Η ζωή του ένα μπουκάλι

Ρεμάλι. Και μια ζωή πότης. Διαβάζεις τις ιστορίες του και κάθε δεύτερη αράδα αναφέρεται στο ουίσκυ. Οι ήρωες των έργων του δεν έχουν τίποτα άλλο στο κεφάλι τους παρά πότε θα περάσουν από το μπαρ. Πότε θα βρέξουν το στόμα τους με κάτι πιοτερό.

Ποια δουλειά και ποια καριέρα. Η μέρα ξεκινάει μ’ ένα μπουκάλι και περιεχόμενο χρωματιστό. Ό,τι να ‘ναι, αρκεί να πίνεται. Να σε φτιάχνει. Και έτσι τελειώνει η μέρα, με ρούχλα. Όσο γίνεται την τραβάς την μέρα, για να πίνεις περισσότερο, μέχρι να κατουρηθείς επάνω σου.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Τσάρλς Μπουκόφσκι. Η περίπτωση. Γεννήθηκε στη Γερμανία από Γερμανίδα και πατέρα πολωνικής καταγωγής, φαντάρο στον παγκόσμιο πόλεμο. Την έκαναν στο Λος Άντζελες οι γονείς του, όταν αυτός ήταν δύο χρονών.

Κάθε μέρα έτρωγε ξύλο από τον φάδερ του. Έτσι μεγάλωσε, με ξύλο από τον σκληρό πατέρα. Και μια καταραμένη ακμή σημάδεψε τη σκατόφατσα. Στα 21 έφθασε στη Νέα Υόρκη, να γίνει συγγραφέας. Από που κι ως που. Και ρεμάλι και ασόβαρος. Ο γεννημένος μεθύστακας.

Τελικά, αφού κυκλοφορούσε με τη σφραγίδα του άσχετου, του αποτυχημένου, στα 40 του χρόνια κατάφερε να πάρει μια στήλη σε εβδομαδιαία σε εφημερίδα. Φοβερά πράγματα. “Σημειώσεις ενός πορνόγερου” ονόμασε τη στήλη του. Κι όμως τα κατάφερε! Έγινε διάσημος συγγραφέας με γλώσσα πεζοδρομιακή, αλήτικη. Με ιστορίες, κυρίως αυτοβιογραφικές. Κάποιες έγιναν ταινίες στο σινεμά.

Ο Charles Bukowski γεννήθηκε Αύγουστο του 1920 και πέθανε από λευχαιμία το 1994, σα Χθες 9 Μαρτίου, στο λατρεμένο του Λος Άντζελες. Τα πήγε περίφημα, αν και αλκοόλα καθάρισε κοντά στις επτάμισυ δεκαετίες ζωή.

-apodytiriakias.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.