40 Ξενοδοχεία σε πλειστηριασμό

Η ανάπτυξη όχι δεν έρχεται, αλλά φεύγει ολοταχώς. Τα ψεύδη και οι δήθεν αισιόδοξες δηλώσεις, καταρρίπτονται ολοσχερώς από το γεγονός ότι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ξενοδοχεία και ξενώνες βγαίνουν σε πλειστηριασμό. Φαλίρισαν. Χρέη, δάνεια και αναδουλειές, οδήγησαν τους επιχειρηματίες στην τελική λύση απελπισίας: Πτώχευση.

Διαβάζω λοιπόν ότι πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα βρίσκονται αντιμέτωπες με το «σφυρί» των πλειστηριασμών. Από Κρήτη, Μύκονο και Κέρκυρα, μέχρι Ιωάννινα, Λέρο και Ναύπλιο. Και η σχετική λίστα με τα μεγάλα συγκροτήματα και τις μικρότερες ξενοδοχειακές διαρκώς εμπλουτίζεται.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Hotels, Greece

Η Ελλάδα καταρρέει

Μην κοιτάτε που δεν μας τα λένε τα ΜΜΕ, αλλά οι πλειστηριασμοί αυτοί υπάρχουν σε εκκρεμότητα εδώ και καιρό. Μετά από έναν σχεδόν χρόνο αναστολής λόγω της πανδημίας, οι πλειστηριασμοί επανέρχονται, και μάλιστα υπό το καθεστώς του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, ο οποίος δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελιγμών ή καθυστέρησης. Έτσι, μέχρι το τέλος της χρονιάς έχουν προγραμματιστεί περισσότεροι από 40 πλειστηριασμοί από τη μία άκρη της Ελλάδας ως την άλλη, και ειδικότερα από τη Μακεδονία και τη Χαλκιδική μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι την Πελοπόννησο, τη Μύκονο, τη Σκιάθο και την εξωτική Ελαφόνησο. Ύστερα σειρά έχουν τα σπίτια του κοσμάκη – μια και η κυβέρνηση δεν προστατεύει την Α΄κατοικία. 

Για τα ξενοδοχεία, το ενδιαφέρον της αγοράς είναι, φυσικά, το εμβληματικό «Out of the Blue Capsis Elite Resort», στην Αγία Πελαγία της Κρήτης, για το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα γίνει «μάχη γιγάντων». Λένε πως περισσότερα από 20 «βαριά» ονόματα παικτών του κλάδου όπως και ξένα επενδυτικά κεφάλαια θα διεκδικήσουν το κολοσσιαίο συγκρότημα των 45.255 τ.μ. με τα 42 κτίρια και τις 39 πισίνες.

Υπάρχουν όμως και όλα τα άλλα ξενοδοχεία που θα βγουν στο σφυρί των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών…Έχουμε και λέμε:

40 Ξενοδοχεία σε πλειστηριασμό, Hotels Greece, closed, plistiriasmos, Πτώχευση, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, Κρήτη, Μύκονος, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Λέρος, Ναύπλιο, nikosonline.gr
  • Το 5άστερο «Kandia’s Castle Resort & Thalasso» (επάνω), στο Ναύπλιο, βγαίνει σε πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς τα 15 εκατ. ευρώ. Το συγκρότημα αποτελείται από 5 κτίσματα συνολικής επιφάνειας 6.306,99 τ.μ.
  • Ακολουθεί το 5άστερο «Grande Mare Hotel, Spa & Wellness», στις Μπενίτσες της Κέρκυρας, που αποτελείται από 16 αυτοτελείς και ανεξάρτητες οριζόντιες ιδιοκτησίες, οι οποίες συγκροτούν ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα και η τιμή πρώτης προσφοράς είναι στα 9.060.000 ευρώ.
  • Το «Skiathos Blue Hotel», ξενοδοχείο 159 δωματίων και με 17 bungalows. Τιμή εκτίμησης 8.440.000 ευρώ.
  • Ένα από τα παλαιότερα και πιο γνωστά ξενοδοχεία της Καλαμάτας, το «Hotel Rex», που βρίσκεται στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο δίπλα στο δημαρχείο της πόλης. Διαθέτει 44 δωμάτια και αποτελείται από 4 ορόφους και δώμα συνολικής επιφανείας 2.966 τ.μ. Στα 5.401.419 ευρώ.
  • Το «Nefeli Hotel Lipsi» είναι συγκρότημα 20 επιπλωμένων διαμερισμάτων στην περιοχή Κάμπος των Λειψών, σε απόσταση 30 μέτρων από τη θάλασσα. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 3,6 εκατ. ευρώ.
  • Στη Λέρο, το «Nefeli Hotel», αποτελείται από έξι αυτοτελή κτίρια τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω αίθριων πλακόστρωτων διαδρόμων. Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 1.790.000 ευρώ.
  • Το «LiapadesBeachHotel» στην Κέρκυρα βρίσκεται σε οικόπεδο 6.790,42 τ.μ., αποτελείται από χώρους άνω των 1.200 τ.μ., ενώ διαθέτει 48 δωμάτια και υπαίθρια πισίνα 100 τ.μ. Τιμή πρώτης προσφοράς στα 2.970.000 ευρώ.
  • Το «Lions Hotel» στο Μελισσοχώρι Ωραιοκάστρου της Θεσσαλονίκης βγαίνει με τιμή πρώτης προσφοράς 2,8 εκατ. ευρώ.
  • Το «Heritage Hotel Kalari» βρίσκεται μέσα στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων και στεγάζεται σε μια παλιά στοά με μεγάλη ιστορία, από το 1600. Τιμή εκκίνησης 1,5 εκατ. ευρώ.
  • Το «Iberis Hotel», έχει έκταση 5.058 τ.μ. στα όρια του οικισμού Σιάτιστα Κοζάνης, γνωστό στους λάτρεις του χειμερινού τουρισμού και πρόκειται για μονάδα με δυναμικότητα 14 δωματίων και 34 κλινών. Διαθέτει μεγάλη ανοιχτή πισίνα 102 τ.μ., εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα 42,90 τ.μ., spa, δύο γυμναστήρια, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κ.ά. Τιμή πρώτης προσφοράς 2.012.000 ευρώ.
  • Άλλο ένα ιδιαίτερο γνωστό ξενοδοχείο στη Δυτική Μακεδονία, το «Hotel Ioannou Resort», βρίσκεται 3 χλμ. έξω από την πόλη της Πτολεμαϊδας και η τιμή πρώτης προσφοράς ορίστηκε στα 1.942.067 ευρώ.
40 Ξενοδοχεία σε πλειστηριασμό, Hotels Greece, closed, plistiriasmos, Πτώχευση, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, Κρήτη, Μύκονος, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Λέρος, Ναύπλιο, nikosonline.gr

Το «Heritage Hotel Kalari» στα Ιωάννινα βγαίνει στο σφυρί για 2,5 εκατ. ευρώ

  • Μόλις 24 μέτρα χωρίζουν το «Hotel Azur» από τη μαγευτική παραλία στο Πολύχρονο Κασσάνδρας της Χαλκιδικής. Το ξενοδοχείο δυναμικότητας 28 δωματίων και 56 κλινών, βγαίνει σε πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς στο ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ.
  • Το πολυτελές «Royal Palace», βρίσκεται στο κέντρο του Πλαταμώνα, μπροστά στο λιμάνι, είναι από τα πλέον σύγχρονα της περιοχής και βγαίνει σε πλειστηριασμό για χρέη 80.000 ευρώ. Τιμή πρώτης προσφοράς στα 1,4 εκατ. ευρώ.
  • Το «Dryades Hotel» στη Νάουσα θα βγει σε πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς 1.088.000 ευρώ.
  • Το ξενοδοχείο «Ποσειδώνιο» στην Τήνο, από τα πιο γνωστά και πάνω στην παραλία της Χώρας, συνολικής επιφάνειας 1.139,00 τ.μ., βγαίνει σε πλειστηριασμό με τιμή πρώτης προσφοράς 820.000 ευρώ.
  • Το «Hotel Kouria» είναι κτισμένο στις πλαγιές του Κισσάβου, 500 μέτρα από την πλατεία. Πρώτη τιμή 800.000 ευρώ.
  • Ένα ξενοδοχείο σαν μικρό χωριό στο Βροντάδο της Χίου βγαίνει στο σφυρί με τιμή πρώτης προσφοράς 1.190.000 ευρώ.
  • Το «Galaxy Hotel» στην Καλαμάτα με τιμή πρώτης προσφοράς 981.954 ευρώ.
40 Ξενοδοχεία σε πλειστηριασμό, Hotels Greece, closed, plistiriasmos, Πτώχευση, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, Κρήτη, Μύκονος, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Λέρος, Ναύπλιο, nikosonline.gr

Το πολυτελές «Royal Palace» στο κέντρο του Πλαταμώνα βγαίνει στο σφυρί για 1,4 εκατ. ευρώ.

40 Ξενοδοχεία σε πλειστηριασμό, Hotels Greece, closed, plistiriasmos, Πτώχευση, ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, Κρήτη, Μύκονος, Κέρκυρα, Ιωάννινα, Λέρος, Ναύπλιο, nikosonline.gr

Το «Skiathos Blue Hotel» (πρώην «Nostos») βγαίνει σε πλειστηριασμό με πρώτη τιμή προσφοράς 8.440.000 ευρώ.

-nikosonline.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.