Υπόθεση Γεωργίας Μπίκα! Παραμύθι ήταν και έλαβε τέλος – Η εισαγγελέας, στην 60σέλιδη πρόταση, χαρακτηρίζει τις καταγγελίες της 24χρονης ψευδείς – «Για δικούς της προσωπικούς λόγους» προέβη στην καταγγελία – Δέχεται τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι υπήρξε συναίνεση

Την απαλλαγή του 27χρονου κατηγορούμενου στην υπόθεση βιασμού που κατήγγειλε η 24χρονη Γεωργία Μπίκα τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, εισηγείται προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κυριακή Κλιάμπα.

Αποτιμώντας το σύνολο των στοιχείων του δικαστικού φακέλου, η εισαγγελική λειτουργός καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η καταγγελία της 24χρονης υπήρξε ψευδής και κατά συνέπεια δεν θεμελιώνεται το αδίκημα της τέλεσης «γενετήσιων πράξεων χωρίς τη συναίνεση της παθούσας», η οποία αποδίδεται στον 27χρονο.

…διά χειρός Hλία Τσίπα

Στην πρότασή της, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ η οποία αριθμεί 60 σελίδες, η εισαγγελική λειτουργός -κατά πληροφορίες- απορρίπτει τα όσα υποστήριξε η 24χρονη, τονίζοντας ότι προέβη στην συγκεκριμένη καταγγελία για δικούς της προσωπικούς λόγους. Δέχεται, από την άλλη, τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι όλα όσα συνέβησαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου υπήρξαν προϊόν συναίνεσης.

Προς την κατεύθυνση της απαλλαγής, επικαλείται στην πολυσέλιδη αναφορά της το σύνολο των αποδεικτικών μέσων, μαρτυρικών καταθέσεων, αλλά και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν σε δείγματα ούρων της καταγγέλλουσας και τα οποία φαίνεται να ήταν αρνητικά σε ναρκωτικές ουσίες, ενώ και η ποσότητα αλκοόλης που ανιχνεύθηκε φέρεται να ήταν ελάχιστη (εξετάστηκαν εργαστηριακά στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και σε εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Βέρνης).

Μετά την υποβολή της εισαγγελικής πρότασης, τον τελευταίο λόγο για την πορεία της υπόθεσης θα έχει το Δικαστικό Συμβούλιο, το οποίο θα αποφανθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα με την έκδοση βουλεύματος. Εάν οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κάνουν δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, ο 27χρονος δεν θα παραπεμφθεί σε δίκη, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα καθίσει στο εδώλιο, αντιμέτωπος με κακουργηματική πράξη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος, μετά την απολογία του στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση, είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Κομβικό ρόλο στην υπόθεση έπαιξαν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης που βγήκαν καθαρά, δεν βρέθηκε δηλαδή το λεγόμενο «χάπι του βιασμού» στα ούρα της 24χρονης, αλλά και δύο καταθέσεις: ενός υπαλλήλου της ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και ενός υπαλλήλου σεκιούριτι, που φαίνεται να λένε ότι είδαν την κοπέλα να επιστρέφει στο πάρτυ της σουίτας 401, του 4ου ορόφου.

Τι λέει ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα

«Αισιοδοξώ ότι η αλήθεια θα λάμψει και το δίκαιο θα απονεμηθεί», τονίζει στο protothema.gr ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα, ύστερα από την πρόταση της εισαγγελέως προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, για απαλλαγή του 27χρονου κατηγορούμενου από την υπόθεση του βιασμού που κατήγγειλε η 24χρονη, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, σε δωμάτιο ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αθανάσιος Ζιώγας, πρόκειται για πρόταση και όχι για απόφαση, την οποία και θα λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. «Έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας» τονίζει, σημειώνοντας ότι, μέχρι στιγμής, δεν έχει λάβει στα χέρια του την σχετική πρόταση ώστε να μπορέσει να πει περισσότερα.

Μηνύσεις για ψευδείς καταθέσεις έξι μαρτύρων υπέβαλε η Γεωργία Μπίκα

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών μηνύσεις για ψευδείς καταθέσεις υπέβαλε η Γεωργία Μπίκα εις βάρος μαρτύρων που κατέθεσαν στην ανακρίτρια στο πλαίσιο της έρευνας για τον καταγγελλόμενο βιασμό της σε ξενοδοχείο της πόλης, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς του 2022.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για συνολικά δύο μηνύσεις που κατατέθηκαν εις βάρος έξι ατόμων και όπως υποστηρίζει η πλευρά της 24χρονης, τα συγκεκριμένα άτομα είτε δεν ήταν στο πάρτι, όπως ισχυρίστηκαν, είτε κάποιοι είχαν αποχωρήσει πριν να συμβεί ο καταγγελλόμενος βιασμός.

Με δήλωσή του στο protothema.gr, ο δικηγόρος της 24χρονης, Θανάσης Ζιώγας, ο οποίος βρέθηκε μαζί με την Γεωργία Μπίκα σήμερα το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, τονίζει ότι: «Αναμένοντας την εισαγγελική πρόταση προς το δικαστικό συμβούλιο και την κρίση του τελευταίου για την παραπομπή της υπόθεσης στο ακροατήριο, προβήκαμε σε δύο ενέργειες. Αφενός καταθέσαμε μια αίτηση για περαιτέρω ανάκριση της υπόθεσης εντοπίζοντας κενά και παραλείψεις του πρώτου σταδίου της έρευνας, αφετέρου υποβάλαμε έγκληση για ψευδείς καταθέσεις, βασιζόμενοι σε στοιχεία που αντλήθηκαν από κάμερες του ξενοδοχείου».  Ο κ. Ζιώγας, υπογραμμίζει ότι, «η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε πλήρη εξέλιξη και αναμένουμε τη δικαίωση».

-protothema.gr

Τα Tsipas Blog παρασκήνια είναι δια χειρός Ηλία Τσίπα... είναι πάντα ενυπόγραφα!
Όσα άρθρα δε φέρουν το σκίτσο με την υπογραφή μου, αναρτώνται από την δημοσιογραφική ομάδα του blog ή υπογράφονται από τον συντάκτη τους.