Ευλογία είναι η….Barbara

Κάναμε Χριστούγεννα ανοιξιάτικα. Καθόλου καλό αυτό. Λίγο κρύο, μεγάλη ηλιοφάνεια, δύσκολα να νομίσεις ότι είσαι στην καρδιά του χειμώνα. Η μεγάλη είδηση, η πιο ταιριαστή τούτες τις μέρες, είναι να μας περιμένει το χιόνι. Να το προβλέψει το μετεωρολογικό δελτίο. Το νέο που δίνει αληθινή ευχαρίστηση και, μα τον Δία κι όλους τους πεθαμένους αρχαίους Θεούς, σε γυρίζει πίσω αιώνες. Να ακούσουμε ότι θα πέσει πολύ η θερμοκρασία και δεν θα μείνει κορυφή βουνού χωρίς χιόνι.

Δεν υπάρχει καλύτερο απ’ αυτό. Λέω για το χιόνι. Ό,τι πιο γνήσιο και πεντακάθαρο στον πλανήτη. Και άσε εκείνους που μανουριάζουν για το κρύο και τον παγετό. Πως θα τη βγάλουμε, πως θα οδηγήσουμε. Δεν γίνεται χιονόπτωση με ζεστό καιρό. Τέτοια ανωμαλία η φύση δεν πρόκειται να μας κάνει το χατήρι.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ύστερα είναι και το άλλο. Είμαστε ακόμα μακριά από την καταστροφή, από τη συντέλεια του κόσμου, όταν δεν μας ξεχνάει ο χιονιάς. 

Έτσι που λες. Η κακοκαιρία «Βαρβάρα», που χθες μας επισκέφθηκε, και θα μείνει κοντά μας ως την Τετάρτη, αρπάζει τη σκέψη και την ταξιδεύει σε αιώνες που ο κόσμος ζούσε σε καλύβες, σε χαμόσπιτα. Και καθαρίζει τη ψυχή, επειδή το χιόνι είναι δουλειά της φύσης, όχι ανθρώπινη. Βρήκες πετρέλαιο, έφτιαξες κομπιούτερ, έχεις ηλεκτρισμό, ένα σωρό πράματα που κάνουν πιο άνετη τη ζωή σου, όμως όλες οι εφευρέσεις σου, όλες οι ανακαλύψεις σου, όλες οι κατασκευές σου, όλες οι ευχές είναι αδύνατον να χαρίσουν την ελαφράδα και την λευκάδα του χιονιού.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.