Ο Μαρινάκης «απαγορεύει» στους Αγγελόπουλους την είσοδο Κόκκαλη στην ΚΑΕ Ολυμπιακός! (pics)

Το συγκεκριμένο ρεπορτάζ είναι δια χειρός Πάρι Κουρτζίδη, ο οποίος το δημοσιοποίησε στο blog-site του Piperata.gr, και σας το παραθέσω αυτούσιο ευθύς αμέσως:

Έναν ανεκδιήγητο πόλεμο κατά των συμφερόντων του ευρύτερου Ολυμπιακού ανοίγει ο Βαγγέλης Μαρινάκης, επιλέγοντας να χρησιμοποιεί ακόμη και την επίσημη ΠΑΕ Ολυμπιακός, προκειμένου να επιτίθεται στον έναν εκ των δύο ιστορικότερων προέδρων της θρυλικής ομάδας του Πειραιά, τον Σωκράτη Κόκκαλη.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Όπως έδειξε ότι χρησιμοποίησε χωρίς κανένα δισταγμό τον δήμο Πειραιά, βλάπτοντας κατ’ ουσίαν τα συμφέροντα των πολιτών της πόλης του μεγάλου λιμανιού της χώρας, προκειμένου να επιτεθεί στην οικογένεια Κόκκαλη, στοχοποιώντας ακόμη και προσωπικά τον Πέτρο Κόκκαλη, όταν ήθελε να «απαγορεύσει» και σε αυτόν να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ!

Φυσικά, όλα αυτά, σε μια προσπάθεια να οχυρωθεί ο ίδιος πίσω από την ιστορία και τους φίλους της θρυλικής ομάδας, αλλά και του δήμου Πειραιά. Γιατί; Μα για να αποφύγει τα ανοιχτά θέματα και τις περιπέτειες που έχει εκείνος και ορισμένοι στενοί συνεργάτες του με τη δικαιοσύνη. Για αδικήματα που αν πράγματι  έχουν διαπραχθεί και αποδειχτούν, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον Ολυμπιακό και τον Πειραιά. Με το λαό της θρυλικής ομάδας και του «κόκκινου» λιμανιού.

Το να μοιράζει κάποιος χρήματα δεξιά-αριστερά… για χορηγίες, αγαθοεργίες και δωρεές, προβάλλοντας τες, σε υπέρμετρο βαθμό μέσα από τα δικά του ΜΜΕ, αντί να κρατά χαμηλούς τόνους σεμνότητας και μεγαλοψυχίας, ενώ παράλληλα δεν πληρώνει τις βασικές υποχρεώσεις που αναλαμβάνει, ακόμη και αμοιβές εργαζόμενων σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες που εξαγόρασε ή που φέρεται να χρηματοδοτεί για την εξυπηρέτηση συμφερόντων του, μόνο αγαθό σκοπό δεν δείχνει να ‘χει…

Για παράδειγμα, χωρίς να θέλω να υπαινιχτώ τίποτα συγκεκριμένο για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όταν οι Καπόνε και Κορλεόνε έκαναν δωρεές, δεν ήταν άγιοι άνθρωποι… Άλλο σκοπό είχαν!

Φυσικά, μένει να αποδειχτεί ποιος είναι ο σκοπός του. Μπορεί ο άνθρωπος να είναι αθώος και εθνικός ευεργέτης! Εν τούτοις, προβληματίζουν πολλά…

Πάντως, μετά την αποκάλυψη που έκαναν τα Piperata.gr και τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν από μέσα ενημέρωσης, τα οποία υποστηρίζει ότι ανήκουν στους Μελισσανίδη – Σαββίδη, φέρεται να ξεκίνησε παρασκηνιακές πιέσεις προς τους αδελφούς Αγγελόπουλους για να μη δεχθούν τη συμμετοχή και τη στήριξη της οικογένειας Κόκκαλη, σε μια προσπάθεια ανάκαμψης του μπασκετικού Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Έτσι, προκειμένου να εκθέσει κατ’ ουσίαν τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, αλλά και για να μεταφέρει τον πόλεμο αυτό στην εξέδρα… εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός (προφανώς για λογαριασμό του) ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία: Αρχικά, αδειάζει τους αδελφούς Αγγελόπουλους, τους οποίους όμως δηλώνει ότι στηρίζει… παρά τον πόλεμο που δέχονται από Σαββίδη-Μελισσανίδη(!;), με τον ισχυρισμό ότι δικά τους ΜΜΕ είναι που αναδεικνύουν με επιμονή τα προβλήματα της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Εν συνεχεία, εμμέσως πλην σαφώς, δηλώνει παρών, αν χρειαστεί, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα… Δηλαδή, δηλώνει (χωρίς να το λέει δημόσια) ότι «απαγορεύει» την είσοδο άλλου, αποδεδειγμένα ισχυρού οικονομικού παράγοντα και γνήσιου Ολυμπιακού στην ΚΑΕ!

Κι όλα αυτά, εν μέσω μιας ακόμα σφοδρής, ευθείας επίθεσης στον Σωκράτη, τον οποίο επίσης θα στηρίξει αν δεν έχει καιροσκοπικούς ή πολιτικούς ή επιχειρηματικούς λόγους να εμπλακεί (αυτός όμως επιτρέπεται!) και δε θέλει να αφήσει την ομάδα με χρέη(;), όπως προφανώς υπονοεί ότι έκανε ο Κόκκαλης.

Εντύπωση φυσικά προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ στο αρχικό σκέλος της ανακοίνωσης δηλώνει ότι «χωρίς ποτέ οποιοδήποτε θέμα να έχει ανοίξει από την ίδια την ΚΑΕ Ολυμπιακός» στο φινάλε το ανοίγει αυτός επίσημα, χωρίς οι Αγγελόπουλοι να έχουν πει οι ίδιοι κάτι, ούτε να του έχουν ζητήσει τέτοιου είδους εκπροσώπηση… 

Με λίγα λόγια, παρεμβαίνει άκομψα, χωρίς να του πέφτει λόγος στην ΚΑΕ, δημιουργώντας ένα τεράστιο πρόβλημα στους Αγγελόπουλους, με προφανή σκοπό να τους πιέσει παρασκηνιακά και δημόσια.

Ταυτόχρονα, ομολογεί τον φόβο του: την είσοδο της οικογένειας, του ιστορικότερου εν ζωή προέδρου της θρυλική ομάδας του Πειραιά, καθώς αισθάνεται ανασφάλεια απέναντι του.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι, δεν θέλει να προστεθούν δυνάμεις στον Ολυμπιακό. Είναι προφανές ότι δεν μπορεί να αντέξει επουδενί καμία σύγκριση με τον Κόκκαλη, ούτε την αγάπη που έχει ο περισσότερος κόσμος του Ολυμπιακού στον Σωκράτη. Και φυσικά δε μιλώ για όσους ανήκουν στον «στρατό» του. 

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.