Αλλαγές στην κορυφή της ΕΛΑΣ – Ποιοί μετακινούνται και που

Ανακατατάξεις στην σκακιέρα των ανώτατων αξιωματικών που διοικούν νευραλγικές υπηρεσίες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ακολουθούν την αιφνιδιαστική καρατόμηση του πρώην Αρχηγού Κώστα Σκούμα. Οι αλλαγές αυτές κρίθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες απολύτως απαραίτητες προκειμένου να επανέλθει η ισορροπία που είχε διαταραχθεί από τον εσωτερικό «εμφύλιο» που ξέσπασε στην Κατεχάκη μετά τις πρόσφατες κρίσεις.

Έτσι όπως μαθαίνουμε ο Κλαδάρχης Ασφάλειας του Αρχηγείου Κώστας Μαρκόπουλος μετακινείται ως διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας και στην θέση του θα τοποθετηθεί ο μέχρι σήμερα Διευθυντής Δημόσιας Ασφάλειας Μαρίνος Σταγάκης.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Ο Ταξίαρχος Δημήτρης Δάβαλος, από βοηθός ΓΑΔΑ μετακινείται στην Σχολή Εθνικής Ασφάλειας ως διοικητής και στη θέση του θα τοποθετηθεί ο Ταξίαρχος Βασίλης Ρόκος, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές ενημέρωσης.

Στην Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων τοποθετείται ο Υποστράτηγος Γιώργος Μπάλλας, μέχρι σήμερα Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, για την κάλυψη της θέσης αυτής μετά την προαγωγή του Νίκου Σπανουδάκη που έχει τοποθετηθεί Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας. Για την Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων προοριζόταν ο Κώστας Μαρκόπουλος, αλλά πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τις ειδικές υπηρεσίες που υπάγονται σε αυτή, με αποτέλεσμα να τοποθετηθεί στην Αστυνομική Ακαδημία και επικεφαλής των «κομάντο» της ΕΛ.ΑΣ. να επιλεγεί  ο μέχρι σήμερα «Ακαδημιάρχης» Χαράλαμπος Καλόγηρος.

Θάνος Σωτήρης/astinomiko.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.