Αφιέρωμα-Αθηναϊκή νύχτα : Το club, που πήρε το όνομα του Μαστοράκη και διασκέδασε μέχρι και ο Σακίλ Ο’Νιλ

Αφιέρωμα-Αθηναϊκή νύχτα : Το club, που πήρε το όνομα του Μαστοράκη και διασκέδασε μέχρι και ο Σακίλ Ο'Νιλ

Μια φορά κι έναν καιρό… Έτσι ξεκινάνε τα παραμύθια, που όπως λένε έχουν βγει από τη ζωή και αρέσουν στα παιδάκια να τα ακούνε. Παραμυθάς δεν είμαι, την τέχνη τούτη δεν την έμαθα, γι’ αυτό η ιστορία που θα σας πω είναι αληθινή. Και μοιάζει με παραμύθι που είναι της πραγματικής ζωής βγαλμένο.

Μια φορά κι έναν καιρό, λοιπόν, στη νυχτερινή Αθήνα, μιας άλλης εποχής, υπήρχε ένα μαγαζί, που συζητιέται μέχρι σήμερα. Ήταν συγκεκριμένα το Must. Το άνοιξε ο Νίκος Μπάμπαλης με τον Γιώργο Μαργιέτη και έπαιξε επί μια δεκαπενταετία πρώτο τραπέζι πίστα.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Νίκος Μαστοράκης: Το συγκλονιστικό «αντίο» στον καλό του φίλο ...
Ο Μήνως Κυριακού με τον Νίκο Μαστωράκη

Ξεκινάμε την αναδρομή με το “γιατί ονομάστηκε έτσι”. Ο μύθος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλεξα, λέει πως “εμπνεύστηκε” από τα αρχικά του μικρού ονόματος του παντοδύναμου τότε Νίκου Μαστοράκη. Ήταν πολύ “hot” όνομα, γιατί είχε συνδεθεί με τα καλλιστεία του ΑΝΤ1. Ήταν η εποχή που ο Μπάμπαλης είχε αποχωρήσει από το Kalua. Έτσι, ζήτησε από τον Πολυχρονίου, τον DJ, να του πει μια ιδέα, για να ξεκινήσει κάτι καινούργιο…και αυτός του είπε “Μαστωράκης=Mast”.

Μη ξεφεύγουμε. Δεν τους είδαν με καλό μάτι οι άλλοι. Και αυτό, διότι στα εγκαίνια του -χωρητικότητας 800 ατόμων- Must, στη Κηφισιά, η ουρά έφτανε αρκετά μέτρα πιο κάτω. Μέχρι την πλατείας Αμπελοκήπων, σύμφωνα με άλλη εκδοχή του μύθου.

Το ξεκίνημα της δεύτερης εποχής : Αλλάζει έδρα και πηγαίνει στην οδό Μητροπόλεως, στο Σύνταγμα. Σε ένα υπόγειο, με 2000 άτομα να το επισκέπτονται καθημερινά.

Όταν πια ήρθε η τρίτη εποχή, συνέβησαν τα μεγάλα έργα. Το Must γίνεται και… καλοκαιρινό (στον Ειρηνικό, στη Βούλα). Όσοι το είχαν προλάβει, έχουν και λένε ιστορίες και ιστορίες:

-5000 άτομα σχεδόν κάθε βράδυ.

-Τα γυρίσματα του Πρωινού Καφέ, επί ένα μήνα, να βγαίνουν μέσα από το μαγαζί.

-Τα 20 μοντέλα της εκπομπής, να μένουν στις δύο σουίτες, που είχαν φτιαχτεί ειδικά για αυτές (που για την εποχή εκείνη ήταν κάτι σαν θαύμα)

-Μόνιμα “εγκατεστημένο” τον Μηνά Κυριακού, τον Δημήτρη Κοντομηνά, τη Ζωή Λάσκαρη…όπως και πολλά άλλα “θηρία” της επιχειρηματικής και καλλιτεχνικής ζωής της Αθήνας.

-Η Volkswagen, για να διαφημιστεί, έκανε δώρο στον Μπάμπάλη 4 αυτοκίνητα. Δύο καμπριολέ και δύο polo.

-Το ολονύκτιο party του Ολυμπιακού, για κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος επί προεδρίας Κόκκαλη.

-20 χιλιάδες άτομα περίμεναν καρτερικά έξω, προκειμένου να δουν τον σούπερ σταρ του ΝΒΑ, Σακίλ Ο’Νιλ. Η Reebok τον είχε φέρει στην Ελλάδα, στα πλαίσια κάποιας εκδήλωσης.

Νίκος Μπάμπαλης και Σακίλ Ο Νιλ στο τσακίρ κέφι

Η τέταρτη εποχή σηματοδοτεί και το τέλος του. Η εταιρία τσιγάρων Davidoff δίνει τρελά λεφτά και προσκολλάται δίπλα στο Must. Έτσι, προέκυψε το νέο όνομα του, Must Davidoff. Έδρευε στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης και στο ιδιοκτησιακό team μπαίνει και ο Γιώργος Πολίτης. Μετά το πήρε όλο μόνος του και το έκανε Club 22. Βέβαια, είχε προηγηθεί ο τσακωμός μεταξύ Μπάμπαλη -Μαργιέτη.

Διαβάστε επίσης : Εσύ πρόλαβες το κορυφαίο μαγαζί όλων των εποχών στην Ελλάδα;

Ζωή Λάσκαρη-Νίκος Μπάμπαλης

*Οι φωτογραφίες είναι από το αρχείο του Νίκου Μπάμπαλη.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.