Ο τρελός της Αυστραλίας, Ταϋλανδός!

Ο τρελός της Αυστραλίας, Ταϋλανδός!

Στις 7 Ιανουαρίου, ημέρα Κυριακή, ο καταγόμενος από τον Ευπάλιο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας, Θέμης Καλαθάς, δαπανά ένα εξωφρενικό ποσό για τον Κωνσταντίνο Αργυρό. Συγκεκριμένα, αφήνει 111 χιλιάδες ευρώ σε πασίγνωστο νυχτερινό κέντρο της Αθήνας, και, παράλληλα, τους πάντες με ανοιχτό το στόμα να ρωτάνε ποιος είναι.

Μια βδομάδα αργότερα, Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, κάνει το ίδιο για τον Θέμη Αδαμαντίδη, ραίνοντας τον με λουλούδια ύψους 137 χιλιάδες ευρώ σε ένα βράδυ. Αυτή τη φορά στο Fever, στο νυχτερινό σπίτι του Θανάση Παπαγεωργίου. Με αφορμή το γεγονός αυτό, οι δύο άνδρες γνωρίζονται μεταξύ τους.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Και κάπου εκεί, χωρίς να το περιμένει κανείς, σκάει το “θέμα Παναχαΐκή”. Την ιστορία την ξέρετε πάνω-κάτω. Γνωστός επιχειρηματίας από την εστίαση και φανατικός Παναχαικιώτης, μου προτείνει να τον φέρω σε επαφή με τον Κώστα Κατσουράνη.

15 Ιανουαρίου, ο θέμης Καλαθάς βρέθηκε στην Πάτρα, όπου συναντήθηκε με τους ανθρώπους της Παναχαΐκής. Μάλιστα, τα ΜΜΕ ανέφεραν τότε πως «συνοδευόταν από τον Κώστα Κατσουράνη, τον νομικό του σύμβουλο Παντελή Σερέτη, τον Ηλία Τσίπα και ένα ακόμα άτομο του στενού του περιβάλλοντος».

Λίγες μέρες αργότερα, ο ενδιαφερόμενος 37χρονος ομογενής επενδυτής παρακολούθησε από κοντά το ντέρμπι της Παναχαϊκής με τον Πλατανιά.

Ο επίλογος γράφεται στις 23 Ιανουαρίου, με την απόσυρση του ενδιαφέροντος του.

Όχι, ότι, αν, τελικά, αναλάμβανε θα ήταν ρομαντικός άνθρωπος. Επειδή, ακριβώς δεν είναι ρομαντικός, έκανε πίσω γιατί δεν πόνταρε στη δυναμική της εν λόγω μπίζνας. Μπίζνες θα έκανε ο Καλαθάς στην Παναχαΐκή. Εμπορική ανώνυμη εταιρία είναι. Όχι κόμμα πολιτικό που κάθε μέρα σαλιαρίζει αέρα πατέρα λόγια για τον λαό, και παραμύθι φούρναρης παρεμβαίνει στο δημόσιο βίο της χώρας. Ως κανονική, λοιπόν, επιχείρηση η Παναχαΐκή χρειαζόταν τα λεφτά του.

Μέσα σ’ αυτό το «κοκτέιλ», ο ίδιος που είπε «όχι» στην Παναχαΐκή, προχώρησε σε μια γενναιόδωρη χορηγία στον Ναυπακτιακό Αστέρα. Θέλοντας με αυτόν τον τρόπο, να βοηθήσει την προσπάθεια της διοίκησης για να πετύχει τους στόχους της.

Ξανά στο προσκήνιο των «ροσονέρι» το όνομα του Καλαθά. 7 Απριλίου, 2019 : Όπως αποκάλυψα στο μπλογκ μου, μου έστειλε μήνυμα, να μεταφέρω στον Θανάση Παπαγεωργίου να μη βιαστεί να κάνει τώρα κίνηση για την Παναχαΐκή αλλά να τον περιμένει για να την αποκτήσουν μαζί.

Αυτά είναι, τηλεγραφικά, τα γεγονότα στην πορεία του Θέμη Καλαθά, που σήμερα είναι «χοντροφορτομένος» και χωρίς να ξεκόψει με την Αυστραλία, έχει «εγκατασταθεί» στην Ταυλάνδη. Στην χώρα με την πολύ ακμάζουσα καταναλωτική αγορά και την πληθώρα ευκαιριών για τις επιχειρήσεις, άνοιξε το νέο του εργοστάσιο.

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.