Ανοιχτός σε συνεργασίες ο Αλεξόπουλος- Το tsipas blog το έγραφε τον Αύγουστο 2018, σήμερα το ανακάλυψαν οι άλλοι (Ηχητικό)

Ανοιχτός σε συνεργασίες ο Αλεξόπουλος- Το tsipas blog το έγραφε τον Αύγουστο 2018, σήμερα το ανακάλυψαν οι άλλοι (Ηχητικό)

Το ρεπορτάζ μου δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 2018. Ο Γρηγόρης Αλεξούλος, που, ως γνωστόν, θα διεκδικήσει το δήμο Πατρέων, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του, είναι έτοιμος να προχωρήσει σε ευρύτερες συναινέσεις και συνεργασίες ανάμεσα σε πρόσωπα, παρατάξεις και κινήσεις πολιτών.

Μάλιστα, για το θέμα αυτό έγραψα τότε : «θα δεχτεί τη στήριξη όλων. Στελεχών όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ, αλλά ακόμη και της Νέας Δημοκρατίας και εν γένει της ευρύτερης «αξιόπιστης» πολιτικής εξουσίας. Σε αυτούς, είχα προσθέσει εγώ, και παράγοντες της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής της πόλης. Γιατί ξέρουν ότι με Δήμαρχο Αλεξόπουλο θα μπορούν να προωθήσουν τις επενδυτικές τους ιδέες » . 

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Χθες, λοιπόν, 18 Απριλίου, στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4 και στην εκπομπή “Πολιτική Γυμναστική” με τον Νίκο Ξανάλατο, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συνεργασιών μετά τις εκλογές , σημειώνοντας πως: «θα συνεργαστεί με όποιον συμφωνήσουν για το καλό της Πάτρας» .

Και κάπως έτσι, εμμέσως πλην… σαφώς, επιβεβαίωσε αυτό που πριν περίπου 9 μήνες είχε γράψει το tsipas blog.

Για θυμηθείτε :

«Όπως έχει αποδειχθεί, παρά τη γενικευμένη αδιαφορία του κόσμου απέναντι στην “επαγγελματική” πολιτική, σαν να λέμε στα κόμματα εξουσίας με άλλα λόγια, οι προσωπικές επιδιώξεις και φιλοδοξίες  … εξακολουθούν να παραμένουν!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο οποίος, όπως γράφτηκε από τον (υπο)γράφοντα τη στήλη στο «Tsipas-Hlias blog» και σχεδόν αντιγράφτηκε από όλους-συνήθης και πολύ διαδεδομένη πρακτική των ανταγωνιστών μας – είναι πλέον σχεδόν σίγουρο πως θα διεκδικήσει τη δημαρχία του δήμου της Πάτρας.

Στη συνέχεια, στην προσπάθεια μου να μπω στο μυαλό του, ισχυρίστηκα πως δεν έχει καμία τύχη απέναντι στον Πελετίδη.  Εντούτοις, ο ίδιος δεν χάνει τις ελπίδες του. Ναι μεν ξέρει πως η αποστολή του είναι εξαιρετικά δύσκολη , όχι όμως και ακατόρθωτη.

Θα σας εξηγήσω σε τι ευελπιστεί . Να συμπέσουν οι αυτοδιοικητικές και οι εθνικές εκλογές. Άρα, ο κομμουνιστής Δήμαρχος, ως… πιστός και φιλότιμος «στρατιώτης» του κόμματος του, θα κοιτάξει σε πρώτο βαθμό το πως θα ενισχύσει το σπίτι του και αμέσως μετά να «τρέξει» να επαναδιεκδικήσει την επανεκλογή του . Θα πέσε σε αυτή τη παγίδα. Να μην ενεργεί ανεξάρτητα, να παίρνει εντολές από άλλους, ανώτερους από αυτόν.

Έστω ότι γίνουν έτσι τα πράγματα. Δεν αποκλείεται καθόλου. Ας υποθέσουμε επίσης ότι ο Πελετίδης, ως αποτέλεσμα των παραπάνω, αλλά και της σκληρής κριτικής που δέχεται για το εξοχικό του στα Αραχωβίτικα, για το οποίο βέβαια εξέφρασα την άποψή μου,  δεν καταφέρει να εξασφαλίσει από τον πρώτο γύρο μια δεύτερη 5ετία. Και ακόμη πιο συγκεκριμένα, βρεθεί να …παίξει τα ρέστα του αντιμέτωπος με τον Αλεξόπουλο. Τότε, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σύμφωνα με το σκεπτικό του, προκειμένου να επιτευχθεί η πολιτική αποκαθήλωση του καρδιολόγου, που διακαώς επιθυμούν οι αντίπαλοι του , θα δεχτεί τη στήριξη όλων των υπολοίπων. Στελεχών όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ, αλλά επιπλέον του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και ευρύτερα της «αξιόπιστης» πολιτικής εξουσίας. 

Σε αυτούς, θα πρόσθετα εγώ, και τους τοπικούς εκπροσώπους της επιχειρηματικής και οικονομικής ζωής. Γιατί ξέρουν ότι με Δήμαρχο Αλεξόπουλο θα μπορούν να προωθήσουν τις επενδυτικές τους ιδέες » . 

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.