Μία Περιφέρεια, δύο διαφορετικές προσεγγίσεις

Μία Περιφέρεια, δύο διαφορετικές προσεγγίσεις

Ο στόχος ίδιος. Η περιοχή ίδια. Τα προβλήματα ίδια. Οι πολιτικές προσεγγίσεις όμως, τελείως διαφορετικές. Απόστολος Κατσιφάρας και Νεκτάριος Φαρμάκης, οι δύο βασικοί διεκδικητές για την ηγεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τον πρώτο να έχει διπλή υποστήριξη, από ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, την ώρα που ο αντίπαλος του βρίσκεται υπό την «ομπρέλα» της ΝΔ, κινούνται με εντελώς διαφορετικό τρόπο.

Όποιος έχει κάτσει να παρακολουθήσει το πως εκτυλίσσεται το επικοινωνιακό τους σχέδιο, θα έχει αντιληφθεί ότι υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Ως προς τον πρώτο μονομάχο, δίνεται ιδιαίτερη βάση να ακουστεί παντού, μέσω δημοσιευμάτων, που αναρτώνται καθημερινά σχεδόν στο σύνολο των τοπικών και περιφερειακών ΜΜΕ, για παράδοση μεγάλων δημοσίων έργων υποδομών.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Στην αντίπερα όχθη, στην παράταξη του 39χρονου δικηγόρου από το Αγρίνιο, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αποτελεί το σημείο-κλειδί του προεκλογικού του προγράμματος. Εκεί ακριβώς που «πονάει» ολόκληρη η Περιφέρεια. Αριθμητικά δεδομένα και στατιστικά στοιχεία, που την κατατάσσουν στην πρώτη θέση της λίστας με την υψηλότερη ανεργία στην Ελλάδα, σαφέστατα και βοηθούν τη συγκεκριμένη ρητορική.

Επιπροσθέτως, υψηλόβαθμο μάλιστα στέλεχος της ΝΔ, μιλώντας στο “tsipas blog”, χρεώνει στον νυν περιφερειάρχη απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης :

«Μπορεί ο Κατσιφάρας, πότε με μεγαλόστομες και πομπώδεις δηλώσεις, πότε με «πανηγύρια» και φιέστες, να προσπαθεί να… κρύψει κάτω από το χαλί τα προβλήματα της καθημερινότητας, ωστόσο, οι συνέπειες της δικής του πολιτικής έχουν αρχίσει και μπαίνουν για τα καλά στα νοικοκυριά των κατοίκων της περιφέρειας» δήλωσε και πρόσθεσε πως «Γι’ αυτό και βλέποντας ότι τα επικοινωνιακά τρικ δεν έχουν το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, δίνει αγώνα προκειμένου να πείσει ότι είναι επιτυχημένος στο έργο του».

Την ίδια ώρα, βέβαια, κάποιοι εκ των στενών συνεργατών του κυρίου Κατσιφαρά, στις διαρροές προς συγκεκριμένους δημοσιογράφους, εμμένουν στην πάγια θέση τους πως : «Εμείς μιλάμε με πράξεις και έργα ουσίας. Πράξεις για τη Δυτική Ελλάδα . Οκτώ (8) χρόνια πριν. Οκτώ (8) χρόνια μετά. Ξεκινήσαμε, συνεχίζουμε, προχωράμε».

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.