ΑΕΚ με Μελισσανίδη από την προσφυγιά στην αυτοκρατορία

Μιλάνε τα γεγονότα. Τίποτα άλλο. Και κανένας άλλος. Επανέρχεται στην ΑΕΚ ο Μελισσανίδης και η νύχτα γίνεται μέρα. Δηλαδή; Τι να τα κάνεις τα πρωταθλήματα και τις κούπες όταν παραμένεις ίδιος σε μέγεθος. Δεν ξεφεύγεις από το φουκαραλήκι, όσο κι αν το ντύσεις με ηρωισμό και συλλογικό πατριωτισμό.

Σήμερα η ΑΕΚ είναι στα πιο υψηλά της ιστορικά. Γιατί; Δεν είναι μόνο ένα ”Γιατί’. Είναι περισσότερα, κι όλα ζηλευτά.Πριν από μια δεκαετία ξανά στο κεφάλι της ΑΕΚ ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Έχουμε και λέμε…

…διά χειρός Hλία Τσίπα

– Με την επιστροφή του ο τίγρης έρχεται φάτσα κάρτα στο σκηνικό της ντροπής. Κάπου, σε κάποια γραφεία του ΟΑΚΑ, είναι στριμωγμένη η ΠΑΕ, η μεγάλη ΑΕΚ, η τρίτη σε τίτλους και κόσμο ποδοσφαιρική δύναμη της χώρας. 

– Ήδη, και για πρώτη φορά στην εκατονταετή πορεία της η ΑΕΚ, στεγάζεται σε ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ και σούπερ ντούπερ πολυτελείας εγκαταστάσεις.

– Ακόμα, η ΑΕΚ έχει το ΔΙΚΟ της γήπεδο, τη μαγική, το μεθυστική γηπεδάρα στη Φιλαδέλφεια.

– Επίσης η ΑΕΚ έχει το μεγαλύτερο στην Ελλάδα σε έκταση προπονητήριο, εκατό στρεμμάτων. Ένας χώρος που προσλαμβάνει τη δική του ταυτότητα με την ολοκλήρωση του ξενοδοχείου, ενταγμένου  στην αισθητική του συγκεκριμένου χώρου.

Το άλλο το σπουδαίο. Η ΑΕΚ δεν χρωστάει ούτε ευρώ! Για πρώτη φορά στην Ιστορία της δεν πληρώνει ενοίκιο για οτιδήποτε χρησιμοποιεί. Όλα είναι δικά της, κατάδικα της. Είναι πλέον η απόλυτα ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΕΚ

.Δεν μιλάμε αεκτζήδκα, μιλάμε τη γλώσσα τη μελισσανίδικη. Έχει σημασία εθνική και οικονομική να μιλάμε ”μελισσανίδικα” στην Ελλάδα. Σε μια χώρα, σ’ αυτή που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, όπου κατά σύστημα έχει υποτιμηθεί η έννοια Ιδιοκτησία. Όλος σχεδόν ο δημόσιος, ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται στον αέρα. Τα πάντα στο ενοίκιο, από αστυνομικά τμήματα μέχρι υπουργεία, τελωνεία, υπηρεσίες, ακόμα και εφορίες. Μόνο ο πρόσφυγας στην Ελλάδα είχε την αγωνία της ιδιοκτησίας. Να νοικοκυρευτεί ο ίδιος και η οικογένεια του σε τέσσερις τοίχους.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.