Ανεξαρτήτως ποσοστού στις Ευρωεκλογές θα έχουμε ανασχηματισμό – Το Μαξίμου έχει σκανάρει 5-6 υπουργικά στελέχη που δεν αποδίδουν ή ενοχλούν την κοινωνία – Το γεωγραφικό στοιχείο των αλλαγών και ο βαρύς ρόλος του Παπασταύρου που δεν μπορεί να αναπληρωθεί εύκολα!

Αν έχουμε πολύ κακό σκορ στην βόρεια Ελλάδα, θα ζυγιστεί το συγκεκριμένο μήνυμα και θα έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή στο σχήμα από βουλευτές και στελέχη της Μακεδονίας, με δεξιό πρόσημο.

Αρκετά γαλάζια στελέχη από την χαμηλή μέχρι και την υψηλή κλίμακα της Νέας Δημοκρατίας θεωρούν ότι ο ανασχηματισμός μετά την κάλπη της 9ης Ιουνίου είναι μονόδρομος ανεξάρτητα από το ποσοστό που θα πιάσει η Νέα Δημοκρατία.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Αν και πολλοί –αξίζει να πούμε- δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία αναλυτών-συμβούλων του Πρωθυπουργού που μιλάνε για ποσοστό άνω του 33%, διότι βλέπουν από κοντά την δυσαρέσκεια ειδικά οι βουλευτές και τα στελέχη της Βόρειας Ελλάδας.

Όποιοι μήνυμα και να εκπέμψει ο κόσμος στις ευρωεκλογές η κυβέρνηση θα το μετουσιώσει σε επανεκκίνηση της κυβέρνησης και εμπέδωση της κυριαρχίας της ΝΔ.

Άλλωστε εδώ και καιρό συνεργάτες του Πρωθυπουργού έχουν καταγράψει τις αδυναμίες στα υπουργεία και τις χαμηλές πτήσεις συγκεκριμένων υπουργών.

Ο Πρωθυπουργός έφτασε ξανά στο αμήν για να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, λίγο πριν την περσινή ΔΕΘ αλλά δεν υπέκυψε στον πειρασμό δίνοντας πίστωση χρόνου σε αρκετούς, παρά τα μεγάλα λάθη τους.

Όμως, τώρα η περίοδο χάριτος έχει τελειώσει. Όποιος δεν μπορεί να παράξει έργο, να επικοινωνεί σωστά το έργο του τότε δεν μπορεί να συνεχίσει.

Ήδη στο μικροσκόπιο του Μαξίμου έχουν μπει εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα τουλάχιστον 5 με 6 υπουργοί στους οποίους παρότι έχει δοθεί πίστωση χρόνου δεν φαίνεται να καταφέρνουν απτά αποτελέσματα που να αλλάζουν το κλίμα στην ελληνική κοινωνία.

Και μιλάμε για τομείς αιχμής που κρίνουν τη συνολική θητεία. Για μεγάλα στοιχήματα της κοινωνίας που ακόμα η κυβέρνηση δεν έχει δώσει δείγματα επιτυχημένης γραφής.

Είναι σαφές, επίσης, πως το Μαξίμου θα συνεκτιμήσει και τα πολιτικά αλλά και «γεωγραφικά» μηνύματα της κάλπης της 9ης Ιουνίου.

Αν έχουμε πολύ κακό σκορ στην βόρεια Ελλάδα, την επομένη των εκλογών θα ζυγιστεί το συγκεκριμένο μήνυμα και θα έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή στο σχήμα από βουλευτές και στελέχη της Μακεδονίας και με δεξιό πρόσημο.

Ενδέχεται βέβαια οι αλλαγές να συνοδεύουν και το Μέγαρο Μαξίμου αφού είναι οφθαλμοφανέστατο ότι χρειάζονται προσθήκες στην επιτελική ομάδα του Μαξίμου και δεν μπορεί να αναπληρωθεί εύκολα το κενό που άφησε ο Σταύρος Παπασταύρου.

Ο τελευταίος εκτός ότι ακούγεται για νέο χαρτοφυλάκιο το επόμενο διάστημα, να πούμε ότι ήταν και αυτός που γυρίζει το παιχνίδι για τη ΝΔ αφού ήταν σημαντική η εισήγησή του για την υποψηφιότητα Μπελέρη…

-radar.g

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.