Αδιαφιλονίκητο φαβορί για την έδρα στην Αχαΐα ο Ανδρέας Κατσανιώτης

Αδιαφιλονίκητο φαβορί για την έδρα στην Αχαΐα ο Ανδρέας Κατσανιώτης

Μπήκε στη Γεωπονική από επιλογή, διέπρεψε στο χώρο των media μέχρι τα 38 του, όμως τον… κέρδισε η πολιτική.

Ο λόγος για τον Ανδρέα Κατσανιώτη, ο οποίος στις εκλογές της 7ης Ιουλίου διεκδικεί την ψήφο των πολιτών στην περιφέρεια της Αχαΐας και θα επιχειρήσει να επιβεβαιώσει και πάλι την κυριαρχία του, αφού θεωρείται το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της έδρας.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Άλλωστε, το καταμαρτυρούν η αυξανόμενη η μεγάλη δημοτικότητα και η ευρεία απήχηση που απολαμβάνει από τα στελέχη, τα μέλη και τους προοδευτικούς ψηφοφόρους της εκλογικής του περιφέρειας.

Στα Ψηλά Αλώνια πήγαινε σχολείο, μεγάλωσε στου Διάκου, μια περιοχή της Πάτρας. Έζησε ωραία παιδικά χρόνια, με συμμαθητές που είναι μαζί μέχρι σήμερα. Κάθε δεύτερη Παρασκευή του μήνα, από την εποχή που πήγαινε σχολείο μέχρι τώρα, βρίσκονται ανελλιπώς τουλάχιστον με 10 συμμαθητές του για ποτό η ταβερνάκι. Είναι οι κολλητοί του.

Ο πατέρας του ασχολήθηκε από μικρός με το επιχειρείν. Είχανε επιχείρηση με σεντόνια και είδη προικός. Ο Ανδρέας μεγάλωσε μέσα στο ύφασμα. Έπαιζε κρυφτό ανάμεσα στα ντόπια με τα υφάσματα. Τον εντυπωσίαζε να χάνεσαι ανάμεσα στα υφάσματα και τις μηχανές.

Να σημειωθεί, ότι αργότερα όταν σπούδασε, κι όμως, μπήκε στη Γεωπονική από επιλογή. Τα καλοκαίρια του περνούσε σε ένα χωρίο έξω από την Πάτρα, που είναι η καταγωγή τους, στον Λάππα. Είναι κοντά στην παραλία της Καλόγριας. Η περιοχή είναι και ο μεγαλύτερος κάμπος της Αχαΐας. Από κει κατάγεται και έχει ακόμη μια σημαντική περιουσία. Βλέποντας τα κτήματα και τους ανθρώπους της γης, κατάλαβε ότι θέλει να σπουδάσει κάτι που θα είναι χρήσιμο για αυτούς.

Ωστόσο, η επικοινωνία και οι πωλήσεις ήταν το αϊτού του. Τότε όσοι κάνανε συνδικαλισμό στα πανεπιστήμια, χωρίς να το έχουν καταλάβει και χωρίς να το περιμένουν, κάνανε busniness plan, action plan, στρατηγική επικοινωνία. Οργάνωναν τη δράση εθελοντών, άρα κάνανε και μάνατζμεντ χωρίς να το ξέρουν. Πέρασε τα πολύ ωραία χρόνια των media, μέχρι τα 38 του.

Το 2009 έκανε τη δική του εταιρία επικοινωνίας, με αντικείμενο τα προϊόντα περιπτέρου και τα προϊόντα μάρκετινγκ, για εφημερίδες, τηλεόραση και περιοδικά. Με πελάτες στην Ισπανία, την Τουρκία, τη Ρουμανία, παντού.

Η πολιτική ήρθε όταν γνώρισε τον πρώην υπουργό οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη. Ο οποίος του έκανε πρόταση να αναλάβει την Ευθύνη του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ).

Το 2014, με αφορμή τον σεισμό της Κεφαλληνίας, δίνει συνέντευξη στο Star, στην Πόπη Τσαπανίδου, για ένα γραφείο τύπου που έφτιαξε, για να διευθετούνται σε επίπεδο κυβέρνησης τα θέματα του σεισμού. Με το που τελειώνει η συνέντευξη, δέχεται ένα τηλεφώνημα, πάει Μαξίμου, όπου εκεί του ανακοινώνουν ότι θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης στη Δυτική Ελλάδα. Μάλιστα, για να τον πείσουν, του λένε ότι “έχουν κάνει μέτρηση και τον έχουν βγάλει πρώτο”. Δεν είχανε μετρήσει αυτόν, οπότε καταλαβαίνετε το σοκ που έπαθε. Κατεβαίνει, παίρνει 49.2%, και οριακά χάνει. Λίγους μήνες μετά βγήκε βουλευτής και πρώτος στον νομό του, στην Αχαία.

Για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω, το tsipasblog.gr τον χαρακτήρισε “φιρμάτο” πολιτικό.

Και μάλιστα, επιπλέον, να θυμίσω, πως είχα το σκεπτικό ότι δεν αποκλείεται καθόλου ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τον κάνει Υπουργό.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.