Αυτοδίδακτος ζωής

Μεγάλη ιστορία η σχέση του Κώστα Μπερτάκη με την νυχτερινή διασκέδαση, με την ομάδα της καρδιάς του, από πολύ πιτσιρίκι. Πώς, όμως, το φτωχόπαιδο από την Κρήτη, που τα κυβικά του ως μικροεπιχειρηματίας, δεν του επέτρεπαν κάτι περισσότερο από την διατήρηση ενός μικρού και ταπεινού μαγαζιού στη Γλυφάδα, που τραγουδούσε ο Χάρης Ακριτίδης, να βρεθεί ο μεγαλομέτοχος, το αφεντικό, ο παράγοντας στο Teatro, στο Fantasia (από την Αθήνα), και από Θεσσαλονίκη, στο Vogue, πλέον και στην ιστορική Πύλη Αξιού.

Ένας άνθρωπος που έζησε από πολύ κοντά, από πολύ μέσα το χρονικό της πρώτης επαφής του Μπερτάκη με το όνειρο, ο οποίος στο βιβλίο του «Μαρτυρίες», που πολύ σύντομα θα το εκδώσει, και θα το βρείτε σε όλα τα νυχτερινά βιβλιοπωλεία, έχει γράψει σχετικά :

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Φτωχόπαιδο. Δεν υπάρχουν χρήματα να πάει εσώκλειστος σε σχολείο, να σπουδάσει σαν τα παιδιά της υψηλής κοινωνικής τάξης. Ποια τύχη να είχε λοιπόν, όπου οι πόρτες είναι θεόκλειστες για τη bus class. Ο πιτσιρικάς δεν είχε άλλη επιλογή παρά να ξεκινήσει να δουλεύει, κι αυτό έκανε ο Κώστας Μπερτάκης, από τα 13 του. Έγινε ένας αυτοδίδακτος της ζωής. Της δικής του ζωής.

Διάβαζε και παρακολουθούσε ότι θεωρούσε ότι θα του φανεί στη πορεία χρήσιμο. Κατάπινε το ένα βιβλίο μετά το άλλο. Τον τραβούσε το ρίσκο, ο κίνδυνος, να προχωρά σε μια ενέργεια αποδεχόμενος τους πιθανούς κινδύνους συγκεκριμένα. Έγινε ο μεγαλύτερος ίσως πειραματιστής επιστήμονας στην Ιστορία της νύχτας!

Ερεύνησε σε βάθος τον Έλληνα τραγουδιστή ο Μπερτάκης, κανένας άλλος τόσο, σε ποιον να πρωτοσταθείς. Άλλαξε την νύχτα, πρώτα με τον Παντελίδη, συνέχισε με τον Αργυρό, διέλυσε τις αμφιβολίες για τον Ιακωβίδη και τρελή ιστορία γράφει με τον Οικονομόπουλο. Κι άλλα πολλά. Τον απασχόλησε ιδιαίτερα να υπάρχει το οικογενειακό κλίμα στις συνεργασίες του. Η θεμελιώδης φύση του Μπερτάκη.

Τελικά, όπως δείχνουν τα πράγματα, για το φετινό πρωτάθλημα, αυτός θα είναι κολοσσός, νούμερα ένα και πάλι, όταν κάποιοι άλλοι, μάλιστα γνωστοί, σε ..ρηχά νερά θα κινηθούν. Και όχι τυχαία ή κατά λάθος. Γιατί είναι αληθινά γενναίος, δεν φοβάται να κάνει πλάνα που φαίνονται άπιαστα.

Διαβάστε ακόμα: Μπακογιάννη και Αργυρός τραγούδησαν Ξυλούρη! Ο εκδότης των Παραπολιτικών, είχε τα γενέθλια του, και έστησε κρητικό γλέντι στο εξοχικό του στα Χανιά – Εκεί είδαμε πολλούς σοβαρούς ανθρώπους, αυτούς που διοικούν τη χώρα !..Υπουργούς, βουλευτές, αλλά και το “χρυσό παιδί” της νύχτας..Και το όνομα αυτού: Κώστας Μπερτάκης

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.