Η αγωγή της κονόμας! Η “Αττική οδός” και η “Μορέας” που θα αποζημιώσουν (όταν τα δώσουν) 7 εκατ. ευρώ τα 3500 οχήματα που εγκλωβίστηκαν από το χιόνι, ζητούν 72.000.000 (!) ευρώ από 3 ασφαλιστικές εταιρίες

Σύμφωνα με τις αγωγές που έχουμε στη διάθεση μας, το ποσό των 72 εκατ. ευρώ διεκδικούν οι δύο εταιρείες διαχείρισης των αυτοκινητοδρόμων ως αποζημιώσεις από την Εθνική Ασφαλιστική, την Ergo και τη HDI. Επρόκειτο για την γνωστή υπόθεση των εγκλωβισμένων οδηγών από τα χιόνια στην Αττική οδό.

Σύμφωνα με αγωγή που κατέθεσαν πριν λίγες μέρες ζητούν από τρεις ασφαλιστικές εταιρίες που είναι ασφαλισμένες (Εθνική Ασφαλιστική, Ergo, HDI) το ποσό το ποσό των 72 εκ. ευρώ ως αποζημιώσεις.

Όσον αφορά τις αποζημιώσεις των αυτοκινήτων που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό λόγω των σφοδρών καιρικών συνθηκών τον περασμένο Ιανουάριο και της ανικανότητας των υπευθύνων να διαχειριστούν την κατάσταση ανέρχονται στα 7 εκατ. ευρώ (περί τα 3.500 οχήματα) και βρίσκεται σε διαδικασία η καταβολή των (2.000 ευρώ ανά όχημα), που ακόμη δεν έχουν δοθεί.

Το ποσό αυτό θα διεκδικήσει η Αττική Οδός εξ’ ολοκλήρου από τις ασφαλιστικές εταιρείες.
Μάλιστα οι εταιρείες απευθύνθηκαν πρώτα στο Δημόσιο για αποζημίωση, το οποίο, με τη σειρά του, αρνήθηκε οποιαδήποτε καταβολή και τις παρέπεμψε στις ασφαλιστικές.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Σύμφωνα με στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο δεν προβλέπει αποζημίωση διακοπής εργασιών με βάση το ελληνικό δίκαιο, παρά μόνο στην περίπτωση «μετρήσιμης» υλικής ζημιάς, κάτι που δεν υφίσταται στην υπόθεση των δυο αυτών επιχειρήσεων, οι οποίες, όπως προσθέτουν οι ίδιοι παράγοντες, δεν σταμάτησαν ποτέ τη λειτουργία τους.

Στην Εθνική Ασφαλιστική είναι 100% ασφαλισμένη για τον κίνδυνο αστικής ευθύνης έναντι τρίτων η Αττική Οδός, για ασφαλιζόμενα κεφάλαια ύψους 50 εκατ. ευρώ.

Με την σειρά της η Εθνική Ασφαλιστική έχει αντασφαλίσει το κίνδυνο κατά 100% σε κορυφαίες αντασφαλιστικές εταιρείες.

πηγή

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.