεί:
” Ούτε εγώ θα πάω μόνο μου, ούτε αυτός θα πάει μόνος του. Μαζί θα συνεννοηθούμε και μαζί θα το αποφασίσουμε “.

Αν υπάρχουν επιχειρηματίες στη λίστα των προτιμήσεων του, που θέλει να συνεργαστεί η συνεργάζεται ήδη :
“‘Όχι. Δεν έχω κόλλημα ότι θα πάει εκεί συγκεκριμένα. Θα επιλέξω αυτόν, που θα σέβεται τον καλλιτέχνη και θα έχει για αυτόν όραμα. Και τώρα με τον Αλέξη, μου χτυπήσαμε ήδη την πόρτα τρεις επιχειρηματίες από Αθήνα”.

Αν το “Κόκκινο Φόρεμα”, αποτελεί το ταβάνι του Πρεβενά:
“Αυτό είναι μόνο μια αρχή, για να ακουστεί. Μη ξεχνάμε ότι ο Πρεβενάς είναι μια φωνάρα. Οπότε, στόχος μου εμένα είναι να βγάλω αυτή την φωνή, να την δείξω στο κόσμο. Ότι αυτός ο καλλιτέχνης μπορεί να τραβήξει πρόγραμμα 3-4 ώρες, χωρίς σταματημό και μπορεί να πει τα πάντα”.

Το όραμα του, για τον συγκεκριμένο τραγουδιστή :
“Το όραμα μου, είναι να κάνουμε και τα χορευτικά μας, και την καψούρα μας και γενικότερα να βγάλουμε όμορφα τραγούδια. Βήμα, βήμα να ανεβαίνει. Πάντως, στο χέρι του είναι περισσότερο αν θα τα καταφέρουμε και πιστεύω πως ναι. Γιατί είναι της νοοτροπίας, ότι όταν θα τον πάρω τηλέφωνο και θα του πω να βγάλουμε αυτό το τραγούδι, δεν θα αρνηθεί. Θα πει πάμε. Έτσι ήταν και ο Τσαλίκης “.

Στο αν αρχίζουν να τον προσεγγίζουν και πάλι, αυτοί που μέχρι πρότινος μπορεί να έλεγαν ότι ο Χαπέρης έχει χάσει τη δυναμική του παρελθόντος :
“Αυτό γινόταν πάντα και θα γίνεται πάντα. Έτσι είναι ο χώρος, δεν πρόκειται να τον αλλάξω εγώ, ούτε και κάποιος άλλος μπορεί να αλλάξει αυτή την νοοτροπία. Πάλι θα σου φέρω παράδειγμα. Αν πάω πίσω οκτώ χρόνια, με τον Τσαλίκη, που είχαμε μόνο επιτυχίες, ήταν όλοι δίπλα μας. Περιμένουν πάντα όμως σε μια γωνία να κάνεις ένα λάθος. Το καλό είναι πως τώρα είμαι συνειδητοποιημένος, ξέρω πως θα αντιμετωπίσω τον άλλον, δεν κλείνω πόρτες. Κάθομαι ακούω και απλά βάζω τα λόγια του καθενός εκεί που πρέπει. Γιατί στο παρελθόν ήμουν πολύ πιο παρορμητικός και έκανα αμέτρητα λάθη “.

Στο αν η μεγάλη επιτυχία που κάνουν οι καλλιτέχνες του, της GABI Music, οφείλεται κυρίως και μόνο σε αυτόν ή είναι ομαδικό αποτέλεσμα :
“Καταρχάς, δεν έχω μεγάλη ομάδα. Δεν είμαι ούτε Panik Records, ούτε Colbalt, ούτε Spicy, να έχω 100 άτομα πίσω μου. Έχω δίπλα μου τρείς και καλούς, αλλά αυτοί οι τρείς, επειδή έχουν τρέλα σε αυτό που κάνουν, όπως εγώ, είναι πάντα εκεί. Οπότε, έχω τον Λάμπρο Κωσταντάρα, του οποίου αν το δώσεις καλό πρότζεκτ, μπορεί να στο τρέξει πολύ όμορφα. Τώρα αν του δώσω κάτι και να είναι μούφα, δεν υπάρχει περίπτωση να ανταπεξέλθει. Αυτός είναι στο κομμάτι της επικοινωνίας. Από κει και πέρα, στα social media, έχω ένα παιδί, με τον οποίον είμαστε συνεργάτες εδώ και εννέα μήνες, δεν τον έχω γνωρίσει ποτέ από κοντά, αλλά είναι σαν να τον ξέρω 10 χρόνια. Αυτός είναι ο Αντώνη Βενέτης, που κάνει εξαιρετική δουλειά. Τέλος, για τον Κωνσταντίνο Παντζή, αρκεί το όνομα του, δεν χρειάζεται να πω πολλά. Είμαστε μαζί στις παραγωγές. Υπάρχουν, όμως, και άλλοι συνεργάτες, όπως είναι η Βάσω Σαμαρτζή, η οποία σε αυτό που κάνει είναι μοναδική και έχω να συνεργαστώ μαζί της από εποχές Caramela”.

Στο αν έχει κάποιο παράπονα από τα ραδιόφωνα :
“Παράπονα από σταθμούς δεν έχω. Γιατί εγώ επιλέγω τώρα, το 90% των τραγουδιών που βγάζω, να είναι κλαρίνα, για τα πανηγύρια, για τα club. Οπότε, ξέρω την δυσκολία να παιχτούν στο ραδιόφωνο. Αλλά, όταν ένας σταθμός, παίζει τέτοιου είδους τραγουδιών και μάλιστα ακόμη και κομμάτια που δεν θα γίνουν ποτέ επιτυχία…Ε δεν το δέχομαι, η “Σταυρούλα”, η “Μοντέρνα” και το “Κόκκινο Φόρεμα” να μην παίζουν. Και εκείνο που τρώει εμένα, είναι ότι σε πολύ συγκεκριμένα ραδιόφωνα, που κινούνται έτσι, έχω βάλει ανθρώπους. Τους πήρα και τους πήγα”.

Αν του έχουν ζητήσει λεφτά σταθμoί :
Λεφτά δεν μου ζήτησε ποτέ κανείς, γιατί ξέρουν ότι θα φάνε πόρτα. Αυτό για έμενα είναι λάθος, είναι φάουλ, δεν πρόκειται να μπω ποτέ σε αυτή τη διαδικασία. Εγώ είμαι της άποψης ότι αν είναι κάτι να γίνει, θα γίνει”.

Ανάμεσα σε διαδίκτυο και ραδιόφωνα, τι θα επέλεγε:
“Διαδίκτυο, Youtube και δεν το συζητώ. Καθαρά εκεί. Γιατί έχει αποδειχτεί πως υπάρχουν τραγούδια, που έχουν γίνει επιτυχία από αυτά και μετά έχουν αναγκαστεί τα ραδιόφωνά να τα παίξουν. 100 φορές μου έχει τύχει εμένα. Με τον Τσαλίκη, το “Ραβασάκι”, το “Δεν σου κάνω τον Άγιο”, το “Είμαι μια χαρά” ραδιοφωνικά δεν έπαιζαν πουθενά ραδιοφωνικά. Θα σου δώσω και άλλο παράδειγμα, το “Τικα Τακα Τικα Τακ” του Κωνσταντίνου Κουφού, που έγινε τεράστια επιτυχία μόνο από το Youtube”.

Τι σημαίνει για αυτόν ο Νίκος Μουτσινάς :
“Ακου τι έχει γίνει με τον Νίκο Μουτσινά. Ήταν περίοδος που είχαμε βγάλει με τον Πρεβενά το “Σταρούλα”. Ξυπνάω τότε λοιπόν, ένα πρωί, βάζω Μουτσινά και βλέπω να σατιρίζει την Αναστασία Γουσιέφ, η οποία είχε κάνει κάποιες τρέλες με το κομμάτι. Γίνεται μια μέρα, γίνεται δεύτερη, γίνεται τρίτη, και έτσι ξεκίνησε ένα παιχνίδι Αναστασίας-Μουτσινά. Εντωμεταξύ, ποτέ δεν αναφέρθηκε το όνομα του Αλέξη. Ο Μουτσίνας ήξερε μόνο το τραγούδι, αλλά δεν ήξερε ποιος το έλεγε. Λογικό. Πριν 3 μέρες, όταν πήγε στην εκπομπή του, το έμαθε”.

Με τους καλλιτέχνες, με τους οποίους συνεργάζεται, τους παρέχει το ίδιο πρόμο, το ίδιο σπρώξιμο, ή κάνει διακρίσεις :
“Εγώ στην εταιρία, έχω τέσσερεις καλλιτέχνες. Αυτοί είναι όλοι και όλοι. Στους τέσσερεις καλλιτέχνες αυτούς, εννοείται ότι γίνεται το ίδιο σπρώξιμο. Απλά με τον Πρεβενά και φαίνεται πιο πολύ αυτός τη παρούσα στιγμή, έτυχε. Έκατσε η “Σταρούλα” και από τη στιγμή που έκατσε τόσο γρήγορα, στρώθηκε το χαλί και πήγαμε στο δεύτερο. Στο “Μια Μοντέρνα”. Μετά ήταν εύκολο το έργο, γιατί το έχω ξανακάνει, πάνω σε αυτό το είδος τραγουδιών. Τώρα, ετοιμάζω το καινούργιο, της Μπάιλα με τον Αλέξη. Και το τι σπρώξιμο θα δώσω στην Εύα, δεν φαντάζεστε. Γιατί είναι φωνάρα και για μένα, είναι ένα άτομο που έπρεπε ήδη να έχει κάνει πολύ μεγάλη καριέρα”.

Πως βλέπει το αύριο στον χάρτη της νυχτερινής διασκέδασης :
“Τι να σου πω. Εγώ κάνω τον σταυρό μου και παρακαλώ να δουλέψουμε τουλάχιστον το καλοκαίρι. Είναι κρίμα. Και δεν λέω για μένα. Άσε με εμένα. Υπάρχουν τόσες επιχειρήσεις και τόσοι άνθρωποι που δούλευαν σε αυτές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.