Η BSK Skipper δεν έχει σύνορα – Ίσως η έκθεση στο Miami, να είναι προάγγελος για το …έπος !

Μιλούν οι πράξεις, τα γεγονότα κι εγώ έχω σεβασμό στις πράξεις και τα γεγονότα. Συμφωνούν και οι ερευνητές κι εγώ λαμβάνω υπ’ όψιν μου τα ευρήματα των πανεπιστημιακών. Όχι, καθόλου ύβρις δεν είναι να χρησιμοποιήσω τη φράση “δεν υπάρχουν σύνορα και όρια, για μια μεγάλη ιδέα”, για μια επιτυχημένη ιστορία”. Ακόμα και μέσα στην αναμπουμπούλα και αναταραχή, της μεγαλύτερης των τελευταίων 50 χρόνων, που αυτομάτως ισοδυναμεί με τον Γ΄ παγκόσμιο πόλεμο. Που έχει ξεκινήσει χωρίς όπλα, αλλά με περισσότερους νεκρούς κάθε μέρα. Ξύπνα, κορόιδο! Δεν χρειάζεται να σημαδεύει τον υποψήφιο νεκρό, τον σκοτώνει μέσα στο σπίτι του, στην πολυθρόνα ή στο νοσοκομείο μέσα.

Να, όμως, που συμβαίνει. Τι θα πει μεγάλη ιδέα, που ξεπερνάει τα σύνορα, εν μέσω του τρίτου παγκόσμιου πολέμου ; Είναι το ελληνικό ναυπηγείο, στην κατηγορία των φουσκωτών, με το όνομα BSK Skipper. Δημιούργημα του Παύλου Σταυρουλάκη, το 2000, όταν συνειδητοποίησε στην Κρήτη, ότι είναι ευλογία να έχουμε θάλασσα παντού γύρω μας στην Ελλάδα. Είναι θησαυρός. Δεν έμεινε στα επιφανειακά, όπως το ν’ ασχοληθεί με τον τουρισμό. Ταξίδεψαν οι προσδοκίες του στο να δημιουργήσει το τέλειο σκάφος, ώστε να διασχίζει τις θάλασσες. Να καλύψει δηλαδή την ανάγκη όλων μας, πριν καταλήξουμε στον τουρισμό. Να δημιουργήσει το μέσο μας, για το ταξίδι μέσω θαλάσσης.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αδέρφια Σταυρουλάκη

Η επόμενη γενιά της οικογένειας πάλι, ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος, είχε λίγο πιο μεγαλεπήβολα σχέδια. Να δημιουργήσει σκάφη από το μηδέν, που θα είναι τόσο exclusive & design affect ώστε να συγκινήσουν λάτρεις των σκαφών σε κάθε σημείο του πλανήτη. Τα σύνορα άλλωστε δεν σημαίνουν τίποτα για τη θάλασσα. Ήταν σίγουροι πως νόημα για την δουλειά τους θα είχε ν’ απευθυνθούν στην παγκόσμια αγορά. Και αυτό προσπάθησαν από την αρχή να κάνουν.

Και μαντέψτε…κάπου εκεί, προστέθηκε στην ομάδα τους, και ο φοβερός Δημήτρης Φιντιρίκος. Δηλαδή, δύο 30ανταρηδες και ένας 35πενταρης, ξεκίνησαν να δουλεύουν μαζί. Και από εκεί και πέρα, η ιστορία άρχισε να γίνεται ακόμη καλύτερη, η πολυδιαβασμένη στο είδος της, best seller κανονικό: Η BSK Skipper επιλέχθηκε για το τρέιλερ του GNTM, στη σειρά 4. Μετά, συμμετοχή στο Dubai, στην χολιγουντιανή υπερπαραγωγή ταινία δράσης, με πρωταγωνίστρια την αγαπημένη εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο ηθοποιό, Jessica Alba.

Και πουλάει τόσο πολύ σήμερα το πράμα, έχει τέτοια πέραση, που η BSK Skipper, ετοιμάζεται να ταξιδέψει στο Μαϊάμι. Νομίζω μεταξύ 16 με 26. Το πράμα είναι σοβαρό και πρέπει να το ακούσετε. Για να λάβει μέρος, να συμμετάσχει, να αποτελέσει κομμάτι της μεγαλύτερης έκθεσης στο κόσμο με σκάφη.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Το μυθιστόρημα της BSK Skipper “Δεν υπάρχουν σύνορα, για μια μεγάλη ιδέα”, πιθανόν να έχει και άλλες σελίδες, να γράψει στην αιωνιότητα. Να γίνει Έπος. Έργο μνημειώδες. Και αυτό, διότι δέχτηκαν πρόταση των διορατικών Αμερικανών, να ανοίξουν εκεί παράρτημα. Θέλουν να κάνουν μαζί εργοστάσιο, ναυπηγείο καινούργιο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.