Στα «σκουπίδια» όλα τα γκάλοπ

Στα «σκουπίδια» όλα τα γκάλοπ

Η τάση της πρόθεσης ψήφου, λέει, φέρνει στην πρωτοπορία Πελετίδη και Νικολόπουλο, στην κούρσα της διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου της Πάτρας. Με το ποσοστό του πρώτου, του υποψήφιου του ΚΚΕ, του νυν δήμαρχου, να ανέρχεται σε 33.10%, ενώ ο βασικός αντίπαλος του βρίσκεται αρκετά κοντά, αφού αγγίζει το 27.74%.

Αφήστε δε που στον δεύτερο γύρο το έργο έρχεται ..τούμπα. Το
απόλυτο αουτσάιντερ, μέχρι πρότινος, ο Νικολόπουλος, σύμφωνα πάντα με τα αποτελέσματα της ίδιας δημοσκόπησης, μετατρέπεται μέσα σε λίγο καιρό σε φαβορί για την δημαρχία.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Έπονται Αλεξόπουλος, Ρώρος και Παπαδημάτος, με ποσοστά που κυμαίνονται από 6 μέχρι 14%, δείχνουν τα εύρηματα πρόσφατης έρευνας που έγινε για λογαριασμό της εταιρείας Gold Star, επί 700 ατόμων, για το pronews.gr, που θέλει να γνωρίζει το δημοτικό τοπίο μετά τις εκλογές του Μαΐου.

Στη τρίτη ταχύτητα ακολουθούν Τζανάκος- Χρυσανθακόπουλος και μετά το χάος. Ποιος, όμως, μασάει ότι είναι γνήσιο αυτό το  τελευταίο γκάλοπ;

Έφτασε τόσο μπροστά ο Νικολόπουλος; Γιατί, όχι! Έμεινε τόσο πίσω ο Αλεξόπουλος; Μήπως η έκπληξη θα ακούει στο όνομα Νίκος Παπαδημάτος. Ποιος ξέρει; Την αλήθεια, πάντως, δεν περιμένουμε να μας την πει κανένα γκάλοπ.

Ό,τι και να βγάζουν τα γκάλοπ, αλλά και οι κάλπες (!), δεν αλλάζει τίποτα. Μια από τα ίδια, αυτό. Σύμφωνο. Αυτή είναι η αλήθεια. Δεν αποφασίζει προσωπικά ο Δήμαρχος. Οι συνθήκες που επικρατούν, αυτές που είναι παγιωμένες, ορίζουν την πολιτική του. Είτε Πελετίδης είναι, είτε Νικολόπουλος, είτε Αλεξόπουλος, είτε ακόμη και Τζανάκος, θα παίξει μπάλα όπως είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ, όχι όπως έχει… δεσμευτεί με εξαγγελίες.

Και στις φυλλάδες το έργο παίζεται πρωτοσέλιδα. Και στις μέσα σελίδες πέφτει ανάλυση, με βάση τι… αποφασίζουν οι αστοιχείωτοι που δίνουν άποψη στο γκάλοπ. 

Για τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, πάντως, στο ερώτημα «Ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο της Πάτρας στον α’ γύρο των δημοτικών εκλογών στις 26 Μαΐου» τα ποσοστά των υποψηφίων έχουν ως εξής:

Στο ερώτημα «Αν στον β’ γύρο των δημοτικών εκλογών στις 2 Ιουνίου αναμετρηθούν οι Κ.Πελετίδης και Νίκος Νικολόπουλος, ποιον θα επιλέγατε μεταξύ των δύο ως δήμαρχο;», ο Νίκος Νικολόπουλος καταφέρνει και συσπειρώνει γύρω του τον μεγαλύτερο αριθμό των ψηφοφόρων της πρώτης Κυριακής που δεν ψήφιζαν είτε τον ίδιο είτε τον Κ.Πελετίδη.

Ιδού η σχετική κάρτα:

Η αναλογία ανδρών-γυναικών στο δείγμα ήταν η εξής:

H ηλικιακή ανάλυση ήταν:

Και η ποιότητα του δείγματος βάσει επιπέδου μόρφωσης:

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.